Karviapäivät 2001


Kuvat © Tuukka Kalliokoski

Varsinainen kutsu Karviapäivillehän kävi jo viime visiitillä Kaukon luona, mutta paria kuukautta aiemmin tuli sitten se virallinen versio E-mailitse. Ilmoitus tapahtumasta näkyi useilla flipperiaiheisilla sivuilla, myös täällä.

Kuten AINA kun jonnekin pitää lähteä, vuorokausirytmi meni aivan omia aikojaan ja sain kitata kunnolla kahvia ennenkuin Saabinrotiskon keula alkoi osoittaa oikeaan suuntaan. Matkalla puhelinliikenne oli kova, olisi siinä ja siinä ehtisinkö Karvialle ennenkuin Kauko yhtyeineen lähtisi soittamaan illaksi Parkanoon. Jäljellä oli 250 kilometriä ja aikaa 2 ja 1/2 tuntia kun tämän kuulin. Välissä oli vielä Tampere. Hieman mutkia oikoen tuo onnistui, Kauko oli juuri ehtinyt lähteä kotoa ja ajoi minua vastaan juuri Karvian alkumetreillä ja sain häneltä avaimen mökkiin jossa majoitus olisi.

Ajoin Karvian keskustaan kaupan eteen ja soitin Tuukalle; olivat tulossa Spelin bussilla mutta aikaa vielä menisi. Sain ohjeet mökille ajosta, jonka jälkeen lähdin hakemaan kaupasta syötävää - ja sain kaupassa tosi pitkiä katseita, en ilmeisesti sopinut kokomustissani ja aurinkolasit päässä oikein maisemaan. Lopulta lähdin ajelemaan ohjeiden mukaan - ja en löytänyt perille. Pyörin ties miten kauan mitä karseimpia kinttupolkuja - ei mitään! Soitin lopulta taas Tuukalle ja sanoin jääväni odottamaan heitä.

Istuin sitten autossa sen tien risteyksessä jonka varrelta mökin PITI löytyä ja odottelin, kunnes bussi ajoi ohi. Lähdin siitä sitten perään, ja selvisi että tie oli väärä - tässä tiessä vaan sattui olemaan samanlainen 'Kantti'-nimiseen paikaan osoittava kyltti kuin oikeassakin tiessä. Hurraa.

Mökki löytyi lopulta ja ajoin auton sen pihaan, bussi tuli perästä ja siitä ilmaantui Tuukkaa lukuunottamatta mulle tuntematonta porukkaa .. ja pari koiraa. Spelin linja-auto heitti ympäri ja tavaratilasta näkyi flipperi ja joku videopeli. Flipperi oli Ballyn Mystic, toinen ei ollutkaan pelkkä videopeli, vaan videopelin ja flipperin yhdistelmä, Baby Pacman. Pelit kasattiin nopeasti kuistille ja sitten purkamaan tavaroita, kävin virittämässä kannettavan latinkiin ja sapuskan jääkaappiin.

Pelasin Mysticciä muutaman erän ja katselin vierestä Baby Pacmania, tosi omituinen peli; koneen yläruudulla pelattiin joysticillä normaalin näköstä Pacmania, ja jos haamut alkoivat ahdistella liikaa, pystyi kerran tasossa/elämällä käymään flipperiosassa. Flipperistä taas sai taottua lisäelämiä ja hankittua etuja videopeliin, kuten voimapillereitä, bonuksia jne.

Tiukan pelaamisen jälkeen Mystic saatiin rikki - vasen flipperikela kärventyi oikein komeasti ja sisus suli; kenelläkään ei TIETENKÄÄN ollut varakelaa, joten se siitä pelistä. Ilta meni juttelun ja ihmettelyn merkeissä aamuyön tunneille saakka. Jossain 04:00 tienoilla viimein pääsin nukkumaan, viritin paikanpäältä löytyneestä patjasta ja takistani jonkinasteisen nukkuma-alustan. Juuri kun valot olivat sammutettu, Kauko ilmaantui pihalle ja jutteli vielä hetken aikaa ennenkuin palasimme nukkumaan.

Päivä 2

"Älkää häiriintykö, ei tarvi herätä" - naisääni kimitti jostain oven suunnalta. Tupaan oli ilmestynyt omilla avaimilla ilmeisesti paikkakunnan virkistystoimivastaava yms. kenen vastuulla mökki oli; hyvin tyyppi piti pokkansa vaikka mökki oli täynnä epämääräisen oloista väkeä joka oli raahannut sinne vielä parit flipperitkin :)

Aamiaista siinä sitten viriteltiin ja alettiin pohtia itse flipperiluolalle lähtöä. 12:00 pinnassa bussi viimein lähti Karvian keskustan suuntaan. Bussi käänsi katseita, kyljessä luki 'Ison Pahan Masan matkat'. Flipperiluola oli siirtynyt sitten viime käynnin eri paikkaan ja tälläkertaa kaikki 19 konetta olivat yhdessä rivissä, näky oli kieltämättä aika vakuuttava :) Koneet toimivat poleteilla, joita sai ostaa Kaukolta.

Paikalle oli ilmestynyt myös tuttuja, kuten Vesa Kuokkanen ja Pekka Turunen. Siinä sitten juteltiin ja ihmeteltiin .. sekä tietysti pelattiin armottomasti :) Jossain vaiheessa alkoi nälkä iskeä, ja Kauko sanoi että lähistöltä saisi pizzaa. Niimpä minä ja Vesa häivyimme tutkimaan ravintoloiden antia. Kaupungilla Salen vieressä oli paikka jossa luki suurin kirjaimin RAVINTOLA. Siispä sinne.

Sisällä istui muutama pappa kaljalla ja tuijottivat meitä pitkään, lopulta pääsimme tiskille ja kysyttiin ruokaa. Vastauksena pitkä tuijotus.
- "Onko teillä mitään ruokaa täällä?", kysyi Vesa.
- "No ei meil' kyl oikeen oo", vastasi myyjä.

Meinasimme häipyä paikasta, mutta eteisessä oli Segan Star Wars Trilogy, jota juutuimme palaamaan pari erää. Pizzapaikkakin löytyi lopulta, hetken istuttamme Sampo Simonen ilmaantui paikalle ja sanoi että muut ovat saman paikan terassilla. Siispä suuntasimme sinne, jossa muu porukka kuolasi pizzoja ja kävivät itsekin tilaamassa. Pizzojen jälkeen palasin takaisin flipperiluolalle, jossa ostin läjän poletteja ja aloin pelata.

Väsymys alkoi kuitenkin iskeä ja kuuntelin unen lomasta, kuinka joku olisi tulossa haastattelemaan Kaukoa. Pitkä valvominen, neljän tunnin yöuni ja sitten päälle uusi pitkä päivä saivat minut nukkumaan fliperiluolan tuolissa vaikka porukka pelasi vieressä. Vetäydyin lopulta takaisin bussiin jossa nukuin melko autuaasti 20:00 asti jolloin Kaukoa haastateltiin.

Haastattelu tuli lopulta radiosta hieman vajaa puolta tuntia myöhemmin, siitä oli tosin sensuroitu pätkä, harmi ettemme saaneet originaalia nauhalle :) Kaukolta irtosi myös uusi flipperikela Mysticciin, ja palasimme sitten bussilla takaisin mökille. Mystic oli pelikunnossa alta aikayksikön ja pääsin takomaan sitäkin. Ilta sujui grillailun, juttelun ja luonnollisesti flipperinpeluun merkeissä.

Kun muut alkoivat 01:00 tienoilla sammua, minä pakkasin kamat kasaan ja häivyin paikalta. Perjantain harhailu oli vienyt viimeisetkin bensat autosta ja Parkanoon päästyä bensavalo paloi kirkkaasti. Harhailin kaupungissa etsien bensa-asemaa, turhaan. Lopulta päätin lähteä Tampereen suuntaan, matkalla TÄYTYI olla useampikin asema, ja samalla löytyi myös se Parkanonkin bensa-asema. Siispä tankki täyteen ja kotia kohti.

Kiitokset Kaukolle tapahtuman järjestämisestä ja terveiset paikan päällä olijoille, joista muutaman netistä tutun tapasin ensikertaa livenä. Ensi vuoteen.

↵ Takaisin galleria-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-02-12 21:26, v6.