Karviapäivät 2002

Varsinainen tulopäivä olikin ollut jo pitkän aikaa neuvottelun kohteena, alustavien suunnitelmien sahaten keskiviikon sekä perjantain välillä. Varsinainen päivä kuitenkin päätettiin vasta keskiviikkona, joten torstai-aamuna hyppäsin sitten 8:30 junaan varustettuna parin päivän vaatekerralla ja tietysti vahvasti Williams-puolueellisella kannettavallani.

Siinä 11 pinnassa yhden vaihdon jälkeen juna olikin sitten perillä Tampereella, josta Tuukka kävi poimimassa minut talteen. Sampo sekä Antti olivat tyrkyllä paikalle bussilla, joten tarkoitus oli pummata siitä sitten kyyti välille Tampere-Karvia. Siinä Tuukalla sitten kokeiltiin sitten Ruotsista asti tehtyjä konehankintoja; pirun hyvän näköisiä olivat.

Iltapäivällä sitten tuli soitto, bussista oli levinnyt käsijarru jossain matkalla ja sitä paikkailtiin parhaillaan teipillä ja banaanilla (!). Viiden kieppeillä bussikin saapui lopulta Tampereelle. Hyppäsimme rojuinemme kyytiin ja suuntasimme sitten Karvialle. Näköjään näillä matkoilla tuntuu olevan joku kirous kannettavien tietokoneiden kanssa, sillä viimereissulla hajosi kovalevy, tälläkertaa alkoi koneen akku temppuilla.

Paikan päällä parkkeerasimme ensin bussin paikallisen Salen pihaan ja haimme ensimmäisen päivän sapuskat ja grillattavat. Siitä sitten suoraan Kaukon luolalle, jossa Anttia odottelikin tämän uusi kone, Ballyn Monte Carlo, elektromekaaninen vempele, jonka Tuukka ruotsinreissultaan oli mukaan keräillyt. Testalimme Kaukon koneita luolalla ja Monte Carlokin päätyi lopulta tiukan vääntämisen jälkeen bussiin.

Menimme siitä sitten lopulta mökille ihmettelemään. Tuukka ja Antti ottivat Monte Carlon sisälle ja alkoivat ihmetellä toimiiko masiina yleensäkään. Ei se ihan suoraan toiminut, mutta kun kyseessä on mökillinen harrastajia, niin alkoi armoton säätäminen ja lopulta sitä pääsikin jo kokeilemaan. Koneessa ei ollut yhtään hullumpi sääntösetti, ja sitä pelitettiinkin myöhään yöhön asti.

Eikä siinä sitten muuta kuin unten maille.

Päivä 2 - perjantai

Viime vuonna jossain aamuyön tunneilla paikalle syynäsi sisään joku Karvian kylätoimikunnan ym. mummo tarkastamaan paheellisia flipperimiehiä, ja eikös sama tyyppi iskenyt uusiksi jälleen. Tälläkertaa tosin useamman tunnin myöhässä.

Minä olisin kyllä mielelläni nukkunut, mutta Monte Carlo alkoi kilkattaa joten ei auttanut kuin yrittää potkia itsensä ylös; pakkostartti tapahtui kahvilla ja batteryllä. Ajan kuluessa jotain ruokaakin piti kehittää joten tyrkkäsin grilliin eilen kaupasta kehittämäni marinetit. Ensinnäkin ne levisivät komeasti, sitten syttyivät palamaan eikä lopputulos ollut edes mitenkään maittava edes niiltä osilta jotka eivät palaneet karrelle.

Lähdimme sitten bussilla Kaukon luolaa kohti, jossa Pekka olikin jo tyrkyllä. Juutuimme siinä Pekan kanssa juttusille ja tietysti pelitimme siinä juttelun ohessa. Hyppäsin lopulta Pekan kyytiin ja ajoimme kaupan kautta mökille. Pelitimme Monte Carloa, joka ajoittain vaati aina lievää patentointia tullakseen iskuun jälleen. Ajoittain mökin ohi ajoi joku crossipyörällä kytistäen mitä puuhasimme.

Myöhemmin Aku ilmestyi paikalle parin prätkäkaverinsa kanssa. Ei pitäisi kai valittaa, mutta miten alan pikkuhiljaa muodostaa kuvan siitä mitä tapahtuu, kun näille miiteille tulee ulkopuolisia joita ei varsinaisesti aihe kiinnosta, vedetään vähän viinaa ja aletaan sitten mellastaa. Olivat lopulta sitä mieltä että pitäisi heittää Karvian keskustaan jatkoille, hampaat irvessä Pekka lopulta antoi kyydin ja menin henkiseksi tueksi mukaan.

Paikalle osunut Tuukan eno demonstroi miten hyvin Hauppaugen WinTV toimi kannettavassa - ja sehän toimi. Lisäsin laitteen välittömästi ostoslistalle. Flipperit.net kasvoi parilla jäsenellä, kuten viime vuonna olin jo luvannut, lahjoitin kummankin kotisivuille tilat serveriltäni.

Hetken aikaa olimme siinä vielä ylhäällä, kunnes luovutimme siltä illalta. Eikai edes tarvi mainita, että aamuyön tunneilla porukka sitten palasi kaupungilta varmistaen ettei varmasti tullut nukuttua.

Päivä 3 - lauantai

Aamusella alkoi jälleen flipperi kilkattaa jossain 9 tienoilla, ja olo oli suhteellisen räjähtäneen oloinen ottaen huomioon että porukan metelöinti oli loppunut siinä 04-05 välillä. Siitä toivuttiin jälleen vahvalla kahvilla ja batteryllä.

Aamusella piti grillata jälleen, tälläkertaa saaliiksi tulleet porsaankyljykset. Yllätys - ne kärähtivät vaihteeksi ja sitten järsittiin hiiltyneitä pihvejä. Jumitimme pitkään paikoillaan, luolalle ei voitu aamuseltaan mennä kun Kaukolla oli kuulemma hommat kesken, Pekalta jäi ottamatta konekuvat sitten. Jossain 13 jälkeen minä ja Pekka lähdimme lopulta ihan suosiolla mersulla kohti keskustaa.

Paikalla olikin vanhoista tutuista jo Ismo 'Ipi' Laaksonen, sekä ennen vain e-mailin välityksellä tunnettu Juha Nuutinen. Juttu alkoi luistaa, ja aloimme takoa Juhan ja Pekan kanssa kolminpelinä Captain Fantasticia sekä Space Odysseuta. Jäätelöä sai läheiseltä kioskilta, limsaa Kaukon automaatista. Siinä päivä kului aika tehokkaasti matsia ottaessa ja haastellessa kaikkien paikalle eksyneiden kanssa - tämä oli ensimmäinen päivä jolloin luola oli julkisesti auki ja väkeä riittikin, myöhemmin saadun tiedon mukaan yli 80 henkeä. Kuvia tuli napsittua hulluna ja ranteet kipeinä jälleen suunnattiin mökille kaupan kautta, Juha mukana.

Pistin perille päästyäni grillin kuumaksi ja pihvit peliin. Tämä taisikin olla tarkemmin mietittynä ensimmäinen kerta kun onnistuin saamaan jotain etäisesti syötäväksi kelpaavaa näillä reissuilla. Harmi vaan että täsmälleen saman merkkisessä lihapaketissa kuin viimeksi, oli nyt hirveä köntti luuta ja varsinainen syötävä osuus jäi suorastaan häiritsevän pieneksi.

Siinä sitten istuskeltiin, juteltiin ja pelitettiin. Porukka sahasi välillä saunassa ja ihmettelimme tarkemmin bussimme konetta ja muutakin sielunelämää kun oli asiantuntijat näyttämässä. Kaipa se 12-litrainen diesel henkilöautoakin eteenpäin veisi, ellei auto murskautuisi alla.

Pekan mersuakin ihailtiin tarkemmin ja todettiin että se on hieno ja hyvässä iskussa. Pekka häipyi siinä 20 tienoilla ja jatkoimme ihmettelyä. Illemmalla sitten paikalle saapui taas joku meitä tarkastamaan, tälläkertaa tyttö melko aran oloisella hevosella. Hevonen sitten otti ja väänsi öyneet siihen mökin mäkeen odottamaan että joku pahaa aavistamaton tallaisi siihen. Pelitimme Monte Carloa ja sitten nukkumaan.

Päivä 4 - sunnuntai

Päivä alkoi jälleen aikaisin, jossain 07 tienoilla kaiketi. 4. pikastartti putkeen alkoi pikkuhiljaa jo tuntua, jälleen kahvia ja batteryä alas ja pirteänä kuin kuollut peipponen siivoamaan jälkiä, joita onneksi ei merkittävästi paikassa ollut.

Mökillä kävi vaihteeksi joku kuikuilemassa, tälläkertaa joku äijä tuli vaan 'ohimennen' taluttelemaan koiraansa siihen ja kurkkimaan mitä tapahtuu Naureskelimme ja meillä alkoi olla jo melkoisen paranoidit salaliittoteoriat kehitteillä valvonnasta

Kun mökki suunnilleen oli siedettävän näköinen, heitettiin kamat flipperiä ja grilliä myöten autoon ja pakenimme paikalta kohti Tamperetta. Tuukka, Sampo ja Antti suuntasivat vielä kohti jotain linja-autoharrastajien kokoontumisajoa, heittäen minut Tampereen asemalle.

Junan lähtöön oli reipas 1,5 tuntia, joten menin sitten istuskelemaan aseman kahvioon. Ilmeisesti kahvi jota sain, oli seisonut pannun pohjalla viime vuodesta, sillä sen 0,4l mukin tyhjentämiseen tuo koko aika meni!

Lopulta hyppäsin Kouvolaan päin menevään täpötäyteen junaan, jossa vieressä istunut Ranskalais-intertrailaaja seurasi kun naputtelin tämänkin tekstin kasaan.

Ja kiitososastolla suuret kiitokset Kaukolle, joka tämän kaiken riemun yleensäkin sai mahdolliseksi, Sampolle ja Antille autokyydistä (linja-autossa *ON* tunnelmaa) sekä tietysti terveiset kaikille vanhoille ja uusille live-tuttavuuksille peliautomagian alalta!

Over and out, seuraavaan kertaan.

↵ Takaisin galleria-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-02-12 21:21, v2.