Paluu Kaukon flipperiluolaan


Kuvat © Tuukka Kalliokoski

Karviallehan piti jo mennä viime vuonna, nyt reissu kuitenkin sai sen verran kannatusta että se toteutui. Itse tulin mukaan suoraan lennosta; juna toi minut Salosta Tampereen asemalle josta Tuukka kävi poimimassa minut kyytiin. Tarkoitus oli odotella että SPELin porukat ilmaantuvat jossain kohtia ja ottavat meidät mukaansa kohti Karviaa.

Menimme Tuukan kämpille pizzerian kautta ja lopulta paikan päällä testasin hieman Tuukan pelejä ja laitoin kaikkien vehkeiden akut latinkiin. Jonkin aikaa siinä ehdittiin ihmetellä, totesin muun muassa oman digitaalikamerani unohtuneen Saloon.

Lopulta odotettu soitto tuli ja porukka oli pihalla. Tälläkertaa virallisena flipperikoirana oli kultainen noutaja Uuvatti, joka tehokkaasti automatkan aikana karvasi Tuukan paidan ja kuolasi housut. Ennen karviaan lähtöä kävimme vielä kaupassa; ostin kaiken mitä tarviikin, pääasiassa kokista ja batteryä, joista sekoitettuna tulee virallinen Karvia Mix :)

Hehkuttivat että volkkarissa olisi kylmä, mutta en minä ainakaan palellut, ilmeisesti talvivarustus oli tarpeeksi hyvä. Karvian lähestyessä Tuukka soitti lopulta itse flipperiluolan isännälle, Kaukolle ja saimme kuulla että avaimet pitäisi hakea sieltä. No, hieman harhailimme sokkeloisessa rivitalossa kunnes lopulta oikea paikka löytyi. Avaimet saatiin ja pääsimme itse majoituspaikan, Jokipirtin äärelle.

Pirtti olikin onneksi lämmin ja levittelimme kamamme pitkin paikkaa. Huomio kiinnittyi Antin mukaan raahaamaan leluflipperiin; puhe kun oli että aina tuodaan flipperi mukana kun tänne tullaan ;-)

Jäimme siinä juttelemaan ja ihmettelemään, Kaukokin saapui paikalle. Ilta kului siinä ihmetellessä, sovittiin että lähdetään aamusta Kaukon luolalle. Päivä oli jo vaihtunut kun Kauko lähti, samalla Timo päätti lähteä tutkimaan paikan baarit.

Päivä oli ollut jo kohtuullisen pitkä, joten kävin nukkumaan suosiolla. Kesti vaan jonkun aikaa tottua hirveään kuorsaukseen joka porukasta tuntui lähtevän.

Olin jo päässyt unten maille, kun ovi pamahti ja alhaalta alkoi kuulua jotain ihme metelöintiä. Timo oli saapunut baarista räkäkännissä ja örvelsi ympäri tupaa. En katsonut asiaa mitenkään hyvällä.

Päivä 2

Heräsin jossain aamupäivän puolella, väsytti ja oli kylmä. Muu väki Timoa lukuunottamatta oli hereillä ja viritimme hieman aamiaista. Siinä aamupalaa syödessä pistin myös tekstiviestin Pekalle, joka vastasi että oli 13 kilometriä Parkanosta. Kun kaikki olivat valmiina, suuntasimme viimein Kaukon luolalle Volkkarilla. Matkalla flipperikoira Uuvatti totesi ettei se viihtynytkään auton takaosassa, vaan tuli niskaan.

Pekka olikin jo paikan päällä ja Kauko tuli toivottamaan meidät tervetulleeksi. Ja eikai siinä muuta kuin peleihin käsiksi. Kaukolla oli nyt 21 konetta, uusimmat olivat Jungle Queen ja OXO. Siinä sitten pelattiin ja ihmeteltiin, Timo otti ja katosi jälleen baariin.

Nälkä alkoi kalvaa, joten päätimme vetäytyä mökille. Hyppäsin Pekan kyytiin ja ajoimme lähistöllä olevaan ruokakauppaan josta ostin kaiken mitä terveelliseen ateriaan kuuluukin; pizzaa, suklaajäätelöä (!) ja karkkeja. Ajellessamme mökille päin tuli mieleen että onkohan siellä kukaan avaamassa meille ovea? Soitin Tuukalle ja eiväthän he vielä olleet edes lähteneet!

No, ajoimme kuitenkin paikan päälle ja jäimme ihmettelemään. Totesin yllättäen että saunan ovi olikin auki ja vetäydyimme ulkoilmasta sinne juttelemaan. Muu porukka saapui myöhemmin ja pääsimme kärventämään sapuskaa. Ruuat ja kahvit hoidettiin pois alta ja sitten oli vuorossa jälleen paluu luolalle.

Pelittäminen jatkui, kuvia napsittiin ja Kauko tutustutti meitä uusimman koneen, OXOn toimintaan. Täytyy myöntää, että sillä kuka tuon OXOn on suunnitellut, oli tietynlaista urheiluhenkeä :) Juttua riitti ja olisi varmaan riittänyt vielä pidempäänkin, mutta yö alkoi kolkutella ja niinpä jouduimme luovuttamaan ja palaamaan takaisin Jokupirtille.

Kaukokin ilmestyi paikalle ja ilta kuluikin varsin rattoisasti kunnes Timo saapui uudemman kerran kännissä paikalle. Tyypillä ei tietenkään ollut rahaa taksiin. Kaveri otti samantien asiakseen esittää muutaman kommentin mukanani olleesta kannettavasta ja yleensäkin tietotekniikkaan suuntautuneesta kiinnostuksestani.

Kauko saapui vaimonsa ja pojan kanssa paikalle, ja rehellisesti sanoen teki mieli vain istua hiljaa käsi naaman edessä kun Timo selitteli omiaan. Mitään järkevää keskustelua ei oikein syntynyt ja Kaukokin katosi paikalta jostain kohtia.

Jäimme pohtimaan hieman tilannetta; tälläisen tempauksen muistaa kyllä koko Karvia. Lopulta kun Timo oli sammunut, oli takaisin maksun aika. Uuvatin omistaja, Harri syötti koiralle juustopaloja ja siitä tulikin mieleen idea. Timon housuihin survaistiin persuspuolelle iso juustopala. No, Uuvatti vainusi herkun ja iski kiinni, ja vakuutan että sillä otuksella on iso kita...

Päivä 3

Herääminen oli vieläkin tuskaisempaa kuin edellisenä päivänä. Haukkasimme nopeasti aamiaista ja Tuukka soitti Kaukolle, päätimme mennä vielä lopuksi luolalle pelailemaan. Ensin mökki kuitenkin piti siivota - lakaisimme ja siivosimme paikat. Sitten tarvittiin vielä kolehtin kerääminen että saataisiin mökin vuokra ja bensakulut korvattua. Ja eikai siinä muuta kuin takaisin luolalle.

Vetelin loput ostamastani 1L suklaajäätelöstä naamaan ja iskin kiinni koneisiin. Timo lähti baariin. Pelailtiin siinä noin tunti, kunnes oli aika jättää jälleen Karvia taakse ja hypätä Volkkarin kyytiin. Timo käytiin raahaamassa baarista kyytiin.

Tampereella vetäydyin takaisin Tuukan kämpille jossa pelitimme hetken ja tuhosimme jäljelle jääneet makkarat. Sain kyydin 18:25 junalle ja matka Kouvolaa kohti alkoi.

Kiitokset Kaukolle ja muillekin matkalla olleille. Toivottavasti Karvialla ei muisteta paheellisia flipperimiehiä pahalla :)

↵ Takaisin galleria-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-02-12 21:09, v6.