[kuva]

Doctor Who peliopas

Doctor Who on Williamssin 1992 julkaisema WPC Fliptronic-peli. Designistä vastasi Pfutz (William Pfutzenreuter), joka on ollut tätä ennen lähes yksinomaan softapuolella.

Tausta

Doctor Who on BBC:n julkaisema tieteissarja 60-luvulta. Sarja on päässyt kulttimaineeseen Star Trekin tavoin, sillä alkuperäinen Doctor Who pyöri samoihin aikoihin Briteissä kuin Star Trek TOS Amerikassa. Sarja itsessään kertoi ihmiseltä näyttävästä avaruusmatkaajasta, joka ajan kulukseen puolusti maapalloa kaikilta pahiksilta. Sarjan päähahmolla oli ominaisuus vaihtaa ruumista entisen vanhetessa (tai kun näyttelijällä tuli erimielisyyksiä tuottajan kanssa :) Joka tapauksessa itse sarjassa ehti olla 6 eri näyttelijää, ja flipperin julkaisun aikoihin tuli myös BBC:ltä nykytekniikalla toteutettu TV-elokuva sarjasta, josta seitsemäs tohtori. Itse pelissä on tarkoitus kerätä kaikki 7 tohtoria ja voittaa pääpahis, Davros.

Vilkaisu peliin

Aivan ensimmäisenä huomion kiinnittää backboxin päällä olevaan robottiin (Dalek). Pelilauta on erittäin avoin ja perällä on 3-tasoinen minipelikenttä, jota ei nopealla vilkaisulla huomaa ennenkuin sinne saa lukitettua 2 palloa.

Pelikenttä

[kuva]

Pelilauta, alhaalta ylöspäin

Plungerlane: Normaali, autoplungerilla varustettu, päättyy sinkholeen.

Flipperit: 3 kappaletta, normaalia hieman lyhyemmät, kolmas vasemmalla ylhäällä.

Slingshotit: 2 kappaletta, normaaleita.

Outlanet: 2 kappaletta, ei kickbackia.

Inlanet: 2 kappaletta, yksi kummallakin puolella.

Extra Ball: Valo jokaisen in/outlanen edessä. Kun Extra Ball on tarjolla, voit vaihdella sen paikkaa flippereillä.

ESCAPE: 6 standuptargettia. Kaikkiin osuminen sytyttää videomoden. Antaa ensimmäisellä kerralla 500K, sitten 1M, 2M, 3M ja specialin.

Hangon: Käytävä vasemman yläflipperin yläpuolella. Valon palaessa antaa hangon-pisteet (vaihtelee tilanteen mukaan).

Activate Transmat: Targetti ylemmän rampin alussa. Valon vilkkuessa antaa pisteitä ja yhden tohtorin.

WHO: Alempi ramppi, hangon-kuilu ja ylempi ramppi. Jos suoritat combolyönnin valojen osoittamassa järjestyksessä tarpeeksi monta kertaa, syttyy Extra Ball.

REPAIR: 6 standuptargettia hangon-kuilun vieressä. Kaikkien sytyttäminen antaa hyvät pisteet.

1,5X - 4X: Ylemmän rampin alussa, näyttää pelikentän tämänhetkisen kertoimen. Osuma ylempään ramppiin kasvattaa kerrointa yhdellä pykälällä.

Increase bonus X: Vasemmassa orbitissa, nostaa bonuskerrointa yhdellä.

Increase transmat: 3 bumpperia. Kasvattavat transportterin latausta, kun 100% on saavutettu 'Activate Transmat'-target kerää pisteet ja tohtorin.

Videomode: Sinkhole bumpperien alapuolella, valon vilkkuessa käynnistää videomoden, muulloin antaa yhden ESCAPE-kirjaimen.

Minipelikenttä: Taso 1: 2 lockia ja keskellä 'activate lock'. Taso 2: 5 targettia ja 15 valoa. Tarkoituksena sytyttää kaikki valot. Taso 3: 3 sinkholea, kaikissa Dalekin kuva. Tarkoituksena kaataa kaikki 3 Dalekia josta seuraa jackpot.

Rampit

Unlimited Millions (ylempi): Tähän ramppiin on käytännössä mahdollista saada pallo ainoastaan vasemmalla yläflipperillä tai sitten kimmokkeesta. Ramppi kasvattaa koko pelikentän pistekerrointa yhdellä pykälällä ja antaa yhden loopin. 10 loopin välein divertteri ohjaa pallon vasemmalle inlanelle ja 'Sonic boom'-mode käynnistyy. Muulloin pallo syötetään vasemmalle yläflipperille.

WHO-combo (alempi): Tähän ramppiin pallon saa kummallakin alaflipperillä. Ensimmäinen kohta WHO-combossa.

Säännöt

Tavoite: Kerätä kaikki 7 tohtoria joko videomoodista tai takomalla palloa bumppereihin ja sen jälkeen 'Activate Transmat'-targettiin. Sen jälkeen nostaa pelikentän kerrointa mahdollisimman korkealle, lukittaa 2 palloa, saada 15 osumaa minipelikentän toisen tason targetteihin ja sen jälkeen kerätä Jackpotteja minipelikentän kolmannesta tasosta, kunnes viimeinen jackpotkierros alkaa. Viimeisellä kierroksella minipelikenttä laskeutuu kakkostasoon ja sinun on taottava targetteja kunnes Davroksen suojat ovat lopussa. Minipelikenttä nousee jälleen kolmanteen tasoon ja nyt kaikkien kolmen Dalekin kaataminen antaa 300 miljoonaa (joka maksimissaan X4!).

Video mode: Oikealle scrollaava tasohyppely. Tohtori Who juoksee Dalek-robotti perässään hankalahkossa maastossa ja eteen tulevien esteiden yli on hypittävä. Toinen flipperinappi saa aikaan lyhyen hypyn, molemmat yhtäaikaa pitkän. Ajoitus on melko tärkeää. Matkalta saattaa löytyä myös Extra Ball. Jokainen yli hypätty este antaa 50K. Jokaisesta suoritetusta tasosta saa yhden tohtorin ja hyvät pisteet. On suositeltavaa että nostat pelikentän kertoimen 4X ennen videomoden aloittamista. Videomodessa on piilo-ominaisuus - hyppää myös puhelinkopin yli johon moodi päättyy - saat ylimääräisen miljoonan. Jos törmäät esteeseen, moodi päättyy ja sinun on sytytettävä videomode uudestaan ESCAPE-kirjaimista. Joidenkin tasojen päätteeksi näkyy pieni videopätkä ja 'FINAL WAVE':n suorittamisesta saa kaikkien edeltäneiden tasojen pisteet uudestaan.

Hangon: Käynnistyy vasemman yläflipperin yläpuolella olevassa käytävässä joka kerta kun pallo menee oikeasta inlanesta. Arvo kasvaa 250K per WHO:n kirjain.

WHO: Combolyönti (alempi ramppi, hangon, ylempi ramppi) antaa yhden WHO:n. Kun combon on suorittanut tarpeeksi monta kertaa, syttyy Extra Ball.

REPAIR: Käynnistyy kun kaikkiin REPAIR-targetteihin on osuttu. Jokainen osuma antaa miljoonan + 50K:lla kasvavan summan. Moodi loppuu kun targetteihin ei ole osuttu kymmeneen sekuntiin.

Sonic boom: Käynnistyy kymmenen loopin välein ylemmästä rampista. Moodin aikana WHO-kirjaimet antavat 10M/kappale. Mutta VAIN jos lyönnit tehdään oikeassa järjestyksessä.

Multiball: Lukitse 2 palloa minipelikenttään, jonka jälkeen se nousee toiseen tasoon. Sytytä kaikki 15 lamppua minipelikentän edessä viidestä esillä olevasta targetista. Kun kaikki valot ovat syttyneet, nousee minipelikenttä kolmanteen tasoon ja 3 sinkholea tulee esiin. Ammu pallo sisään mistä tahansa niistä, ja multiball käynnistyy. Huomaa, että keskimmäisestä jackpot alkaa korkeammasta summasta! Multiballin aikana ammu pallo jokaiseen sinkholeen, jonka jälkeen tulee jackpot. Tarpeeksi monen jackpotin jälkeen käynnistyy Davros-mode.

Davros: Minipelikenttä laskee toiseen tasoon, ja jokaiseen viidestä targetista on saatava osuma. Tämän jälkeen minipelikenttä nousee ja osuma jokaiseen sinkholeen antaa 300M.

Tohtorit

Tohtoreita saat kerättyä videomodesta tai Transmatista. Jos saat kaikki 7 tohtoria kerättyä yhtäaikaa, saat 70M. Jokaisella tohtoreista on lisäksi vaikutusta pelin yleisiin sääntöihin. Voit valita uuden tohtorin jokaisen pallon alussa ja saada hänet pysyvästi käynnistämällä Transmatin tai pääsemällä läpi videomoden yhden kentän.

Tohtori 1: Antaa ylimääräisen ESCAPE-kirjaimen jokaisesta osumasta targetteihin tai kun pallo menee videomode-sinkholeen eikä videomode ole tarjolla.

Tohtori 2: Pidentää Hangonin palamista ja tuplaa hangonin pisteet.

Tohtori 3: Pidentää WHO-combon aikaa, jolloin pallo voi harhailla hetken ennen seuraavaa kirjainta.

Tohtori 4: Antaa ylimääräisen REPAIR-kirjaimen ja vaihtaa REPAIR-moodin kasvavan pistesumman 50K:sta 100K:si.

Tohtori 5: Nopeuttaa Transmatin latausta bumppereissa.

Tohtori 6: Antaa yhden kokonaisen pelikentän kertoimen per ylemmän rampin lyönti normaalin 0,5:n sijaan. Lisäksi pidentää huomattavasti kertoimien säilymisaikaa.

Tohtori 7: Sytyttää ylimääräisiä valoja minipelikentän 2. vaiheessa.

Pisteiden takominen

Doctor Who on melko pitkälle tavoitepohjainen peli - jos seuraat mitä kone haluaa sinun tekevät, saat hyvät pisteet, jos toimit ominesi, ei pistetaulukkoon tarvi haikailla. Siispä hyvien pisteiden saaminen vaihe vaiheelta:

1. Kerroin ja videomode: Pelin alussa valitse tohtori #1. Välittömästi kun pallo tulee kentälle, ala takoa ESCAPE-targetteja. Se on turvallisinta heti pallon alussa, koska näistä targeteista pallo menee useimmiten alas oikeanpuoleiselta outlanelta. Kun videomode on päällä, ammu pallo hangon-käytävään ja sieltä vasemmalla yläflipperillä ylempään ramppiin kunnes pelikentän kerroin on 4X.

2. Videomoodin tasot läpi: Ammu pallo vasempaan orbittiin kunnes saat sen videomoden sinkholeen. Pelaa videomoodin 4 ensimmäistä tasoa läpi, matkalla tarttuu mukaan todennäköisesti Extra Ballikin. Kun näet videomoodin loppuanimation, sinulla pitäisi nyt olla 4 tohtoria (1, 5, 6, 7). Jatkuvista vasemman orbitin osumista myös Transmat pitäisi olla latingissa, joten ammu 'Activate Transmat'-targettia pari kertaa ja lataa se bumppereista aina kun lataus on lopussa. Kun sinulla on viimein kaikki tohtorit (ja 70 milliä kertaa 4 toivon mukaan) on seuraavan vaiheen vuoro.

3. Multiballin alku: Käynnistä multiball ampumalla pallot minipelikentän kumpaankin lockiin, minipelikenttä nousee toiseen tasoon. Tykitä nyt esille tulleita viittä targettia, huomaat miten tohtori 7 antaa jokaisesta osumasta ylimääräisiä valoja. Kun minipelikentän kolmas taso nousee, ammu pallo keskimmäiseen sinkholeen. Minipelikenttä laskee ensimmäiselle tasolle, vapauttaa pallot ja nousee takaisin ylös. Anna kummankin minipelikentästä tulleen pallon valua alas! Heti kun pallot ovat alhaalla, tulee kentälle se pallo jolla multiballin käynnistit. Nyt koneella menee pitkään ennenkuin se saa ballsaverin ansiosta pallot takaisin kentälle.

4. Jackpotteja: Ammu Dalekkeja kunnes Davros-moodi alkaa, listi Davros ja ota 300M (X4 tietenkin!).

Piilotoiminnot

Kuten Williamssille tyypillistä, pelistä löytyy piilotoimintoja.

Bugit

Kun on joku softalla toimiva laite, varsinkin monimutkainen sellainen, on sen ohjelmassa yleensä virheitä, bugeja. Doctor Whossa versiolla L-2 on seuraavia ongelmia:

↵ Takaisin omat-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-01-31 11:36, v1.