System 11- ja WPC-flipperin avaaminen

Ennen ensimmäistäkään huoltotoimenpidettä kone pitäisi tietysti saada auki. Avaaminen ei siltikään välttämättä ole aivan itsestäänselvä operaatio, joten tässä kuvalliset ohjeet System 11- ja WPC-flipperin avaamiseen.

Backbox

Avaa backboxin lukko.

[kuva]

Nosta lasia nuolien kohdista ylöspäin niin pitkälle kuin se nousee. Vedä sitten lasia alareunasta itseesi päin niin, että lasi tulee kaiutinpaneelin uran yli.

[kuva]

Laske lasia alas kunnes se on irti molemmista päistään ja nosta se pois paikoiltaan. WPC95-koneissa lasin takana olevat lamput ovat kiinni takalasissa. Tässä tapauksessa irrota lamppujen liitin ennen lasin nostamista pois koneesta.

[kuva]

Tartu kaiutinpaneeliin ylälaidasta kiinni ja nosta suoraan ylöspäin. Noin parin sentin nostamisen jälkeen se on kiinnikkeidensä yläpuolella ja voit vetää yläpään backboxista pois päin.

[kuva]

Mikäli kyseessä ei ole WPC95-kone, on taustalasin takana erillinen levy lampuille. Oikeassa ylälaidassa on salpa, jonka jälkeen lamppupaneeli kääntyy pois tieltä.

[kuva]

Valmis työstettäväksi!

[kuva]

Kabinetti ja pelikenttä

Williams/Bally käytti kahta erilaista mekanismia pelikentän nostoon. Alkuperäinen mekanismi kääntyy suoraan ylöspäin, jolloin pelikentän yläpää on syvällä kabinetissa sisällä. Tämä tekee yläkentän osien työstämisestä kiinni koneessa perin ikävää ergonomiselta kannalta katsoen.

Myöhemmässä versiossa pelikenttä tulee noin 30 senttiä ulos kabinetista ennen nostoa, joten pelikentän takalaita on kabinetin reunan tasolla pelikentän nojatessa backboxiin. Tämä todella tervetullut muutos tuli WPC-koneissa vuonna 1992, ensimmäisenä Fish Talesissa. Kaikki System 11-koneet ovat vanhemmalla mekanismilla.

Huom: Williams kokeili (epäonnistuneesti) kolmatta ratkaisua 1995 julkaistun No Fear: Dangerous sports-koneen kohdalla. No Fearissa pelikenttä liukuu kabinettin puureunoihin tehdyissä urissa eteenpäin, jonka jälkeen se on käännettävissä suoraan ylös. Siinä ei ole samanlaista lukitusmekanismia, kuin sitä edeltäneissä tai seuranneissa koneissa.

Ongelma kuitenkin on, että jos yrität avata uudemmantyyppisen kentän vanhalla tyylillä, vääntyy lukitusmekanismi piloille. Vanhan tyyppisen kentän avaamisen yrittäminen taas voi johtaa pelikentän luiskahtamiseen pois kiinnityksestään.

Tärkeä: Älä yritä soveltaa näitä ohjeita Data-Eastin, Segan tai Sternin koneisiin. Näissä koneissa oleva pelikentän ulosvetomekanismi toimii eri tavalla. Avaamisen yrittäminen näillä ohjeilla johtaa pelikentän tippumiseen raiteilta ja tappaa vähintään flipperiohjauskortin pelikentän mekanismeista puhumattakaan!

Avaa kolikkoluukku ja käännä sen ylälaidassa olevaa kahvaa vasemmalle. Joissain malleissa joudut myös pitämään kahvaa vasemmalla palautusjousen takia.

[kuva]

Nosta lasin alareunassa oleva lukitusrauta pois paikoiltaan. Saatat joutua kääntämään kahvaa vasemmalle lukitusrautaa nostaessasi. Jos koneessa on hieman normaalia ohuempi lasi, se voi valahtaa pois paikaltaan lukkoraudan nostamisen yhteydessä. Ensimmäistä kertaa avatessa varaudu pitämään lasia paikallaan.

[kuva]

Vedä lasi pois paikoiltaan. Muista tukea lasia loppupäästä irrotusvaiheessa, sillä se voi ilman tukea katketa. Hyvä ote on pitää lasia kiinni ylä- ja alapäästä. Laske lasi varovasti lattialle. Betonilattia on erityisen herkkä särkemään lasin.

[kuva]

Jos et tiedä onko koneessasi uuden vai vanhan mallinen nostomekanismi, on sen tarkistaminen tässä kohtia helppoa. Tartu pelilautaa suojametallin keskeltä ja nosta suoraan ylöspäin noin 10 senttiä.

[kuva]

Vasemmalla vanhan tyyppinen mekanismi ilman raiteita. Oikealla taas uuden tyyppinen raiteiden kanssa.

Huom: Poista pallot koneesta tässä kohdassa. Pelikentän ollessa pystyssä pallot tippuvat yleensä kentälle, särkien mahdollisesti muoviosia matkalla. Useimmissa uudemmissa koneissa on testimenun viimeisenä kohtana "Empty Balls". Mikäli tätä optiota ei ole, joudut poistaman pallot käsin painelemalla pallonsyöttösolenoidin plungerista.

Vanhan tyyppinen pelikenttä nousee ilman sen kummempia toimenpiteitä backboxia vasten. Katso noston loppuvaiheessa, ettei pelikentän kaapeliniput jää pelikentän ylälaidan tukien väliin.

[kuva]

Uudemman mallisella mekanismilla varustettu pelikenttä täytyy ensin vetää ulos. Nosta pelikenttää sen verran, että raiteet tulevat kabinetin etulaidan yli ja vedä sitten kenttää itseesi päin, kunnes lukitusmekanismi nappaa kiinni.

[kuva]

Tämän jälkeen voit nostaa kentän ylös nojaamaan kabinettia vasten.

[kuva]

Valmis. Ja sitten töihin...

↵ Takaisin omistajalle-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-01-25 00:11, v13.