WPC:n asetukset kotikäyttöön

Miksi tulokset nollaantuvat tietyn pelimäärän jälkeen? Miksen ikinä voita vapaapeliä loppuarvonnassa? WPC:ssä, kuten muissakin aikakauden flippereissä on lukuisia säätömahdollisuuksia ja osaa niistä muuttamalla koneen saa soveltumaan paremmin kotikäyttöön.

Joten, on aika hieman kustomoida konetta ja kytkeä päälle toimintoja joita operaattorit eivät välttämättä halua käyttää. Muista, että kaikissa peleissä ei välttämättä ole kaikkia tässä esitettyjä optioita, eivätkä optiot mitenkään pakosti ole samassa järjestyksessä. Yleisimmät optiot löytyvät silti aina tarpeeksi menuoptioita selaillen.

Mikäli et vielä ole lukenut WPC:n menujärjestelmä ja diagnostiikka-artikkelia läpi, tässä menujärjestelmän ohjaus vielä lyhyesti:

[kuva]

Tyypillinen WPC:n neljän operaattorinapin setti.

Service Credit: Lisää yhden krediitin.
Volume ////: Äänenvoimakkuus hiljemmälle.
Volume \\\\: Äänenvoimakkuus kovemmalle.
Begin Test: Peli käynnistää diagnostiikkatilan.

Painettuasi "Begin test"-nappia nappien merkitykset muuttuvat:

Escape: Edellinen menu, peruuta tehty muutos.
-: Edellinen menukohta tai arvo.
+: Seuraava menukohta tai arvo.
Enter: Valitse menukohta, hyväksy tehty muutos.

Aloittaakseni muutostyöt paina kaksi kertaa 'Begin test'-nappia. Ensimmäisellä painalluksella kone näyttää senhetkiset ohjelmaversiot ja pelin nimen, toisella pääset päämenuun.

Vinkki: Olen merkinnyt oleellisimmat muutokset punaisella.

A. Adjustments

Liiku päämenussa + ja - napeilla kunnes kohdalla on A. Adjustments. Sen alla on 5 alimenua, joista oleelliset käydään läpi tässä:

A.1 Standard Adjustments

A.1 01 Balls Per Game Palloja per peli. Yleensä yksi erä kestää 3 tai 5 palloa.

A.1 02 Tilt Warnings Kuinka monennella heilurikytkimen painalluksella kyseinen pallo lopetetaan. Jos haluat peliä enemmän tai vähemmän herkemmäksi, suosittelen mielummin itse kytkimen säätöä, se on kabinetissa vasemmassa reunassa kolikkoluukusta katsottuna.

A.1 03 Maximum Extra Balls Kuinka monta lisäpalloa pelaaja voi saada pelin aikana. Tämän rajan tullessa vastaan peli käyttäytyy edelleen kuten lisäpallo olisi saatu, mutta todellisuudessa animaation lisäksi mitään ei tapahdu.

A.1 15 Special Award Mitä Specialin saavuttaminen antaa. Mahdollisuudet ovat krediitti, lippu (vain jos peliin on asennettu tarvittava lippuautomaatti), lisäpallo tai yleensä melko vaatimaton pistemäärä.

A.1 16 Match Award Mitä pelaaja saa jos loppuarvonnassa käy säkä. Vaihtoehdot ovat krediitti tai lippu. Joissain koneissa on myös lisäpallon mahdollisuus.

A.1 19 Match Feature Tästä voit valita, onko pelin loppuarvonta päällä (säädä arvo nollaan jos et halua loppuarvontaa), tai kuinka suurella todennäköisyydellä (1%-50%) edellisessä kohdassa määritetty palkinto annetaan.

A.1 20 Custom Message Näytetäänkö käyttäjän määrittelemä viesti. Vastaa tähän 'YES', koska kone ei kuitenkaan näytä mitään ennenkuin kirjoitat viestin Utilities-menusta käsin.

A.1 22 Clock Style Antaa valita 12- tai 24-tuntisen kellon.

A.1 23 Date Style Antaa valita päivämäärän muotoon KK/PP/VV tai PP/KK/VV.

A.1 24 Show Date and Time Näytetäänkö kellonaika pelaajalle attraction modessa tai status reportissa. Vastaa 'YES', tästä on yleensä iloa.

A.1 25 Tournament Play Kilpailutila. Jos vastaat tähän 'YES', peli arpoo kaikki satunnaistoiminnot ennakkoon ja kaikki pelaajat saavat samat palkinnot samassa järjestyksessä.

A.1 28 Minimum Volume Control Antaa valita voiko äänensäätöä pienentää alle 8n. Vastaa 'YES', kotikäytössä ääntä on useimmiten hiljennettävä lähelle pelin minimiarvoja.

A.1 29 General Illumination Power Saver Virransäästötilaan menemisen viive. On erittäin suositeltavaa että laitat tähän minimiarvon, 2 minuuttia, niin säästät lamppujen vaihtamisessa sekä pleksien korjailussa.

A.1 30 Power Saver Level Virransäästötilan taso. Pienempi numero, enemmän säästöä. 4 on pienin arvo mihin tämän voi säätää, joten valitse 4.

A.1 32 No Bonus Flips Toimivatko flipperit bonuksen laskennan yhteydessä? Jos uskot pystyväsi hillitsemään itsesi bonusten laskun ajaksi, laita tähän 'NO' -).

A.1 33 Game Restart Muistatko Pinball Fantasiesista mahdollisuuden keskeyttää onnettomasti alkanut peli? No, tässä se on oikeissakin koneissa. Kun painat Start-nappia TOISEN pallon aikana (ensimmäisen aikana kone lisää pelaajia), käyttäytyy peli tämän asetuksen mukaan seuraavasti 'NEVER' Start-nappi ei vaikuta mitenkään, 'SLOW' Peli käynnistyy uudestaan jos pidät nappia sekunnin pohjassa, 'INSTANTLY' Peli käynnistyy uudelleen samantien kun painat nappia.

A.2 Feature Adjustments

Tämän menun sisältö on pelikohtainen ja menukohtien paikat vaihtelevat. Yleensä täältä löytyy kuitenkin ainakin

A.2 ?? Attract Sounds(/music) Metelöikö peli itsekseen jos sitä ei pelata vähään aikaan.

A.2 ?? Ball Saver Time Kuinka monta sekuntia pallon alas meneminen annetaan anteeksi.

A.2 ?? Buy Extra Ball Uudemmissa koneissa on mahdollisuus ostaa lisäpallo pelin loputtua, tästä voit valita kyseisen toiminnon tilan.

A.3 Pricing Adjustments

A.3 17 Free Play Tästä voit valita onko peli ilmaispelitilassa vai toimiiko se rahalukolla/service creditseillä.

A.4 H.S.T.D Adjustments

A.4 09 High Score Reset Every Normaalisti kone tyhjentää tuloslistat tietyn pelimäärän välein. Kotioloissa tämä ei kuitenkaan ole järin toivottavaa, joten laita tähän 'OFF' (tai 0).

U. Utilities

Mikäli et ole päämenussa, palaa sinne 'ESCAPE'-napilla. Liiku päämenussa + ja - napeilla kunnes kohdalla on U. Utilities.

U.1 Clear Audits Tyhjentää pelitilastot.

U.3 Clear H.S.T.D. Tyhjentää tulostaulukot, MYÖS Grand Championin. Jos et halua poistaa myös Grand Championia, palaa attraction modeen ja pidä 'Begin test'-nappia pohjassa kunnes kone sanoo 'High Score Reset'.

U.4 Set Time and Date Antaa säätää koneen kellon ja päivämäärän oikeaan aikaan. Suosittelen että tarkistat kellon aina kun menet tämän kohdan ohi, sillä joissain peleissä on kellonaikaan liittyviä toimintoja ja sitäpaitsi tämä aika näkyy pelaajalle.

U.5 Custom Message Antaa sinun kirjoittaa viestin, joka näkyy attraction modessa ajoittain. Viesti koostuu kolmesta ruudullisesta tekstiä, joista jokaisessa ruudussa on kaksi 16 merkin riviä. Viesti kirjoitetaan aivan kuten nimi listoille, paitsi kirjain valitaan + ja - napeista, pisteen ja pilkun saat senhetkisen merkin perään START-napista. Jos viestisi on lyhyempi kuin kolme ruutua, pidä vaan 'Enter'iä pohjassa niin että loppuihin ruutuihin tulee tyhjää, kone ei näytä tyhjiä ruutuja.

Vinkki: Jos Custom message ei näy, asetus "A.1 20 Custom Message" on todennäköisesti pois päältä.

↵ Takaisin omistajalle-osioon

Viimeksi päivitetty 2011-02-02 18:59, v8.