Tämä on 34. pelini, Godzillan korjauspäiväkirja.

Sivua on viimeksi päivitetty 2022-11-16 14:13.

Voit hypätä tästä viimeisimpään kohtaan.

23/10/21 - Unboxaus, Spike 2:n facelift

[kuva]

Viimekertaisesta uuden koneen unboxauksesta ei ole vielä edes pöly laskeutunut, kun palaamme asiaan Godzillan kanssa. Flippereiden markkinat ovat sekaisin: käytettyjen koneiden, erityisesti haluttujen hinnat ovat nousseet uusien tasolle. Tämä pistää miettimään, maksanko uuden hinnan käytetystä ja katson kun hinta romahtaa muutaman vuoden päästä, vai käytänkö tilaisuuden hyväksi ja ostan nyt muutaman uuden kun kerran on mahdollisuus.

[kuva]

Godzilla on siitä erityinen kone, että suurin uteliaisuuteni sitä kohtaan oli Sternin Spike 2-alustan facelift. Muut valmistajat ovat jo tehtailleet nettiyhteydellisiä koneita, Stern liittyy tähän joukkoon nyt 2021. Tämä ei ole itseasiassa mikään uusi idea, Williams teki tämän 1998 Pinball2000-alustalla, mutta se oli liian edellä aikaansa kai.

[kuva]

Tämä kone on viimein liittynyt Internet-aikakauteen. Williams tosin teki tämän jo 23 vuotta sitten...

Laitoin koneen suosiolla vierasverkkoomme, josta ei ole yhteyttä pelihallin LANiin, eivätkä siellä olevat laitteet näe toisiaan, vain reitin ulkomaailmaan. Tervettä IoT-paranoiaa.

Joka tapauksessa, Sternin uusi ominaisuus, Stern Insider Connected nimeltään, lisää koneisiin etäluettavan hallinnan jossa sijoituskohteessa olevan koneen tilan voi tarkistaa etänä eikä arvailla vaatisiko se jo huoltoa. Tämä ominaisuus in viralliselta nimeltään Insider Connected Pro.

Pelaajille Stern tuo myös koneisiin mahdollisuuden tehdä käyttäjäprofiilin, jolla voi seurata pelien edistymistä puhelimesta ja saada saavutuksia konsolipelien tapaan.

Yksi uteliaisuuteni kohteista oli Insider Connectedin tekninen puoli. Spike 2 on melko perus ARM-pohjainen sulautettu järjestelmä, mutta sen tarkemmat speksit ovat kysymysmerkki. CPU-kortti on kahdessa osassa, varsinainen CPU-kortti jolla on ARM SoC ja suurempi IO-kortti, jossa kaikki liittimet ja lisälaitteet ovat. Silmiini ei kuitenkaan osunut Elviran ja Mandalorianin kortilla WiFi-lastua ja sen antennin paikkaa, joten olin utelias näkemään olinko oikeassa siinä, että järjestelmä tarvisi jonkun lisäosan. Ja kyllä vain!

[kuva]

En ollut tullut sokeaksi, Sternin toteutus oli USB WiFi-palikka, joka on jatkojohdolla kiinni CPU:n IO-kortin vasemmassa USB-portissa. Minulla oli hirveä uteliaisuus kiskoa tuo palikka irti, lykätä sen läppärin perään ja katsoa mikä WiFi-lastu koneessa on ja voisiko tällaisen kitin tehdä itse ja saada ohjelmistopäivitykset ym. kulkemaan omatekoisella versiolla.

Olisin halunnut päästä kokeilemaan henkilökohtaista versiota Insider Connectedista, mutta konetta ei saa osaksi Sternin verkkoa ilman Insider Connect Pro-tunnusta, joka taas vaatii hakemuksen Sternille. Laitoin menemään, mutta jonossa saattaa tänä viikonloppuna olla jokunen muukin.

Pelasimme pienellä avajaisporukalla konetta muutaman kierroksen. En oikein tiennyt mitä odottaa, mutta koneessa on todella viihdyttävä flow ja teema toimii paremmin kuin olin odottanut. Kääntöpuolena oikea maila oli akselin ja linkin väliltä jäänyt löysälle ja valahti hissukseen alaspäin kesken ensimmäisen pelin. Yleensä tuon kiristäminen on muutaman sekunnin juttu, mutta Godzilla on hirveästi rojua oikean puolen mailakoneiston ympärillä ja sinne ei mahtunut edes räikkä kuusiokoloavaimella väliin. Jouduin lopulta pistämään kuusiokolopään yksinään paikalleen ja vääntämän sitä jakoavaimella.

Päivä oli jo vähän päässyt venähtämään, joten palaamme Godzillaan piakkoin.

↵ Takaisin päiväkirjat-osioon

Viimeksi päivitetty 2022-11-16 14:13, v3.