Tämä on 32. pelini, The Mandalorianin korjauspäiväkirja.

Sivua on viimeksi päivitetty 2021-11-14 12:08.

Voit hypätä tästä viimeisimpään kohtaan.

26/07/21 - Ensimmäinen unboxaus!

Vaikka harrastukseni keskittyykin pääasiassa koneiden palauttamiseen eloon lähes kuolleista, on haaveissa ollut pitkään ostaa edes yksi uusi kone. Tämä ostos tapahtui itseasiassa jo 2020 puolella, kun ostin Elvira's House of Horrorsin. Koneella oli kuitenkin toimitusvaikeuksia ja Elviraa odotellessa tulin ostaneeksi toisen uuden koneeni, The Mandalorianin. Ennakkoon kerrotusta loppuvuoden toimitusajasta huolimatta Elvira ja The Mandalorian saapuivat yllättäen samana päivänä, mutta koska Elviran avaaminen jää omaan erikoistilaisuuteensa, päätimme korkata Mandon ensimmäisenä paketista.

[kuva]

Mando sai kunnian olla ensimmäinen Haitaritehtaalla avattava uusi kone!

Olen nähnyt Sternin kuljetuslaatikoita ennenkin ja muutaman avaamisessakin ollut jo katsojana, mutta oli silti erikoinen hetki avata se ensimmäinen oma laatikko!

[kuva]

Laatikon kannen avaamisen jälkeen koneen pohjapuolen puoleinen seinämä leikattiin pois ja pääsimme ensimmäistä kertaa ihastelemaan konetta, tosin alapuolelta! Pystyttäminen tästä eteenpäin oli kuten konetta nokkakärryillä siirrellessä: etujalat kiinni, kone jaloilleen ja takajalat kiinni.

[kuva]

Pelikentällä oli vain yksi kuljetussuojus keskellä olevan avaruusaluksen ympärillä. Tämän jälkeen kurkkasimme pelikentän alle ja backboxiin, että kaikki kaapelit olivat kiinni eikä kuljetuksessa ollut irronnut mitään.

[kuva]

Viimeisenä temppuna kone sai uusimman ohjelmistoversion, se tuli v0.91 softalla, Sternin sivuilta jaeltiin v0.97 jonka asensin ennen ensimmäistä peliä.

Siinä sitten ilta menikin rattoisasti uuteen koneeseen tutustuessa! Elvira saa vuoronsa toivon mukaan huomenna!

31/07/21 - Irto-osia

Kesken lauantain striimin koneesta tipahti jotain kentälle! Suureksi yllätykseksi sieltä löytyi irtonainen flasheri. En tiedä onko kuljetus irrottanut sen, laitetaan paikalleen ja katsotaan miten se pysyy.

Erikoista sinänsä, osa koneen flashereista on ihan normaaleita LED-lamppuja #96-flasherin kannalla, osa taas pieneen piirilevyyn kiinnitettyjä pintaliitos-LEDejä.

24/08/21 - Ensimmäinen rehellinen vika

Olen aina miettinyt, kauan flipperi kestää paketista otettuna käyttöä ennen ensimmäistä huoltoa, jos ei lasketa löystyneitä ruuveja ym. perushuoltoa. No, tässä on vastaus: reilu 3 viikkoa.

Mando alkoi käyttäytyä oudosti viime peli-illassa ja vasempaan ramppiin tehdyt shotit menivät rampin divertteristä ohi, vaikka valojen mukaan pallon olisi pitänyt ohjautua minipelikentälle. Lisäksi kone antoi satunnaisesti 50 pistettä kun mailoja paineli. Tuo mailojen painelu sai minut heti epäilemään kosketusvikaa jossain ja vika kytkintestissä viaksi paljastui vasemman rampin opto.

Otin sen pöydälle tutkittavaksi, joka vaati raivostuttavasti vasemman rampin irrotuksen. Optokytkimen IR LED oli selvästi ongelma tässä tapauksessa: katselin digitaalikameran läpi LEDin palamista ja kun sille antoi luunapin, LEDin valo välkkyi tai sammui välillä kokonaan. Kokeilin huvikseni vanhaa kikkaa lämmittää juotospisteet uusiksi ja tarjota aavistus tuoretta tinaa. Ainakin testipenkissä välkkyminen loppui siihen.

Yhden peli-illan perusteella näyttää, että vika tuli kuntoon. Ohimennen kytkitesti näytti myös yhden standup-targetin olevan pimeä. Siitä oli ihan rehellisesti murtunut juotos irti. Ymmärrän kyllä miksi lyijyllinen tina on käytännössä kadonnut markkinoilta, mutta tämä huomattavasti hauraampi RoHS-yhteensopiva tina on rehellisesti sanottuna flipperissä yksi perkele!

01/09/21 - Divertterin kuolema

Mandalorianin taival on alkanut vähän ontuen, tänään koneesta hajosi vasemman rampin divertteri. Luulin tilannetta aluksi pallojumiksi, mutta divertteri oli jotenkin oudon näköisesti paikallaan. Tilanteen vakavuus selvisi vasta, kun sormella divertteriä siirtäessä siitä jäi puolet käteen!

[kuva]

Divertterin puoliskot ovat kiinni vain kolmella pienellä laser-hitsillä, ei ihme että se ei kestänyt käyttöä. Sternillä takuu pelaa sinällään, mutta meitä tietysti himottaisi kauheasti pelata konetta! Taidan kysäistä jos joku töissä voisi tehdä asille jotain.

03/09/21 - Ammattityötä

Metallifirman IT-päällikkönä toimimisen yksi hyvä puoli on kaikenlaisten metallitöiden tekemisen helppous. Vein divertterin töihin näytille ja ammattilaiset hämmästelivät osan alkuperäistä valmistustapaa suunnattomasti. Onneksi korjaus ei ollut sen kummempi operaatio, vetäistiin vaan tigillä uusi sauma ja vähän rälläkkää perään. Osa on nyt niin järeästi korjattu, että siitä hajoaa kyllä joku muu osa kuin hitsaus jos on hajotakseen!

[kuva]

Kone ei ehtinyt edes olla yhtä pelipäivää pois rivistä, aika hyvä tahti jos en sanoisi!

13/11/21 - Irtokamaa

Yksityistapahtuman ohessa silmiin osui tarpeetonta liikettä kentällä. Pelikentän keskialueella oleva Razor Crest-alus oli alkanut löystyä kiinnityksistään. Tottakai kiinnitykset olivat vasemman rampin alla, joten purkamista ja lystiä riitti. Koska alus oli kentässä kiinni koneruuveilla, laitoin niihin hieman Loktiteä vastaavan ongelman vähentämiseksi tulevaisuudessa.

↵ Takaisin päiväkirjat-osioon

Viimeksi päivitetty 2021-11-14 12:08, v11.