Secret Service korjauspäiväkirja

Tämä on 22. pelini, Secret Servicen korjauspäiväkirja.

Sivua on viimeksi päivitetty 2018-12-08 18:50.

Voit hypätä tästä viimeisimpään kohtaan.

16/07/14 - Saapuminen

Flipperin hankkimiseen liittyy omalla kohdalla yksi rakas rituaali: road-trip koneen hakemisessa! Tämä on itseasiassa ensimmäisen kerta historiassa, kun minulle tuodaan kone ihan perille asti. Tulin ostaneeksi Secret Servicen ja Fire!:n kahdelta eri harrastajalta, jotka päättivät tehdä keskenäisiä konekauppojaan juuri Kouvolassa ja ohimennen piipahtaa Haitaritehtaalla.

Kone saapui paikalle kesken peli-illan, joten en Fire!:n tutkimisen lisäksi ehtinyt tätä konetta katsoa tarkemmin, mutta eiköhän tässä ole viikonloppu aikaa.

[kuva]

17/07/14 - Ensimmäinen vilkaisu

Backboxissa ei näkynyt mitään erityisen pahasti silmään pistävää. Perus yleisvalaistuksen liittimen palaminen oli ainoa huomion arvoinen. Koneen neljästä näytöstä kolme toimii täysin, yhdestä alpha-numeerisesta puuttuu ylin rivi, mutta en kokeillut onko se ohjausvika vai huono näytön lasi.

Koneeseen on tehty kovasti .. jotain kentän alla. Mailamekanismissa on Williamsin kelat ja EOS-kytkimet ovat sekoitus lopussa aukeavaa ja sulkeutuvaa. Meinasinkin jo pelkällä katsomisella että tämä ei voi toimia hyvin, eikä toiminutkaan. EOS-kytkimet näyttävät ihan hyviltä sinällään, täytyy vaan johdottaa ne oikein.

Pelikentällä testipelissä muutama kytkin napsutteli omillaan, muuten kaikki näyttää toimivan.

Naureskelimme tutkiessa pelin teemalle. Kone on mash-up about kaikista mahdollisista vakoojaleffoista ja sarjoista, taustamusiikkina löytyy James Bondista Mission Impossibleen ja vähän siltä väliltä.

24/08/14 - In digital stereo

Data-East uskoi aikoinaan, että koneen äänentoisto oli ratkaisu vetää pelaajalaumat takaisin flipperien äärelle. Näinpä sitten uusi tulokas markkinoikin äänikorttinsa ominaisuutta hyvin näkyvästi niin itse koneissa kuin markkinointimateriaaleissakin.

[kuva]

Attraction mode muistuttaa aiheesta. Tämä ei ole mikään analoginen mono, vaan digitaalinen stereo!

Mainostus jatkuu huvittavasti äänikortille asti...

[kuva]

Joo, kyllä. Uskotaan jo.

Ja kun meillä on DIGITAALINEN STEREO, niin mitäs me halutaan soittaa? No hittimusiikkia tottakai...

[kuva]

Tämän tiedon tarjoamiseksi meillä on 3 yleisvalaistuksen lamppua ja 2 flasheria valopaneelin takana.

Secret Service on ensimmäinen Data-East Version 2-alustan koneeni. Data-Eastin flipperipuolenhan perustivat Williamsilta loikannut porukka, joten ei liene yllätys että ensimmäinen tekele muistutti suorastaan häiritsevän paljon siihen aikaan Williamsin käyttämää System 11-alustaa. Alustat ovat itseasiassa niin lähellä toisiaan, että Williams nosti aikanaan aiheesta oikeusjutunkin. Perimätiedon mukaan oikeusjuttu setvittiin rahalla oikeuden ulkopuolella ja Data-Eastin sanotaan jääneen silti voitolle verrattuna kokonaan puhtaalta pöydältä suunnitellun alustan kanssa. Ihmeellinen tämä tekniikan ja talouden maailma.

[kuva]

Version 1-3 alustat ovat käytännössä samalla tavalla vain pienissä asioissa toisistaan poikkeavia, aivan kuten alkupään Williamsinkin. Suurin käytännön ero Version 1 ja Version 2-korteissa on käytettävien peli-ROMien koko, alkuperäisessä Version 1:ssä se on 2k, Version 2:ssa 8k. Version 2:n tunnistaa hyvin Version 1:stä alimman peli-ROMin kantaan käsin tehdyistä muutoksista:

[kuva]

Tämä viritys on aivan tehtaalta lähtöisin.

Version 3:ssa muutos oli toteutettu hieman piirilevyä muuttamalla.

Aivan ensimmäinen ongelma koneessa oli asetusten hukkaaminen joka bootilla. Normaali patteriongelma toki. Jännintä on aina tutkia millä keinolla tällä kertaa patterikotelo on yritetty korjata. Tässä olikin aika viihdyttävän näköinen viritys:

[kuva]

Keskimmäisessä patterissa oli todella huono kontakti, pienestä koputtamisestakin yhteys napojen välillä pätki. Olisin laittanut tähän samanlaisen kotelon mitä Williamsin koneissakin on, mutta näköjään jäljellä oli enää etäasennettavaa mallia.

[kuva]

Jos ei luota muistavansa vaihtaa pattereita muutaman vuoden välein, tämä on ehdottomasti paras ratkaisu, sillä patterivuoto pilaa vain kotelon, eikä koneen arvokasta CPU-korttia!

Patterien vaihdon jälkeen oli aika hämmästellä koneen kieltä. Yleensä patterien poistaminen vaihtaa koneen kielen englannille, etenkin näissä koneissa joissa ei vielä ollut maakoodeja jumpperoituna. Tämä kone oli kuitenkin saksaksi edelleen, joten poltin uudet peli-ROMit sitten. Hämmennys ensimmäisellä bootilla oli suuri, kun asetusmenu puhui edelleen nahkahousua:

[kuva]

Oli aivan pakko varmistaa, että pelin käyttisversio oli todella muuttunut ja olihan se. No, tällä kertaa asetuksissa oli sentään optio "english text". En äkkiseltään keksi mistä kone päättelee olevansa Saksassa.

Nyt kun kone puhui jotain ymmärrettävää kieltä ja säilytti jopa asetuksensakin, sain viimeinkin tehtyä edes perusasetukset. Perus Hopeakuulan attraction mode- propagandankin olisin kirjoittanut, mutta ehdin kirjoittaa "FLIPPERISE" kun koneesta antautuivat molemman puolen mailat samalla kertaa. Ilmeisesti kentän alla oleva ihmeviritys poltti 50 voltin sulakkeen, koska solenoiditestissä myös kickback oli kylmänä.

Näytöt näyttävät muuten ihan hyvältä, mutta 2. pelaajan näytöstä puuttuu ylin rivi. Uumoilin pääseväni vaihtamaan jonkun bufferipiirin tai hexkooderin, mutta tarkemmin tutkien tilanne oli hieman surullisempi.

[kuva]

Näytön lasista on murtunut yksi jalka irti vähän matkaa lasikerrosten välistä. Joku on yrittänyt korjata tätä jo aiemmin näköjään tinaamalla, ilmeisen laihoin tuloksin. Taitaa mennä koko lasi vaihtoon. Se taas on vähän ikävämpi optio, kun noita hexkoodereita ym. saa Ebaystä muutamalla dollarilla laaki uusia.

04/09/14 - Kentän alle

Todella merkillinen huomio. Jätin koneen päälle viime peli-illassa ilman krediittejä ihan vaan teaserina siitä mitä on tulossa. Kadoksissa oleva näytön rivi ilmestyy kun kone on ollut päällä reilun tunnin. Ilmeisesti "korjaus" kuitenkin toimii kunhan näyttö lämpölaajenee sopivasti.

Kone on näyttöä ja yleisvalaistuksen liitintä lukuunottamatta sähköisesti ihan hyvässä kunnossa. 50 voltin mailojen ja vahvempien kelojen käytössä oleva sulake oli palanut, mutta tässä tapauksessa 5A sulakkeen tilalla oli 3A sulake. Sulakkeista puheenollen, taas osui silmiin näitä "korjattuja" sulakkeita:

[kuva]

Oikeasti, älä tee näin!

Seuraavaksi on sitten edessä urakka saada kone pelattavaksi asti. Ensimmäinen ongelma on kahdesti lyövä oikea alamaila, joka lienee kelaongelma.

Kabinetin pohjalla oli mukava yllätys. Hirveän palaneiden kelojen läjän tilalla oli useita ehjiä, täysin korkkaamattomia flipperikeloja. Pohjaa siivotessa sieltä löytyi myös kaikkea muuta, kuten rikkoutunut koukkutyökalu.

[kuva]

Katselin läpi muun pelikenttään liittyvän ensin. Valtaosa joskus vaihdetuista keloista oli tinattu aivan järkyttävällä määrällä tinaa. Tästä esimerkkinä pallokourun eject-solenoidin kela:

[kuva]

Kävin läpi tämän ja muut tapaukset, vedin johdot suosiolla poikki, poistin kelan korvakkeista tinat ja juotin johdot uudestaan. Suuret tinamällit ovat käytännössä tilaus irtonaisille johdoille - tinamällissä on sen verran massaa, että kelan tärinä ravistaa ajastaan johdon irti.

Ajattelin mailaongelman olevan yhtä helposti käsitelty.

Väärin ajateltu.

Mailakoneistot ovat lopussa. Ja kun sanon lopussa, tarkoitan todella LOPUSSA. Normaalisti koneista liikkuvat osat ovat kuluneet, mutta tässä tapauksessa ne olivat kuluneet eeppisellä tavalla ja sen jälkeen korjattu ja käytetty lisää. Esimerkiksi kelojen stopperit olivat katkenneet joskus, jonka jälkeen olivat hitsattu kasaan. Sen jälkeen itse stopperia pitävä osa oli murtunut ja se oli hitsattu. Koko mailakoneiston pohjalevy oli halki monesta paikasta. Koneessa oli aivan liian lyhyt plungeri (mailat nousivat aivan järjettömään asentoon).

Katselin epäuskoisena kaikkia kolmea mailakoneistoa ja tein päätöksen. Kaikki helvettiin. Rakennan tähän koneeseen mailakoneistot puhtaalta pöydältä Williamsin WPC-ajan osista, ne kun eivät tehtaalla ole se harvinaisin luonnonvara.

Tällä koneella tulee olemaan hieman muista poikkeava funktio pidemmällä aikavälillä. Siinä missä muut koneet on hankittu pääasiassa omaan tai pelihallin käyttöön, tämä on kone jonka hommasin puhtaasti reissukäyttöä ajatellen.

Hopeakuulalle tulee ajoittain ihan mielenkiintoisiakin tarjouksia osallistua messuihin ym. ja sinällään ajatus on kiinnostanut, mutta en viitsisi roudata siistikylkisiä ja arvokkaita koneita enempää kuin on tarvis. Tässä koneessa kabinetti on peruskunnossa, mutta kone on melko pienen keräilyarvonsa takia aivan loistava reissukone. Se on mekaanisesti sopivan simppeli, silti tarpeeksi tekemistä satunnaisille messuvieraille. Saa nähdä missä kone tulee tekemään debyyttinsä, mutta esimerkiksi seuraavassa Taiteiden yössä saatamme olla jo mukana.


90-luvun laatua!

14/01/15 - Ensipeli

Secret servicen kuntoonlaitto on viimeisen kolmen kuukauden aikana tullut eräänlaiseksi inside-vitsiksi Haitaritehtaalla. Monet viikonlopputapahtumat ja muu oma kiire ovat siirtäneet koneen kuntoonlaittoa viikko kerrallaan eteenpäin.

Harrastajakollega Klasu sattui käymään tänään paikalla ja pohti, saataisiko kone puutteistaan huolimatta sellaiseen kuntoon että siitä voitaisiin ottaa muutama testipeli tänään.

Oikean puolen alamailan kelasta oli käämi jostain sisältä poikki lyöntipuolelta. Siihen saatiin onneksi uusi kela koneen kabinetista löytyneestä osapaljoudesta! Kaikki EOS-kytkimet olivat täysin valmiita. Viilasimme ne läpi, yhteen vaihdettiin kipinöintiä estävä kondensaattori ja yhteen täytyi laittaa kokonaan puuttuvan tilalle uusi.

Oikean puolen mailat käyttäytyivät oudosti. Ensimmäinen kärkipari, jonka pitäisi normaalisti saada pelkkä alamaila liikkeelle sai molemmat oikean puolen mailat lyömään. Ei ihme että kärjet olivat sen näköiset kuin olivat! Ongelman syy oli ylä- ja alamailan kärkien välistä puuttuva eristepahvi. Vedin siihen tilapäisratkaisuna kutistesukan eristeeksi.

Kun mailat olivat kunnossa, otimme ensimmäisen testipelin. Kone kuitenkin potki lukkoon laitetut pallot aina takaisin kentälle. Ongelma näytti olevan lukon ylempi kytkin, joka oli aina pohjassa. Tämä taas johtui siitä, että kentän läpi oli lyöty pitkä ruuvi pitämään lukkoon menevää rautalankaramppia kiinni. Ruuvi taittoi kytkimen kiinnityslevyn ja painoi kytkimen kiinni. Hienoa, tämä oli siis korjattu rikki.

Lopulta kone oli siinä kunnossa, että saimme ensimmäisen pelin onnistumaan. Jossain lienee vielä jonkinasteinen kytkinvika, sillä koneen kolmen pallon multiball saatiin käyntiin kahdella pallolla. Mailojen EOS-kytkimet kestivät vain kuitenkin pari peliä, jonka jälkeen mailoista alkoi kadota voima. Täytynee lähiaikoina rakentaa mailakoneistot uusiksi, kuten oli tarkoitus.

[kuva]

Klasu koittaa konetta ensimmäisen kerran.

No, konetta on pelattu kuitenkin onnistuneesti. Saa nähdä pääseekö kone reissaamaan parin viikon päästä tulevassa Love It. expossa.

21/01/15 - Testipelattavaksi

Uusi kone on kiinnostanut kovasti kävijöitä, joten rakentelin sitä sen verran eteenpäin, että se saatiin testikäytöpelattavaksi.

Kone sai uudet mailanappien kärjet, sekä uudet EOS-kärjet. Nyt sitä pystyy jo pelaamaan kohtuu hyvin, oikea ylämaila jumittaa vielä välillä ja kone tuntuu välillä etsivän palloa sen ollessa shooter lanella. Multiballissa mättää myös joku, sillä välillä kone tarjoaa 3 pallon multiballia vaikka yhtään palloa ei ole lukossa, joten "instant 3 ball" on vain 2 palloa.

24/01/15 - Testipelattavasta riviin

Hiljainen lauantain pelipäivä antoi minulle aikaa tutkia Secret Servicen mysteereitä tarkemmin.

Ensimmäisenä listalla oli pallonhaku pallon ollessa shooterlanella. Mystisintä hommassa oli, että shooterlanen kytkin ei näkynyt testissä rikkinäisenä. Lähempi tarkastelu paljastikin, että kytkin toimi kyllä, sen lanka vaan oli katki heti kentän yläpuolelle tulevan taitoksen jälkeen. Pallo osui siihen joka kerta, mutta kytkin ei ollut alhaalla pallon ollessa shooterlanella.

Data-East ei käytä usein perinteisiä mikrokytkimiä, vaan erillistä lankaosaa ja sen viereen ruuvattua lehtikytkintä. Mikrokytkimestä olisi ollut helppo vaihtaa lanka, mutta tämä on sen verran customisoitu osa, että menisi tilattavaksi. Pohdin hetken aikaa asiaa ja kokeilin huvikseni miten hyvin tina pysyy tuossa langan materiaalissa. Osoittautui, että erittäin hyvin. Näinpä kuparinen klemmari sai luvan jatkaa elämäänsä uutena shooterlanen kytkimen lankana.

[kuva]

MacGyver olisi ylpeä!

Pallonhaut loppuivat siihen paikkaan. Seuraavana vuorossa jumittava ylämaila. Muistelin, että kelaan laitettiin viikko takaperin uusi holkki, mutta se kuulosti silti jotenkin metalliselta. Data-Eastissa on saman kokoiset kelat kuin Williamseissa, mistä holkkikin oli, mutta kiinnityskappaleet kelassa ovat hieman kauempana toisistaan ja kelan lopussa on jousiprikka. Tämä jousiprikka pidensi kelaa juuri sen verran, että holkin kaulus ei riittänyt kelan etupuolen kiinnitysosaan ja näin kelan plungeri kynti sitä. Leikkelin siihen oikean mittaisen holkin ja ongelma korjaantui.

Seuraavana vuorossa pallolukkojen outo toiminta. Koneessa on lukossa tilaa kahdelle pallolle ja kickerin edessä on kaksi kytkintä. Niistä ylempi on se mitä jo aiemmin jouduttiin säätämään, kun joku on lyönyt kentän läpi liian pitkän ruuvin ja taittanut kytkimen lankaa pitävän osan. Kytkin toimikin sormella painettaessa, mutta ei kun pallo oli siinä päällä. Ratkaisu oli taivuttaa kytkimen lankaa hieman ylöspäin ja kas, lukot alkoivat toimia oikein.

[kuva]

Palloset lukossa, oikealla alemman pallon kytkin, kentän alapuolella ylemmän.

Koneen pääramppi tuntuu jotenkin ikävältä, valtaosa palloista tulee aivan ihme pompuilla takaisin. Rampin muovisessa alussa on metallivahvike koko matkalta vasemmassa laidassa ja ramppi on haljennut pohjastaan. Nyt tämä metalliosa antaa melkein puoli senttiä periksi ja tappaa pallon vauhdin. Ramppia on yritetty korjata kuumaliimalla, millä taas ei ole mitään jakoa tällaisessa paikassa.

Tein vanhasta EOS-kytkimen kiinnitysraudasta tukikappaleen taittamalla sen 90 asteen kulmaan ja löin ruuvilla kiinni kenttään. Tukikappale näkyy yllä olevassa kuvassa ylemmän rautalankarampin alla, lampun ja mustan tolpan välissä. Nyt ramppi ei anna yhtään periksi ja ramppilyönti on mukavan tuntuinen.

Lamppujen vaihtoa, osien kiristelyä ja muuta säätöä myöhemmin otin tunnin pelisession, jonka aika kone toimi ilman ainuttakaan ongelmaa. Näin ollen julistan sen julkisesti pelattavaksi koneeksi tehtaalla, tervetuloa kokeilemaan!

10/02/18 - Modernisointia ja parannuksia

Secret Service oli käytössä reilu vuoden edellisen päiväkirjamerkinnän jälkeen, mutta sitä vaivasi yksinkertaisesti tasainen kuluminen kaikkialla. Mailat ovat rumat, voimattomat ja epäluotettavat, koneessa on useita epäluotettavia kytkimiä, vasen ramppi on murtunut ja hankala lyönti tämän takia.

Mietin pitkään mitä tekisin koneelle. Kyseessä ei ole erityisen suosittu kone, eikä se ole edes arvokas. Lisäksi tekemistä on aika pirusti jos sen aikoo saada Haitaritehtaan käytössä edes perustavan luotettavaksi. Tapahtumiin sitä ei tässä kunnossa missään tapauksessa kehtaisi viedä. Olin vähän kahden vaiheilla heivaisinko koneen jonkun mielenkiintoisemman tieltä, mutta ehkä meillä on oltava yksi Data-Eastin torttukin rivissä. Palautetaan kone siis eloon.

Mailakoneistoissa näyttänyt olevan ainuttakaan pelastamisen arvoista osaa. Baseplate oli murtunut alamailoista ja kelat olivat käyneet joskus turhan lämpöisenä. Data-Eastin baseplate on kuitenkin paljon kapeampi kuin Williamsin, joten ensimmäinen kysymys oli mahtuisiko Williamsin koneisto edes teoriassa paikalleen.

[kuva]

Vastaus on tässä. Mahtuu. Sähköisesti tässä ei ole mitään ihmeellistä, Data-East käytti tällä aikakaudella vielä täysin elektromekaanista ohjausta, toisin kuin myöhemmin nähty yhdellä kelalla ja jännitteen vaihtelulla toteutettu versio. Ostin kolme kokonaista mailakoneistoa, jotka ovat hybridi System 11:ssä ja WPC:ssä käytetyistä osista. Koneistossa on suoraan kelan jänniteen katkaiseva EOS-kytkin, mutta WPC:stä tuttu sivulla oleva palautusjousi. Alkuperäisessä Data-Eastin koneistossa on lisäksi lane-change -kytkin samassa paketissa, joten jouduin rakentamaan alamailoihin kustomisoidun kytkinpakan.

[kuva]

Sys11-WPC-DE -hybridikoneisto!

Vähän jännitti ensimmäisen mailakoneiston kiinnittämisen jälkeen, mutta se toimi kuten toivoinkin. Oikea alamaila on nyt vaihdettu, vasen on rakenteilla ja en ole vielä päättänyt mitä teen oikealle ylämailalle, sen tila on sen verran ahdas että siihen ei välttämättä saa Williamsin baseplatea paikalleen. Täytyy keksiä joku ovelampi ratkaisu siihen.

17/02/18 - Modernisointia ja parannuksia, osa 2

Aloitin tänään rakentelun kokoamalla vasemman puolen mailakoneiston oikean puolen mukaisesti. Se toimi aika pitkälle heittämällä ja siirryin raapimaan päätä ylämailan kanssa.

[kuva]

Tähän väliin ei mahdu millään Williamsin koneisto, mutta katselin että minulla on tarpeeksi satunnaisia varaosia modernisoida yksi Data-Eastin koneistokin. Baseplate on itseasiassa ainoa osa mitä minulla ei ollut ja se oli onneksi tässä ehjä, toisin kuin alamailoissa.

[kuva]

Alkuperäisestä mailamekanismista ei jäänyt käyttöön muita osia, kuin baseplate, kela ja kelan kaulus. Läpivientiholkki oli jo humoristisessa kunnossa, maila heilui melkein 2 milliä sivusuunnassa, ei ihme että se oli niin huonon tuntuinen pelata. Minulla ei ollut suoraan Data-Eastin mallista EOS-kärkeä, mutta kokosin alamailojen kanssa saman henkisen lehtikytkimien osakokoelmastani.

[kuva]

Päivä alkoi loppua kesken kun mekanismi alkoi hiljalleen olla valmis, palaan asiaan huomenissa mikäli tehtaalla oleva tapahtuma jättää yhtään vapaata aikaa työskennellä.

18/02/18 - Modernisointia ja parannuksia, osa 3

Viimeistelin tänään ylämailan ja laitoin sen paikalleen. Testipeli oli jotenkin epärealistinen, alamailojen tuntuma oli hyvä, jotain mitä ei lähiaikoina ole Data-Eastin koneissa tullut vastaan! Oikea ylämaila toimii myös siedettävästi ja siinä riittää nyt voima myös ramppilyöntiin.

Oikean alamailan lane-change -kytkin ei toiminut. Kytkintestissä katselin, että löysin 5 muutakin rikkinäistä kytkintä, mutta en nähnyt itse kytkimissä vikaa. Printtasin pelin manuaalista kytkinmatriisin kaavion ja merkitsin siihen rikkinäiset kytkimet ja kuinka ollakaan, kaikki ovat samalla vaakarivillä. Erityisesti silmään osui pallokourun 1. kytkin, joka aiheutti peliin aiemmin "pinball missing" herjan ja peliä ei voinut käynnistää.

Ongelma katosi ja ilmestyi hetken kuluttua uudestaan kun nostin pelikentän. Selvästi katkeamassa oleva johto tai huono liitos jossain. Jäljitin ongelman lopulta CN10-liittimeen CPU-kortilla. Liitintä sormella napauttamalla ongelman sai takaisin päälle. Kokeilin niivittää urosliittimen piikkejä ja yllätys - tämän oikkuilevan rivin piikki heilui irtonaisena. Otin koko CPU-kortin pöydälle ja vaihdoin koko liittimen samalla vaivalla. Vaihdoin myös liittimen naaraspuolen, sillä monet johdoista heiluivat arveluttavan näköisesti liittimessä.

Testipeli korjauksen jälkeen sujui moitteetta, tämä taitaa olla ensimmäinen kerta kun tätä peliä on oikeasti pelattu ilman ainuttakaan oikkuilua minun aikanani!

Drop targetit täytyy vielä ottaa irti ja ainakin puhdistaa, muutama niistä menee melko laiskan oloisesti alas. Lisäksi ramppi on jotenkin oudon tuntuinen, aivan kuin se antaisi periksi hieman kun sinne lyö pallon. En kuitenkaan odottanut aivan sellaista katastrofia minkä löysin rampin irrotettuani. Se on joskus mennyt aivan palasiksi ja rampin pohja on itse asiassa saksilla leikattu palanen muovia, joka oli liimattu kuumaliimalla paikalleen. Rampin vasemmaksi laidaksi oli leikattu palanen metallia, joka oli osittain liimattu, osittain ruuveilla kiinni.

En ole aivan varma mitä tuolle pitäisi tehdä. Teoriassa tuo pohja kyllä kestää, täytyy vaan liimata se mielummin epoksilla. Sivuun laitettu metallikaistale on itseasiassa jämäkämpää tekoa kuin koko ramppi alunperin, sen vika on vaan siinä että sitä ei ole tuettu mihinkään. Rampille täytyy rakentaa jonkinlainen tukikehikko.

21/02/18 - Valmis pelattavaksi!

Aloitin ottamalla metalliosat irti, raapimalla kuumaliiman mäkeen ja liimaamalla ne takaisin epoksilla kiinni. Tämä tukevoitti rampin rakennetta jo jonkin verran.

[kuva]

Seuraavaksi ruuvasin rampin alle pelikenttään kiinni tuen, johon ramppi nojaa n. 4cm alusta. Tämä tukikappale on lähellä kohtaa mihin pallo osuu metallireunuksessa normaalin ramppilyönnin aikana. Testipelillä ero rampin toiminnassa oli edelliseen verrattuna kuin päivällä ja yöllä. Ennen hyväkin lyönti jotenkin kuoleentui kesken ramppia, nyt löysä, edes sinne päin tehty lyönti uppoaa kivasti. Yhdistettynä uusiin mailakoneistoihin kone on jo vähän liiankin helppo pelata nyt!

Pientä säätöä on vielä jonkin verran, mutta kone on mekaanisesti ja sähköisesti nyt takaisin pelikunnossa ja se on Haitaritehtaalla nyt pelattavissa.

Tulevaisuudessa tarvii vielä ainakin purkaa drop targetit irti ja puhdistaa ne, sekä korjata pelaajan 2 näyttö joko keksimällä miten saan irronneen näytön jalan takaisin paikalleen lasin sisälle tai vaihtamalla koko näytön lasin.

[kuva]

19/09/18 - Dropit ja standupit

Minulle tuli viimein satsi Sternin droptargetteja, joten oli aika pistää Secret Servicen viimeiset rakkautta vaativat kohdat kuntoon. Sternin WhiteStar-alustan droptargetit ovat saman muotoisia kuin Data-East Version 2-alustan, joten homma näytti aika pitkälle vain mekanismin pesulta ja uusimiselta.

[kuva]

Dropit menivät kivasti alustaan ja kaikki näytti hyvältä. No, kunnes tuli ensimmäinen testipeli. Osoittautui, että Sternin droptargetit ovat päästä hieman paksumpia, joten ne eivät tippuneet enää oikein pelikenttään kiinnittämisen jälkeen. Hetken pähkäilyn jälkeen oli aika ottaa hiomakone esille ja rouhaista droppien päitä pari milliä ohuemmaksi. Nyt pelittää.

[kuva]

Vaihdoin myös valkoisen talon edessä olevat kolme standup-targettia. Ne kuuluisivat olla pyöreitä, mutta siihen meni aika kivasti neliskanttiset siniset ja punaiset targetit. Vielä kun olisi ollut kokoelmassa valkoinen, olisi saanut edessä olevien valojen väriset targetit.

No, kone on kuitenkin nyt täydessä iskussaan.

Kakkospelaajan näyttö on tällä hetkellä viritelty toimimaan väliaikaisratkaisulla. Irronneen näytön jalan reikään sai tungettua jämänäytöstä pätkittyä jalan metallia ja sen juotettua jalan jämään. Käytännössä näytön lasin sisältä koko komeus on koossa vain siksi, että näyttö nojaa jalkaan. Laitan kokonaan uuden näytön tuohon kunhan löydän sellaisen jostain.

↵ Takaisin päiväkirjat-osioon

Viimeksi päivitetty 2018-12-08 18:50, v27.