The Addams Family korjauspäiväkirja

Tämä on 7. pelini, The Addams Familyn korjauspäiväkirja. Kone ei ole enää kokoelmassani.

08/12/01 - Haku

Olen jonkun aikaa väijyttänyt sivusilmällä josko joku suostuisi luopumaan Addams Familystään; vihdoin löytyi sopiva tapaus ja lähempänä myyjää ollut harrastajakolleega Ismo 'Ipi' Laaksonen osti koneen.

Seuraavaksi sitten koneen hakuun, 7:33 hyppäsin Tampereen suuntaan menevään junaan jossa onnistuin läikyttämään heti kättelyssä mukillisen kuumaa kahvia käsilleni. Vaihdoin junaa Riihimäellä ja totesin että joku istuu paikalla johon minulla oli paikkavaraus. Järkytys oli suuri, kun totesin ensimmäisen kerran eläessäni löytäneeni järkevän juttelukumppanin junasta! Väli Riihimäki - Tampere sujuikin juttelun merkeissä. Aivan matkan viime metreillä huomasin että VR oli myynyt minulle väärän lipun! Juna saapui melkein tuntia etuajassa, joten jouduin soittamaan Tuukalle että hakee minut pois asemalta.

Lopulta päästiikin sitten Tuukalle jossa pääsin kokeilemaan mm. Creature From The Black Lagoonia, Alien Pokeria, Disco Feveriä ja Flash Gordonia .. sekä tietysti Twilight Zonea, jossa oli aivan hukassa kun pelissä oli eri kulma kuin omassa koneessa, osuin ainoastaan kaikkien ramppien alussa oleviin tolppiin :)

Siitäpä lähdettiin sitten kohti Saloa; GPS:n turvin sinne suunnistettiinkin aika hyvin ajoissa. Perille päästessä itse pelimestari Ipi olikin jo pelihallissaan ja pääsimme ihmettelemään kokoelmaa. Lopulta laitettiin minun Addamssiini flipperikärry alle ja jalat irti, päätin napata siinä kohtia ensimmäisen kuvan digikameralla:

[kuva]

Addams kärryssä

Sittenpä ei muuta kuin raahattiin peli Tuukan VW Transportteriin. Paikan päällä ohimennen jutustellessa vilkaisimme myös hieman Ipin omaa Addams Familyä sekä Twilight Zonea.

Ja pizzaakin tarjottiin, kiitokset vaan talon emännälle hyvästä pizzasta, jonka mukaan laitettuja osia pistelen juuri tätä kirjoittaessa poskeen :)

Lopulta pääsimme siis suunnistamaan Kouvolaa kohti; matka meni ihan hyvin joskin harhailimme lievästi Helsingin kohdalla. Lopulta peli saatiin Kouvolaan ja jälleen vanha kunnon painonnostopenkki tuli avuksi jalkoja kiinnittäessä. Tulee mieleen, että kyseisellä penkillä on urheiltu enemmän flipperien kanssa kuin siinä tarkoituksessa mihin se oikeasti on...

[kuva]

Addams eteisessä

Aivan ensimmäiseksi iskin kiinni koneen backboxin sisältöön; vanha CPU board lähti liitoon koska siihen olivat patterit vuotaneet. Varoituksen sana, älkää käyttäkö Energizer-merkkisiä pattereita, ne vuotavat! Minulla oli osavarastossa ylimääräinen uusi CPU boardi, joten vaihdoin uuden tilalle ja hoidettuani tuon patterin vuoden lähtee taas tuo kortti varastoon.

Pelissä oli alunperin kiinni vanha softa, mutta tälläkertaapa en iskenytkään kiinni uutta The Addams Familyn softaa, vaan The Addams Family Goldin. TAF on maailman eniten valmistettu flipperi ja sen kunniaksi Williams julkaisi pelistä ns. Gold-version, jossa normaalisti kromatut osat ovat kullattuja ja pelissä on softassa uutta tavaraa. Kentän puolesta koneet ovat identtisiä joten Gold-versio toimii myös vanhassa Addamssissa oikein nätisti. Ja minua taas kiinnosti tämän Gold-version tuomat lisä-äänet ja moodit.

Kun mitään ihmeempiä vikoja ei ollut, CPU boardin kiinni laittamisen jälkeen aloimme pelata. Muutama kytkin taisteli vastaan ja oikean slingshotin kelasta oli piuha irronnut. Kela hoitui nopeasti, mutta vasemman yläflipperin yläpuolella oleva opto taisteli vastaan ja alkoi toimia vasta kun sekä IRLED että fototransistori olivat vaihdettu. Ja tähän ne viat oikeastaan loppuivatkin, eikai muuta kuin pesee ja vahaa kentän ja alkaa pelittää.

Sivuhuomiona totesin että backglassissa ei ole transliteä, vaan joku on printannut kuvan mustesuihkulla, sitä tosin ei huomaa ellei katso läheltä. Kyseisessä mustesuihkussa on ollut yksi suutin tukossa, sillä kuvassa on kyllä raitoja. Backbox on kerran kaatunut alas, ja tästä varoituksen sanana jälleen, että se backboxin takana oleva salpa *EI* riitä yksissään pitämään backboxia pystyssä vaan siihen tarvitaan myös backboxin sisälle pultit! Kaatuessaan backbox on ilmeisesti särkenyt kummatkin lasit ja näytön.

Etupaneelissa on murtojälki, onneksi kokonaan mustalla alueella joten sen paikkaaminen ei tule olemaan ongelma. Yleisvalaistus näytti aluksi olleen pimeänä, mutta tarkemmin tutkiessa totesin että kaikki stringit toimivat, lamput ovat vaan lähes järjestelmällisesti kärventyneet. Oikean alaflipperin kela näyttää myös ylikuumenevan pelatessa.

Niin, ja nyt täydellisestä Pat Lawlor WPC-kokoelmasta puuttuu vielä Funhouse, Safe cracker ja No Good Gofers. Tuukka lähti vielä yömyöhään kohti kotia. Reissu oli onnistunut ja kiitokset niin Tuukalle kuin Ipillekin avusta!

20/10/02 - Myynti

Jostain syystä Addamsin vaiheiden päivittely on unohtunut, mutta lyhyesti virsi kaunis; korjasin, siivosin ja paikkasin koneen, jonka jälkeen teimme Ipin kanssa diilin, jonka seurauksena Addams päätyi takaisin hänelle, ja JackBot taas minulle.

↵ Takaisin päiväkirjat-osioon

Viimeksi päivitetty 2010-11-26 07:25, v4.