Top Speed korjauspäiväkirja

Tämä on 11. pelini, Top Speedin korjauspäiväkirja.

Sivua on viimeksi päivitetty 2013-01-18 09:22.

Voit hypätä tästä viimeisimpään kohtaan.

14/05/11 - Haku

Vuosituhannen alussa en olisi ikinä voinut kuvitella haluavani EM-konetta. Mutta ehkä ajattelu silloin oli vielä rajoittunut yhden koneen omistamiseen. Nykyisin yksinkertainenkin kone löytää paikkansa tarjotessaan vaihtelua modernien nopeiden ja monimutkaisten rinnalla. Kiinnostus EM-tekniikasta tuli jo ensimmäisten Kanniston Kaukon luolakäyntien jälkeen, mutta ajatus eri aikakausien koneiden sekoittaminen keskenään kesti hieman kauemmin kypsytellä. Ja tässä nyt sitten tänään olen - ostamassa ensimmäistä EM-konettani yli 2000 kilometriä kotoa Belgian ruuhkien keskellä!

Kone löytyi pitkäaikaisen IRC-ystävän, Aeneasin pelihuoneen nurkasta. Tiesin jo mitä odottaa, mutta näky oli silti hieman hermostuttava. Tämä kone oli ollut ihan toimiva, kunnes kenttään oli tullut joku pieni vika. Koneen omistaja oli ennen Aenaesia ollut se pahin mahdollinen flipperin omistaja, eli asiaan vihkiytymätön joka vain haluaa flipperin pelattavaksi. Tyyppi oli sitten päättänyt korjata ongelman, tosin hän ei ollut hahmottanut että kone on tehty avattavaksi. Näinollen kabinetin raiteet on irrotettu lasin avaamiseksi. Vahinko kabinetille oli onneksi melko minimaalinen, mutta raiteet täytyy kai rakentaa uusiksi. Koneessa on ihan kaikki osat paikallaan ja äkkiseltään katsoen menisin veikkaamaan jotain relevikaa ym. alkuperäiseksi viaksi.

Kone on ollut seisonnassa pitkään. Sisälle on muuttanut hämähäkkisukupolvi jos toinenkin. Koneesta itseasiassa löytyi elävänä useampiakin hämähäkkilajeja, joita ei edes Suomessa esiinny. Koneen rasvat ovat kuivaneet jo vuosia sitten, suurin osa mekanismeista toimii tahmeasti tai ei ollenkaan. Purkamista on paljon, kärkiä viilattavaksi lähes loputon määrä ja ruostetta kromiosissa riittämiin. Silti, kabinetti on hyväkuntoinen, muovipäälysteinen pelikenttä tulee todennäköisesti tehdaskuntoisen näköiseksi Novus-käsittelyn jälkeen ja kunhan EM:n logiikka alkaa hahmottua, tulee tästä todennäköisesti ihan soiva peli.

[kuva]

Konetta lastataan kyytiin Antwerpenissä, Belgiassa. Allekirjoittaneen rampailun takia työvoimana Teemu ja Aeneas.

Otan koneen työn alle, kunhan saan Big Gunsin käsiteltyä.

18/05/11 - Tarkempi arvio

Saavuin eilen takaisin Suomeen ja nostimme koneen väliaikaismajoitukseeni tutkittavaksi. Onneksi koneen saaminen kuormasta oli helpompaa, kuin toisin päin.

[kuva]

Yli 2000km ajamisen jälkeen aarre on kotona!

Pelikenttä oli likainen. En oikein edes ymmärrä mitä sille on käynyt. Pahimmillaan joissain kohdissa on multaa ja oksia, mutta kabinetti ei näytä uitetulle.

[kuva]

Mitä ihmettä täällä on tapahtunut?!

Kenttä on muovipäälysteinen, joten pelkkä pesu riittää. Sensijaan takalasi on ihan esittelykelpoinen sellaisenaan:

[kuva]

Tunnistatko autot? Kyllä, tämä on Formula 1-aiheinen peli 70-luvulta!

Tutkin huvikseni kaikki pistenäyttöjen mekanismit läpi. Vanhat rasvat ovat kovettuneet, mutta ne toimivat edelleen. Putsausta ja purkamista vaan.

Pelaajayksikkö liikkui myös ongelmitta. Score-moottoriin ja kabinetin releisiin en vielä päässyt käsiksi, kun kone on melko ahtaassa paikassa pystyssä. Mutta kaikki aikanaan...

31/05/11 - Pisteitä ja keloja

Evakko omasta asunnosta jatkuu, joten olen evakkojemmassani Top Speedin ja Big Gunsin pelikentän kanssa. Gunsille en juuri nyt pysty tekemään enempää, joten otin Top Speedin työn alle.

Backbox on irtonaisena, joten siihen oli hyvä iskeä ensimmäisenä kiinni. Tuossa aiemmin tutkin yhden näytön mekanismin ja kun vaikuttivat ehjälle, päätin sitten alkaa putsata backboxia. Ensimmäinen operaatio oli poistaa hämähäkin raadot ja seitit koneesta. Laitoin imuriin harjasuulakkeen ja kävin koko backboxin läpi. Tuli heti huomattavasti kivemman näköinen työympäristö! Minulla ei ole backboxin takalevyä ja pohdinkin, että tästä tulisi aika hauskan näköinen kun laittaisi läpinäkyvän pleksin siihen koneen valmistuttua.

Kun backboxi ei enää muistuttanut jättimäistä kärpäsloukkua, päätin alkaa käymään pistenäyttöjä läpi.

[kuva]

Pistenäyttö levällään.

Otin yhden elementin irti, kiskoin kaikki osat irti, vedin Sinolilla vanhat kovettuneet rasvat pois ja pistin Superluben teflon-rasvaa tilalle. Vanha rasva olikin muuttunut lähinnä kuivaneen rään oloisiksi paakuiksi, ei ihme että osa näytöistä on hyvin tahmaisia.

Pisteissä viimeinen nolla on muuten kiinteästi paikallaan. Se on pala rullaa 0:n kohdalta, joka on ruuvattu muiden näyttöjen viereen. Koneessa on siis 6-numeroiset tulokset, joista 5 numeroa on muuttuvia. Toinen huomio oli, että rivissä viidestä näyttöelementistä kolme oli yllä olevan kuvan mukaisia, mutta jokaisen pelaajan 100 ja 1000 elementit olivat tällaisia:

[kuva]

Tässä elementissä ei ole piirilevyä päällä ollenkaan.

10000 ja 100000 pisteen piirilevyille keksin funktion, replay-systeemi on niiden perässä, mutta miksi ihmeessä 10 pisteen elementissä on myös tuollainen? Johdot kyseisestä piirilevystä kulkevat kabinetille meneviin liittimiin, joten en päässyt jäljittämään mikä taika siinä mahtaa olla perässä.

Ensimmäinen vastoinkäyminenkin tuli. Minun oli tarkoitus käydä 10 näyttöelementtiä läpi, mutta neljännen kohdalla tuli ongelma. Kelalle on tehty jotain. "Jotain" on oikeasti paras mitä pystyn siitä sanomaan. Kelojen stopperit ovat pultilla kiinni pistemekanismin rungossa ja tästä yksittäisestä kelasta on ilmeisesti kierre katkennut. Joku neropatti on sitten päättänyt hitsata (!) tuon takaisin kokoon, mutta hitsaus ei ole pitänyt jäljistä päätellen kauhean kauaa, jos on edes ikinä toiminut. Näyttää myös siltä, että stopperi on sulanut kelan sisälle. No, 4. pelaaja ei sitten saa satoja pisteitään kunnes keksin jostain korvikkeen tuohon.

Edit: Se piirilevy 10 pisteen näytössä on tietysti match-featurea varten!

07/08/11 - Kotona!

Top Speed tuli minulle aikana, jolloin olimme evakossa kotoa remontin alta. Olen odotellut tässä sopivaa kohtaa, että saisi hieman lastausapua koneen kanssa, ja nyt sitä viimein järjestyi. Ongelma oli enemmän koneen autoon saamisessa, poispäin tuli taas ei ole niinkään ongelmallinen.

[kuva]

Ensimmäisenä kyytiin meni backbox. Käytimme apuna koiralle vanhuuspäivien avuksi tehtyä ramppia.

[kuva]

Kabinetti meni ihan kaatamalla se auton vierestä sisään ja työntämällä pahvin päällä perille asti.

[kuva]

Backbox vielä nurin koneen perään, ja siirtokunto oli saavutettu. Koneen jalat olivat ikävä kyllä huonommat, kuin mitä muistin. Meinasin vielä saada pelastettua noista jotain, mutta tassukat ovat ruostuneet puhki(!) melkein kaikista jaloista. Täytyy kehittää uudet jalat.

Käänsin koneelle hetkeksi selkäni ja palatessani huomasin, että kone tärisee itsekseen. Ihmettelin hetken, että onko silmissä vikaa vai järiseekö täällä maa. Kurkistus backboxin kaapeliaukosta kuitenkin paljasti mitä on tekeillä...

[kuva]

Mutta, siellähän on paikallista faunaa...

Tein väliaikaisen virityksen jalkoihin; laitoin pahvia ja ilmastointiteippiä, ettei kone jättäisi ainakaan kauhean pahoja jälkiä lattiaan.

[kuva]

Ja sitten se yllätysvaihe - jokaikisessä flipperissä minkä olen ostanut, on ollut jotain ylimääräistä sisällä. Ymmärrän kyllä kuinka se tapahtuu: teet kiireessä hämärässä pelihallissa/baarissa töitä koneen kanssa, ruuvimeisseli lipsahtaa jonnekin pois näkyvistä johtonippujen alle ja jää sinne. 10 vuotta myöhemmin koneen kotiomistaja kaivelee kabinetin pohjaa ja ihmettelee, miten sinne on jäänyt ruuvimeisseli. Olen löytänyt ajan saatossa kaiken laista hiiren raadoista aina ihan käyttökelposiin esineisiin, kuten Maglite-lamppuun tai erinäisiin kiintoavaimiin.

[kuva]

Top speed löydöskokoelma: rappausta ja nauloja, avainrengas, lukko, sulake, Imodium-ripulilääkkeen ohjelappu ja hammasharja.

Toinen puoliskoni kommentoi, että tuo Imodiumin ohjelappu selittänee koneen oikeassa kyljessä olevan ruskean tahran...

08/08/11 - Puhdas!

Tämä kone on seisonut vuosia pystyssä ihmisten pihavajoissa ja ties missä. Se näkyy! Pelikentän lasi ei ole ollut paikoillaan ties miten pitkään aikaan, joten kaikki paska on vuosien varrella mennyt sitten pelikentälle. Sama ongelma oli myös backboxissa, jonka takakantta ei tietenkään ollut enää missään.

Kenttä on teknisesti melko simppeli onneksi. Parisen kymmentä tolppaa, kolme bumpperia, muutama metallinen raide ja pari monttua. Aloitin purkamalla kentästä kaiken suosiolla irtoavan pois.

[kuva]

Jotain pientä likaa havaittavissa.

Purin pois kentän päältä irtoavat osat noin puolessa tunnissa. Poistin samalla puiset kentän laidat ja kaaren kentän päästä. Samalla tuli ilmi, että tämän koneen mylari on ollut mukana tehtaalta lähtien - mylarin laidoissa oli niitit laitojen alla ja jäljestä päätellen olen ensimmäinen, joka on koskaan poistanut kyseiset laidat.

[kuva]

Kas, parempi!

Kun kaikki tiellä ollut oli poissa, kenttä oli itseasiassa hyvin helppo pestä. Kone on tehty rantaolosuhteisiin, joten kenttää ei kauhean helposti saa pilalle. Pyyhin ensin mikrokuituliinalla irtoroskat pois, sprayasin sitten koko kentän puhdistusaineella ja pyyhin jämähtäneet liat pois. Kentästä tuli todella siistin näköinen, vähän mitä olin arvellutkin Belgiassa konetta tutkiessa.

Käytin kentässä oleviin raiteisiin Dremel-kloonia ja kiillotuslaikkaa. Sain kaiken pintaruosteen pois ja kromikin alkoi kiiltää. Tässä kohtia tosin kloonilaitteen kääntöpuolet tulivat vastaan ja laitteen istukan joku muovinen osa suli niin, ettei istukkaa saanut enää auki. Jumalauta taas näitä halpispaskoja. Tämä on taas näitä helvetin turhauttavia kohtia, kun on täysi into päällä rakentaa tai tehdä jotain ja sitten työkalut hajoavat käsiin! Enkä voi edes lyödä päätä seinään, kun ei ollut oma ostos. Helvetti! Sain 6 koneen 7 metallikaiteesta kiillotettua. Metallitolpista en ehtinyt kiillottaa kuin yhden. Täytyy kai rikkaampana aikana käydä hakemassa oikea Dremel.

Irrotin purkaessa myös mailat. En ole ikinä ennen nähnyt tällaista kuviota mailassa, mutta alkaalta päin katsottaessa design oli ihan selvä Gottlieb, mailan rungon sisällä olevaa metallivahviketta myöten. Mailassa on myös Williamsiin ja muihin verraten ohut kumirengas; entinen ei ainoastaan ollut lahonnut, se oli jotenkin merkillisesti sulanut kovettuessaan. Raavin kumin jämät urasta ruuvimeisselin kärjellä ja pesin muoviosan päälisen juuresharjalla, lähtivät ihan puhtaaksi. Itse mailan varsi vaikuttaa melko tuhoutumattomalta.

Mailamekanismi on pirun laiskan oloinen. Palautusjouset ovat minulle uuden tyyppiset - ne ovat varren holkin ympärillä, eivätkä plungerin. Flipperikelat ovat myös yllätys, ne eivät ole moderneista koneista tuttuun tapaan "kaksi kelaa samassa paketissa", vaan yksittäinen, ihan tavallisen oloinen kela. Saa nähdä miten voimakkaasti nämä jaksavat lyödä.

Täytyy käsitellä kenttä vielä Novus #2:lla, sen jälkeen se on minun puolestani ihan ok. Pinnassa ei ole mitään merkittäviä kulumia tai vaurioita.

Ainiin, sain ostettua uuden pisterullamekanismin 4. pelaajan näyttöön. Kunhan saan backboxin siistimisen loppuun, siirryn kentän alle. Ehkä jonain päivänä voidaan iskeä sähkötkin päälle. Tosin ensin täytyy setviä koneen aikanaan rampauttanut vika. Epäilen, että 4. pelaajan yksi kuollut pisterulla on osa syytä, mahdollisesti joku kentän kytkimistä on jumissa, tai jossain pisteytykseen liittymässä mekanismissa on ongelma.

10/08/11 - Kylpy

Huippulaadustaan tunnettu oiva lähikauppamme Saksan Siwa tarjoaa ajoittain sesonkituotteena ultraäänipesuria parin kympin hintaan. Otin talteen semmoisen kun viimeksi sattui kohdalle ja vaikka tämä tapahtuikin Big Gunsin purkuvaiheessa, en ole vielä saanu sovellettua sitä ko. koneen osiin. Mutta Top Speed on jo tulossa takaisin kokoon päin kenttänsä puolesta, joten olkoot sitten ensimmäinen testikappale tolppien pesussa.

[kuva]

Tätä ennen olen koittanut läpi aika monta eri keinoa puhdistaa tolppia. Tiskikoneella sain kertaalleen turmeltua yhden setin, kun pistin liian lämpimän pesuohjelman ja nyt mitä ultraäänipesuria olen tässä testaillut, on jälki parempaa kuin tiskikoneessa. Tiskikoneessa on vielä se kääntöpuoli, että metalliset osat reagoivat pesuaineeseen ikävällä tavalla.

[kuva]

Käsitelty ja vuoroa odottava tolppa. Melko hyvin lähtee!

Kyllä nykytekniikka pieksee vanhan kunnon "tiski- ja juuresharja hampaat irvessä"-metodin mennen tullen!

Takaiskukin tuli. Pesin bumpperien kannet samassa sarjassa ja huomasin, että kansien tekstit ovat vesiliukoisella musteella! Nyt molemmat 100 pisteen bumpperinkannet ovat haljun värisiä :(

13/08/11 - Bumpperit ja kurkistus kentän alle

Tämän päivän operaatioksi otin bumpperimekanismien purkamisen. Bumpperien rinki tuntuu liikkuvan kevyesti, joten isompia katastrofeja ei ollut odotettavissa. Bumpperien irrotus oli yhtä raivostuttavaa kuin WPC-koneissa. Bumpperin sisällä oleva yleisvalaistuksen lampun kanta täytyi ensin juottaa irti kentän alta, ennen bumpperin rungon ruuvaamista auki päältä päin. Yli 30 vuotta vanhat tinat eivät meinanneet sulaa millään, vaikka pistin jatkoksi vähän tuoreempaa.

[kuva]

Bumperien helmat olivat nähneet parempiakin päiviä, menevät kaikki kolme vaihtoon, kun kerran koko mekanismi on nyt levällään. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli ihan selvästi jälkeenpäin bumperin alle lisätty värillinen kalvo. Kentässä on täsmälleen samanlainen maalaus alla, joku on nähnyt vaivaa tehdä bumperien väriset (vihreä, keltainen, punainen) lisäsuojat niille. Suojat ovat muuten siedettävässä kunnossa, mutta niitä ympäröivä musta raita on melko kulunut.

Keskimmäisen bumpperin kentän läpi menevissä varsissa oli rasvaa. Ilmeisesti Asentaja Arskan Belgialainen kolleega, Monteur Aaron on yrittänyt korjata hieman vinossa olleen mekanismin ongelmaa rasvaamalla varren sen sijaan, että olisi löystyttänyt ruuveja ja siirtänyt koko mekanismia hieman vasemmalle.

Kenttään oli jäänyt vielä keskimmäisen captive ballin paikallaan pitelevä levy. Sitä irrottaessa jonnekin koneistoon tipahti pieni mutteri. Voi helvetti! Sitä etsittiin 15 minuuttia tuloksetta. Täytyy kolistaa tuo pohjalauta sitten, kun on sen vuoro olla työn alla.

Tulevaa työn määrää kaikkien hapettuneiden kärkien osalta pohtiessa on arvostukseni kymmeniä EM-koneita omistavia harrastajia kohtaan noussut kummasti! Jo yhdessä koneessa on pirusti säädettävää ja tekemistä, saatika sitten vaikka 30 koneen ylläpitämisessä pelikuntoisena.

[kuva]

Pelikentän alapuolelle on kiinnitetty kaksi uniittia, joista toinen on tehty pistekelan mekanismista. Siinä on jopa itse pistekela kiinni, joskaan siinä ei ole numeroita. Tällä on toteutettu 10-portainen "ohituskisa" joka etenee bumpereista tai slingshoteista. Kun tuon saa pyörähtämään ympäri, bonus kasvaa ja bonuksen ollessa tapissa kasvaa bonuskerroin. Bonus-uniitti on myös pelikentän alapuolella. Molemmat uniitit tuntuivat toimivan käsin testaten ihan hyvin, joskin molemmat täytyy purkaa ja putsata.

En ole koskaan pelannut tätä peliä itse, mutta nyt alkaa näyttää, että ensimmäinen EM-koneeni ei edes ole suinkaan huonoimmasta päästä. IPDB:ssä kone on saanut varsin hyvät arvosanat ja se on kentänkin puolesta mielenkiintoisen näköinen. Löysin Youtubesta pätkän sveitsiläisen harrastajan kunnostamasta yksilöstä.


Sveitsiläisen harrastajan kunnostama hienossa kunnossa oleva yksilö.

14/08/11 - Lukko ja rauta

Kuten aiemmin oli todettu, joku on irrottanut koneesta kabinetin raiteet lasin poistamiseksi. Siinä samalla on lukkorauta muotoiltu päistä uusiksi, että raiteen palaset on saatu pois. Meinasin alunperin heivata koko lukkoraudan ja etsiä ehjän, mutta tarkemmin katsellen tämä ei olekaan niin paha, kuin mitä alunperin meinasin.

[kuva]

Naputtelin lukkoraudan päät lankkua vasten niin tasaiseksi, kuin hyvän maun rajoissa sai.

[kuva]

Lukkorauta paikallaan. Kuriositeettinä kuvassa nähtävissä mylarin raja sekä auringon tummentava vaikutus pelikentän paljaisiin puuosiin.

Nyt se menee taas paikalleen oikein!

16/08/11 - Bumpperit uusiksi

Juttelin eilen Extraball.fi:n pitäjän, Antin kanssa puhelimessa koneen piesdyistä bumpperin helmoista. Ja kas, tänään minulla onkin paketti kädessä jossa on uusien bumpperin helmojen lisäksi uudet plungerit, kelan holkit ja lampun kannat koneeseen.

[kuva]

Paketissa tuli myös minulle ensi kertaa käyttökelpoinen uusi työkalu: kärkiviila. Solid state-koneissa kytkimien kärjet on yleensä kullattu, koska käytössä on 12 voltin jännite. Solid state-koneissa kärjet eivät myöskään kipinöi, joten ainoa ylläpito on contact sprayn ja kankaan kanssa puhdistaminen. Elektromekaanisissa koneissa taas kärkien yli kulkee kelojen käyttöjännite ja useimmat kärjet kipinöivät ihan normaalitilassakin paljon. Tämän vuoksi koneissa on aivan normaalina huoltotoimenpiteenä kärkien viilaus puhtaaksi. Koneessa on liioittelematta noin 100 viilattavaa paikkaa, joten voin hyvin kuvitella miten kiireisenä tuokin homma on pitänyt ison pelihallin flipperimekaanikon aikanaan.

Bumppereiden ympärille oli laitettu jonkinlainen suojatarra, alunperin konetta tutkiessa luulin tuon olevan kentän maalaus, mutta tarra oli näköjään jonkun jälkeenpäin saama idea. Nyt bumpperit irti totesin, että tarrat olivat sen verran kuluneet ja likaiset, että otin ne suosiolla pois. Lähtivät Label Offilla sekunneissa. Alta paljastui pelikentässä oleva tarran näköinen maalaus.

[kuva]

Bumpperin rakenne ei itseasiassa ole vuosien saatossa muuttunut merkittävästi. Ballyllä oli ainakin jossain vaiheessa sellainen malli, missä koko bumperin runko painui alas, mutta tämä kiinteärunkoinen, jossa vain helma ja rinki liikkuvat, oli mm. WPC-koneissa aivan loppuun asti käytössä.

[kuva]

Päälispuolen osien lisäksi vaihdoin uudet plungerit ja holkit. Nyt pitäisi olla äkäiset bumpperit! Koneessa on muuten hauska yksityiskohta, kaikkien bumpperien helmat ovat eri väriset. Helma on saman värinen, kuin kenttä muutenkin ympäriltä. Koneessa olleissa bumpereissa oli Gottliebin painatus alla, kone on tosiaan tehty virallisista osista aikanaan.

20/08/11 - Yksiköitä

EM-flipperi on täynnä yksiköitä. Ne ovat mekaanisia virityksiä, jotka aikaansaavat pelin varsinaisen logiikan, kuten monesko pelaaja on meneillään, paljon krediittejä on jäljellä tai paljon senhetkisellä pallolla on bonusta.

Backboxissa oli seuraavaksi vuorossa player/ball-unit, joka valitsee pelaajan vuoron ja monesko pallo on meneillään, sekä credit unit, joka näyttää jäljellä olevan krediittimäärän ja nollakohdassa estää uuden pelin aloittamisen start-napista.

[kuva]

Player/ball unit avattuna.

Player/ball unit on yksi kytkinhirviö! Siinä on nokka-akseli, jonka varrella on useita kytkinnippuja. Lisäksi akselin päässä on vielä pyörivä kiekko, jossa on lisää kytkimiä kontakteineen. Tämä oli tietysti täysin jumissa vanhan vaseliinin takia. Pyyhin vanhat pois parhaani mukaan ja voitelin kiekot uusiksi teflon-vaseliinilla. Tämän jälkeen yksikkö liikkui jälleen ilman suurempaa tuskaa.

[kuva]

Credit unit.

Krediittejä valvova yksikkö on taas paljon simppelimpi. Siinä on vain kaksi kelaa, jotka liikuttavat rumpua myötä tai vastapäivään riippuen vähennetäänkö vai lisätäänkö krediittejä. En saanut tästä yksiköstä niin hyvää kuin olisin toivonut, se jumittaa jotenkin mutta mielestäni putsasin kaikki hyvän maun rajoissa irtoavat osat, silti taaksepäin askeltaessa yksikkö tahmaa satunnaisesti. Tahmausta tapahtuu vain käsin hitaasti plungereita painellen, nopeasti näpyttäen tuota ei tapahdu. Liekö sitten jouset hiljalleen kuoleentumassa? Player/ball unit teki samaa aluksi, mutta pari kierrosta rasvauksen jälkeen lopetti tahmauksen, enkä saanut sitä 10 kierroksen aikana jättämään yhtään hyppäystä väliin.

Tämän jälkeen backboxissa on oikeastaan enää valot ja takakansi puutteena. Takakantta en saanut koneen mukana, mutta ajattelin tehdä uuden läpinäkyvästä pleksistä. Se vaimentaa ääntä, mutta samalla koneen toimintaa voi seurata jos kone sattuu olemaan jossain niin että sen taakse pääsee. Vasta nyt tulin ajatelleeksi, että konetta ei voikaan sijoittaa kuten SS-koneita kiinteästi backbox seinää vasten - tätä huolletaan takaa päin! No, tulevaisuuden pelihallille tämä kone on ostettu, eli toivon mukaan siellä saadaan joskus tälle soveltuva paikka.

Edit: Myöhemmin päivällä toisen puoliskoni vanhemmat ja veli kävivät synttärikutsuilla ja ystävällisesti nostivat backboxin paikalleen nyt kun oleellisimmat temput sille on tehty. Kone on nyt ensimmäistä kertaa koossa omistuksessani!

[kuva]

21/08/11 - Flipperit

Mailat ovat se asia, jotka tekevät flipperistä flipperin. Kun backbox on nyt suunnilleen käsitelty, oli aika laittaa mailat takaisin paikalleen. Koneessa on samanlaiset kelat mailoilla kuin bumppereilla. Koneessa siis on joko hyvin äkäiset bumpperit, tai kohtuullisen laiskat mailat. Toisaalta kone on moderneja koneita pienemmässä kulmassa, joten mailojen tehottomuus ei välttämättä tunnu niin paljoa, etenkään kun ramppeja ei ole.

Mailoissa on mielenkiintoinen ratkaisu virran ohjauksessa. Toisin kuin mihin olen tottunut WPC:n ja System 11:n kohdalla, mailojen kela ei ole kaksi kelaa yhdessä paketissa, vaan ihan normaali kela. EOS-kytkin ei siis katkaise virtoja lyöntiosaan, vaan katkaisee suoran virransyötön mailoilta, jolloin mailojen virta kulkee tehovastuksen kautta. Jos tuntuu siltä, että olet ehkä nähnyt tämän saman myöhemmin jossain, olet oikeassa. Nykyiset Segat ja Sternit käyttävät samanlaista järjestelmää, joskin kelan jännitteen alentamisen kohta toimii ajastimella eikä EOS-kytkimillä.

Mailoista puuttuu vielä kumit, mutta muuten näyttävät ainakin käsin testaten liikkuvan kuten pitääkin. Sopivia holkkeja en löytänyt valmiina varaosista, joten katkaisin sitten WPC:n flipperikeloille tehtyjä holkkeja pari kappaletta.

Tappiona toinen mailan vartta kiristävistä ruuveista katkesi kiristysvaiheessa. Maila pysyy kyllä kiinni, mutta seuraavan kerran irrottaessa voi joutua käyttämään väkivaltaa tai poraa.

30/08/11 - Kentän palasia

Otin tänään työn alle kentän irtonaiset metalliosat. Käytännössä kaikki on ruosteessa tai hapettunut, joten hiomista ja kiillottamista riittää. Samalla tulin tutkineeksi suurinta yksittäistä metalliosaa, aivan kentän yläpäässä olevaa kaarta. Se on 4 päällekkäisestä levystä tehty kokonaisuus, jossa kiinni oleva kumibumpperi pysäyttää pallon liikkeen plunger lanelta.

[kuva]

Yläkaari oli nätisti sanottuna ihan helvetin paskainen.

Yläkaaren ylimmässä osassa oli vain joitain pieniä ruosteläiskiä kaiken lian seassa, joten elättelin pitkään pesun aikana toiveita pystyä käyttämään sen sellaisenaan. Ikävä kyllä pestessä maalia alkoi rapista irti, sillä ruoste oli levinnyt aika laajalle alueelle. Päädyin lopulta hiomaan koko osan täysin paljaaksi ja maalaamaan sen uusiksi. Kyseisessä osassa ei ole mitään kuviointia ja hyvin lähelle olevaa luonnonvalkoista maaliakin sattui olemaan kaapissa.

Päivän muihin saavutuksiin lisättäkööt, että sain kentän nylkytettyä edes jonkinasteiseen kuntoon Novus #2:lla ja sen perään vedin vielä paksun vahan.

Koneen sielunelämäkin alkaa hiljalleen valjeta. Logiikka on itseasiassa ihan selvä nyt kun sitä pohtii vastaavan ajan raudalla toteutetun Gottliebin EM-koneen manuaalin lukemisen jälkeen. Vianhaku tulee todennäköisesti vielä olemaan jonkin aikaa yritystä ja erehdystä, mutta kone ei näytä enää niin hirviöltä kuin alunperin! :)

Otin tänään tavoitteeksi vaihtaa koneesta jokaisen irroittamani ruuvin sitä mukaan kun alan hiljalleen pistämään konetta takaisin päin. Valtaosa ruuveista on umpiruosteessa yläosastaan ja koneesta tulee paljon nätimmän näköinen tuoreemmilla ruuveilla.

02/01/12 - Tehtaalle

Työskentely Haitaritehtaalla on osottautunut huomattavasti hauskemmaksi, kuin laittaa koneita yksin kotosalla. Niinpä otimme tänään ja roudasimme koneen sinne. Tämä on seitsemäs koneeni tehtaalla.

04/01/12 - Yläkaari

Olen viime viikot avittanut haitaritehtaalla Lassia DE Simpsonsin sähköjen kanssa, nyt kone viimein on pelikunnossa oltuaan aika katastrofi ostovaiheessa. Aloin sitten työstää Top Speediä hissukseen.

[kuva]

Yläkaari on nyt viimein maalattu ja valmis, metalliosat on kiillotettu, mutta aivan täydellisiä niistä ei tullut. Toisaalta, 35 vuotta vanha, varmaan 20 vuotta varastossa seisonut kone ei välttämättä ehkä tarvi paketista korkatulle enää näyttääkään. Olisin jatkanut projektia pidemmältikin, mutta tuli kiire viedä toinen kissoistamme eläinlääkäriin ja projekti jäi seuraavaan päivään.

05/01/12 - Torstai

Vuoden ensimmäinen flipperitorstai! Tapahtuman alku meni pelaillessa Simpsonsia ja setviessä vielä viimeisiä vikoja, mutta loppuillasta kävin taas Top Speedin kimppuun.

Ensimmäisenä oli vuorossa backboxin ylälaita. Siitä oli irronnut pitkä pätkä listaa. Levittelin tasaisesti Erikeeperiä koko matkalle, laitoin listan paikalleen ja pari lonkerokeissiä painoksi. Sitten oli pallokourun vuoro. Osat olivat hapettuneita ja lievästi ruosteisia. Hioin ne teräsvillalla suunnilleen puhtaiksi. Ei niistä kauhean hyvän näköiset tulleet, mutta irtolika ja ruoste on poissa. Ei sinällään ulkonäön kanssa kauheasti väliä - nämä osat jäävät apronin alle piiloon.

[kuva]

Käsittelin sitten itse apronin. Kentän yläkaaressa ei ollut mitään kuviota, joten se oli helppo hioa puhtaaksi ja maalata uusiksi. Apronissa sensijaan on kuvio, joten päätin puhdistuksen olevan tarpeeksi sille. Pieniä kolhuja maalissa ja ruosteen jäämiä toki näkyy, mutta koneen ikä saakin jo näkyä. Uudet ohjekortit tosin taidan printata vielä jossain vaiheessa.

[kuva]

Alakenttä alkaa näyttää hyvälle. Slingshottien vieressä olevat muovit täytyy vielä liimailla kokoon, sitten voinkin siirtyä keskikentän kimppuun...

12/01/12 - Lähellä!

Otin tänään flipperitorstaissa projektiksi yrittää saada Top Speedin pelikentän kokonaan takaisin läjään. Käytännössä jäljellä oli enää muovien puhdistaminen ja tolppien sekä kumien kiinnitys. Kumien määrä minua epäilytti eniten, sillä en ole ihan varma miten paljon sekalaisesta kumikokoelmastani löytyy koneeseen tarvittavia kumeja. EM-koneessa näkyy aivan selvästi olevan enemmän pitkiä kumilenkkejä käytössä, joita taas minulla on vuosien varrelta jäänyt ihan hyvä kokoelma.

[kuva]

Slingshotin viereinen muovi puhdistettuna. Kaikki lika lähti, mutta aika on kellastanut hieman läpi kuultavan muovin.

Kootessa positiivista oli, että kaikki koneesta aikanaan pestäväksi korkatut tolpat olivat vieläkin tallessa. Kissan omistajalle kun on perin tuttua, että pikkuesineet tekevät katoamistempun löytyäkseen myöhemmin jostain maton alta. Sen sijaan tolppien kiinnitysruuveja puuttui yksi, onneksi sattui olemaan suunnilleen saman mittaisia ruuveja, joten pistin yhden varaosaruuvin kohtaan, jossa tolppa jää muovin alle.

Sain kaikki osat paikalleen ja loppujen lopuksi puuttumaan jäi vain kolme kumilenkkiä! Täytyy katsoa josko Kouvolasta löytyisi helposti kanssaharrastajilta ja jos ei, täytyy tilata sitten.

Mutta, siinä se nyt on (lähes) koossa:

[kuva]

13/01/12 - Keskikenttä

Sain metsästettyä viimeisetkin puuttuneet kumirenkut koneeseen! Onneksi on muitakin paikallisia harrastajia, osien treidaus helpottaa kummasti pikkunippelien puuttuessa.

[kuva]

Onneksi tuli otettua kuvia siitä, miten kumirenkkujen kuului kulkea keskikentällä, muuten tuosta ei ottaisi pirukaan selvää miten langat pitää pujotella. Nyt enää kentän alunen ja sitten olemme valmiit testipeliin!

17/01/12 - Jalat alle

Viikonloppuisen Lempäälän keikan anniksi ei ainoastaan jäänyt RFM, vaan mukaan tuli myös uudet mailakumit ja mikä tärkeintä - jalat Top Speediin.

[kuva]

Koneen ulkonäkö parani huomattavasti uusien jalkojen kanssa. Bonuksena nyt kulmaa pääsee muuttamaan, kun on toimivat jalkojen tassut. Edellisissä jaloissa kun tassut olivat jo ruostuneet osittain kokonaan pois, pultin kääntämisestä ei tarvinut enää edes puhua.

[kuva]

Sain myös uudet mailakumit, joten kunhan pelikentän alunen tulee käsiteltyä, ollaan valmiit ensimmäiseen peliin! Erittäin harmillisesti joudun itse olkapääoperaatioon huomenna, josta on seurauksena noin 2kk yksikätisyys. Toivon mukaan saan kuitenkin edes jotenkin yhdelläkin kädellä tunkattua konetta, että kone tulisi viimein pelikuntoon. Pirun lähellä alkaa olla ensipeli ikiomalla ensimmäisellä EM-koneella!

02/02/12 - Keloja

Näköjään minulla oli kesällä jäänyt tuo backboxin pistekelojen projekti kesken. Jatkoin pistekelojen putsausta ja sain 1. pelaajan 4 ensimmäistä kelaa käsiteltyä. Vielä 6 kelaa jäljellä, niin backboxin voi nostaa paikalleen ja siirtyä kentän alle.

09/02/12 - Kentän alle

Flipperitorstai oli tänään melko hiljainen, joten muutaman pikkukorjauksen jälkeen pääsin työstämään Top Speediä taas. Jatkoin backboxin pistekelojen käsittelyä. Nämä pistekelojen työstöt ovat alkaneet hiljalleen käydä melko rutiinilla: piirilevy pois päältä, sinolilla kontaktit puhtaaksi kovettuneesta rasvasta, pisterulla irti, rullan pelaajalle näkyvä osa puhtaaksi yleispuhdistusaineella, sisäpuolen kuivaneet rasvat sinolilla, metalliosat irti plungerista, rasvojen pyyhkiminen pois sinolilla, uudet rasvat joka paikkaan ja takaisin kokoon. 20 pistekelaa käsiteltynä tuli jossain välissä mieleen, että olisi ehkä ollut hyvä aloittaa EM-harrastus 1 tai 2 pelaajan koneella.

Muutama mysteerikin osui matkan varrelle. Yksi keloista pyöri ihan käsittämättömän tuskaisesti, enkä keksinyt sille oikein mitään hyvää syytä. Vertalin sitten osia varaosakelaan ja kas - tässä oli yksi jousi liian pitkä. Asentaja Arskan belgialainen serkku on ilmeisesti korvannut katkenneen jousen vähän samalle näyttävälle, paitsi tämä pistekiekko ei ole kyllä ikinä toiminut oikein tällä jousella. Otin varaosista uuden.

[kuva]

Tämä näky on tullut monille tutuksi tehtaalla!

Viimein homma oli käsitelty! Saimme Pilvin kanssa nostettua backboxin paikalleen yllättävän pienellä vaivalla, joskin parissa osassa. Kun backbox oli pultattu paikoilleen, sain nostettua pelikentän ylös ja iskin kiinni seuraavaan asiaan listalla - race uniittiin. Mitä vain, kunhan ei enää pistekeloja. Race unit saa aikaan pelikentän keskellä olevan valoanimaation, jossa kilpa-auto ohittaa toisia ja 10 ohituksen jälkeen bonus kasvaa yhden pykälän. No, mitä vaan, kunhan ei enää pistekeloja. Eikun hetkinen, race unit näyttää jotenkin kovin tutulle...

[kuva]

Argh! Vielä yksi pistekela! Tämä on 21. kappale tässä koneessa!

Valoanimaatiossa on 10 kohtaa, joten valmistaja on keksinyt oivan valmiin komponentin tähän - pistekelan! Tässä 21. pistekelassa ei ole numeroita, eikä se näy pelaajalle mitenkään. Pistekelan mekanismista käytetäänkin vain sen kohdan osoittavia kontakteja, joilla saadaan valo pelikentälle ja numeron 0 kohdalla pulssi bonuksen kasvatukseen. Tämä oli likaisin pistekela koko pelissä.

Kun viimein kaikki pistekelat olivat viimein käsitelty, siirryin bonus uniittiin.

[kuva]

Pelin bonus-unit.

Tämä on kahteen suuntaan steppaava uniitti, pelin aikana se liikkuu eteenpäin bonuksen kasvaessa ja bonuksen laskennan aikana taaksepäin, antaen pulsseja tuhannen pisteen pistekelalle, kunnes rajakytkin tulee vastaan. Ehdin aloittaa voitelun ja purkamisen, kun flipperitorstai alkoi viimein tulla päätökseensä. Ensi kerralla sitten.

Siinä konetta peitellessä katselin tarkemmin kabinetin pohjalla olevia sulakkeita. Niihin oli tehty näppärä korjaus rautalangalla...

[kuva]

Tämä ei ole loistoidea!

Täytyy kehittää sulakkeita vielä ja uudet kannat ennen ensimmäistä käynnistystä.

Ensimmäinen käynnistys? Hitto, oikeasti! Kabinetin pohjan siivous ja score moottorin käsittely ja voin oikeasti pistää tähän virrat päälle ensimmäisen kerran. Whoa!

15/02/12 - Se on elossa!

Olisiko tänään viimein aika pistää vanhaan raksuttimeen virrat? Tarkoitus ainakin oli! Jatkoin bonus-unitin siivoamisen kanssa.

[kuva]

Bonus unitin kontaktilätkä siivoamisen jälkeen.

Se ei ollut mitenkään kauhean paskainen, mutta siinä oli jotain todella omituista rasvaa, joka toisin kuin jokaikisessä muussa uniitissa, oli edelleen juoksevassa muodossa. Pesin sen kaiken pois Sinolilla ja pistin tilalle PTFE-vaseliinia. Käsitelyn jälkeen se liikkui hyvin, tosin se toimi jotenkuten ennen käsittelyäkin.

Sain viikonloppuna Extra Ball:in Antilta keskimmäiseen bumpperiin uuden hatun ja rebound rubberin plunger lanen loppuun. Laitoin ne paikalleen ennen seuraavaa vaihetta.

[kuva]

Kaikki 3 bumpperia ovat nyt hatullisia, pallokaan ei enää napsahda metallitolppaan plunger lanen päässä.

Periaatteessa kone pitäisi nyt olla siinä kohtia, että voisin piruuttani katsoa mitä käy, kun virrat lykkää päälle! Yritin pistää töpselin seinään, mutta eihän se tietenkään mennyt, keskieuroopassa kun käytetään mallia jossa maadoituspinni tulee rasian keskeltä ulos, eikä tämä sopinut kotimaiseen rasiaan.

[kuva]

Keskieuroopan töpseli. Sielläpäin rasiassa on maadoituspinni pystyssä rasiassa. Tämä töpseli ei mene suomalaiseen rasiaan.

Kiskoin sitten Haitaritehtaan PC:stä virtajohdon ja pätkäisin siitä loppupään pois. Näin oli Top Speed ensimmäisen kerran valmiina käynnistykseen! Ja sitten... (video on kuvattu sen verran kaukaa, että ääniraita ei oikein kuulu. Pistä tekstit päälle, tai volumea ylös)

Yleisvalaistus toimii (peräti kahden valon voimin), mutta muuten koneessa ei näy mitään eloa. Mieleen tuli välittömästi se sulakeviritys mitä ihmettelin jo viime kerralla. Kabinetin pohjalta löytyi kaksi palanutta 15A sulaketta, joten selvästi joku on yrittänyt korjata jotain ongelmaa koneesta. 15A sulakkeita ei nyt sattunut olemaan käsillä, joten tein mitä tällaisissa tilanteissa kuuluukin - jumpperoin ne yli kunnollisella langalla.

[kuva]

Noniin lapset, älkää ottako mallia!

Valmiina seuraavaan yritykseen...

No hitto, nythän koneeseen tuli eloa. Score-moottori koittaa kummasti pyöriä kentän alla, mutta näyttää jumittavan alussa. Kokeilin mitä käy, jos sille antaa vähän apua:

Sehän pyörii ja moni rele relepankissa näyttää käyvän. Sitten vaan metsästämään, missä on huono kontakti tai katkennut piuha...

16/02/12 - Reset-ongelma

Päivän päätavoite oli saada kone resetoimaan niin, että score-moottorin jatkuva pyöriminen loppuisi ja ensimmäisen pelin voisi aloittaa. Sain Tuukalta mailitse apuja ongelman kanssa ja tänään päätin selvittää tarkemmin, mihin koneen resetoituminen pysähtyy.

Pyörittelin jokaiseen numerokiekkoon satunnaisen ei-nolla numeron ja katsoin, mitä tapahtuu kun koneen reset-relettä painaa.

Osa kiekoista ei pysähtynyt nollan kohdalle. Nämä pääsivät hieman tarkempaan syyniin. Kokonaisuudessa on kytkin, joka vaihtaa kytkimen asentoa riipuen ollaanko 0:n, 9:n tai jonkun muun numeron kohdalla. Kärjet olivat kuitenkin taipuneet sen verran ensimmäisessä tutkittavassa pistekelassa, etteivät ne enää ottaneet kiinni nollakohdassa. Taivutin varovasti kärjet takaisin oikeaan asentoonsa.

[kuva]

Punaisen nuolen kohdalla näyttää, että kärjissä olisi kontakti, mutta niissä ei ole!

Yhteensä kolme pisterullista kärsi erinäisistä kontaktivioista. Kun ne oli käsitelty, reset-sykli meni pisteiden nollauskohdasta onnistuneesti yli, mutta pysähtyi bonuksen laskentaan.


Ball/player-unit jää vain pari pykälää pelin alusta vajaaksi reset-syklissään. Manuaalisesti jumikohdan yli auttaen se pyörähtää kerran ympäri ja jää takaisin samaan paikkaan.

Tutkin ongelmaa ihan pirun kauan. "Maksimi bonus" ja "Bonus nollassa"-kärjet olivat ehjän näköiset ja toimivat. Kuitenkin bonus-unitti siirtyi vai yhden pykälän taaksepäin per player-uniitin kierros. Tajusin varmaan 15 minuutin pähkäilyn jälkeen, että pallon on oltava outholessa, jotta bonus-laskenta menee loppuun!

[kuva]

Pelikentän ollessa pystyssä täytyi simuloida pallon läsnäoloa painamalla outholen kytkintä altapäin.

Illan sydänkohtaus sattui, kun testasin relepankin resetointisolenoidia. Se napautti pelin kellon soimaan - jotain mitä en osannut yhtään odottaa. Hyppäsin oikeasti ilmaan! En silti keksinyt, miksi score-moottori vain jatkaa pyörimistään vaikka kaikki pelin uniitit näyttävät saavuttavan onnistuneesti nollakohtansa.

Lueskellessa pinrepair.com:n EM-korjausopasta osui silmään yksi syyllinen: Gottliebin 75-76 koneissa oli AS-rele, 10-asentoinen pyörijä jonka perässä oli mm. match-feature. Joissain koneissa oppaan mukaan tällä oli muitakin funktioita perässään ja jatkuvasti score-moottoria pyörittävä kone saattoi kärsiä tämän uniitin toimintahäiriöstä.

[kuva]

AS-rele - valitsee mikä numero voittaa match-arvonnassa.

Irrotin ja puhdistin osan, mutta sillä ei ollut reset-ongelmaan mitään vaikutusta. Sen sijaan näin ensimmäisen kerran, kun backboxiin syttyi match-numero.

Loppuillasta pähkäilimme Tuukan kanssa koneen ongelmaa IRCissä. Jonkin verran edistystä tapahtui, manuaalisesti tiettyjä releitä painamalla tapahtui edistystä. Vika on mahdollisesti jossain kabinetin pohjalla olevan pitkän relepankin varrella. Flipperitorstai ehti kuitenkin loppua ennen koneen ongelman selviämistä. No, jatketaan taas ensi kerralla kun menen Haitaritehtaalle - ehkä jo tänä viikonloppuna kun viimein on taas auto alla.

23/02/12 - Jumikohtia

Ensimmäisen EM-koneen palauttaminen henkiin täysin ei-toimivasta on kyllä pirun opettavainen juttu. Kun asiat eivät toimi, voi vika olla välillä todella ilmeinen, tai sitten ei...

Jatkoin koneen resetointiongelman parissa. Ensimmäinen uusi kokeiltava juttu oli katsoa läpi pelikentän kytkimet. EM-kone kun menee juntturaan jos pelikentän kytkimiä on jumissa. Ja kas, kun tarkemmin tutkin, löysin useamman kohdan, jossa kytkimen kärjet olivat lepoasennossakin kiinni.

[kuva]

Tässä yksi syyllisistä!

Koneen reset-ongelma ei kuitenkaan korjaantunu tälläkään. Samalla huomasin, että pelin resetoidessa koneen knockeri jumahtaa päälle. Siihen löytyi onneksi Tuukalta IRCissä ratkaisu - krediittiuniitin EOS-kytkin oli näköjään puhdistaessa taipunut sen verran, että se oli pysyvästi päällä.

[kuva]

Credit unit - EOS-kytkimen kärjet ovat nuolen kohdalla - ne olivat littaantuneet backboxin takalevyä vasten.

Ongelma ei ratkennut vieläkään. Sen sijaan kun kone oli hetken aikaa ollut päällä, alkoi tuoksua paistuva kela. Sammutin koneen välittömästi ja kokeilin läpi kädellä pelikentän alta jokaikisen kelan. Lopulta vasemman bumpperin kelasta jäi peukaloon kelan käämin kuvio - bumpperin kytkimen kärjet olivat jumissa myös.

Tämän jälkeen kokeilin uudestaan resetoida koneen. Nyt satunnaisesti score-moottori pysähtyikin, mutta en saanut peliä käyntiin. Start-nappi toimii nyt, mutta vain kun score-moottori on pysähtynyt. Se taas tapahtuu, kun resetointi on mennyt loppuun.

Testasin huvikseni auttaa käsin reset-releen kiinni. Suureksi yllätykseksi kone meni pelitilaan ja löi pallon shooter lanelle. Mailatkin toimivat! Koneella on nyt sentään aloitettu edes yksi peli, vaikkei sitä kyllä vielä voinut jatkaa. Pistekeloissa 1. pelaajan kohdalla on vieläkin jotain hämärää. 10000 pisteen kela ei näytä liikkuvan ollenkaan. Yritimme Tuukan kanssa IRCin välityksellä debugata vikaa, mutta ratkaisua ei vielä löytynyt.

Päivän saldoksi jäi 1. käynnistetty peli ja pelikentän mekanismit näyttävät olevan ihan tolkuissaan. Vielä kun löytyisi syy resetoinnin epäonnistumiseen, voisi ensimmäisen pelin pelata loppuun!

25/02/12 - Lisää jumipaikkoja

Jatkoin jumipaikkojen tutkimista koneessa. Ja kas, huolellisen tarkastelun jälkeen löysin vielä yhden paikan, missä pelikentän pisteitä antava kytkin jumitti.

[kuva]

Reset-sykli ei mene vieläkään loppuun. Perkele.

28/06/12 - Eka peli!

Oijoi! Odotettu päivä saapui viimein, olen tänään viimein pelannut koneella ensimmäisen pelin! Tuukka saapui paikalle toisen tutun flipperimiehen, Arin kanssa katsomaan mikä reset-ongelman lopullinen syy sitten olisi.

Ensimmäinen ongelma oli score-moottori, joka ei jaksanut lähteä käyntiin. Tuukka ja Ari purkivat moottorin, poistivat jämähtäneitä rasvoja ja vuosikausien liat koneistosta. Ja jotain turhia osiakin, mitä olivat tehtaalla laittaneet! Ja kas, noin tunnin taiston jälkeen moottori alkoi viimein pyöriä joka yrityksellä ja pysähtyi myös asiallisesti.

Toinen ongelma löytyi player-unitista, jossa yksi kärkinippua vetävä muovirima oli murtunut keskeltä ja kärjet olivat väärässä asennossa. En tuota ollut itse edes huomannut. Muutama jumittanut kytkin myöhemmin kone oli ensimmäistä kertaa pelattavissa koko pelin ensimmäisestä pallosta viimeiseen!

Tuukka ja Ari jättivät vielä kotiläksyksi pisterullien 9- ja 0-kohtien kärkien säätämisen ja viilaamisen. Uskomatonta, mutta viimein projekti alkaa olla hyvällä mallilla!

Suuret kiitokset, Tuukka & Ari!

17/01/13 - Purkamisen speedrun

Oltiin jo harmistuttavan lähellä koneen siirtämistä pelattavien riviin. Matkaan tuli kuitenkin mutka, kun pelikentän ja kabinetin viimein kuivettua pelikentän mylar nousi noin 3mm korkealle kuprulle aivan keskeltä kenttää. Syvä huokaus pääsi - kone oli kentän puolesta jo täysin koossa, mutta näyttää siltä että on palattava lähtöpisteeseen: tyhjään kenttään. Otin flipperitorstaina ja purin kentän vauhdilla takaisin atomeiksi. Puolentoista tunnin päästä muutos oli seuraavanlainen:

[kuva]

Aion kokeilla tämän mylarin poistoon lämmitysmetodia.

↵ Takaisin päiväkirjat-osioon

Viimeksi päivitetty 2013-01-18 09:22, v55.