Super Realistic 3D Pinball

Olen elämäni aikana nähnyt jos jonkinlaista flipperisimulaattoria. Ne ensimmäiset olivat mustavalkoisia ylhäältä päin katsottuja, seuraavissa oli jo värejä. Aikaa myöten kenttäkin muuttui jo useamman ruudun korkuiseksi ja alkoi scrollata. Lopulta 3D-tekniikan kehittyessä myös flipperit muuttuivat koneen näytöllä 3D:ksi. Harvemmin olen flipperipelejä tietokoneelle ostanut, mutta nähtyäni paketin kaupassa en voinut kuin napata sen mukaani (ja keventää lompakkoani kassalla).

[kuva]

Super Realistic 3D Pinball - Jo pelin laatikko vaikutti houkuttelevalta!

Kuten normaalistikin, ei tässäkään pelissä ole ainoastaan yhtä kenttää, vaan peräti viisi. Tälläkertaa aiheina löytyy peräti 3 TV-sarjaa, sarjakuva-sankari sekä kalastusteemainen peli. Mutta missä normaaleissa flipperipeleissä peli alkaa kentän valinnan jälkeen, alkaa tässä pelaaminen suoraan päämenusta. Päämenua voisi luonnehtia hieman Quakemaiseksi, pelaaja voi liikkua huoneessa vapaasti katsellen pelejä, napin painaminen pelin kohdalla ottaa sitten halutun pelikoneen käyttöön.

[kuva]

Pelin päämenu - huomaa uskomattoman tarkka 3D-grafiikkaengine!

Kun peli on valittu, ruutu lukittuu näyttämään vain pelikentän (ja itse pelin näytön). Flipperit lyövät vahvan tuntuisesti, joissain kentissä niitä on jopa neljä! Äänitehosteet toimivan uskomattoman hyvin yhteen ruudulla tapahtuvan toiminnan kanssa. Turha edes kai mainitakaan että tämä peli tukee hyvin surroundia, voisin vaikka vannoa että pelatessani tuolin takana seisoo toinen flipperi päästäen välillä attraction mode-ääniään!

[kuva]

Screenshot pelin valinnan jälkeen. Huomaa miten metalliset pinnat heijastavat!

Realistisuudella on leikitty myös muuten - pallo voi joskus jäädä 'jumiin' kentälle, jolloin peliä pitää mahdollisimman varovasti töniä jotta pallo irtoaisi. Eipä tälläistä ominaisuutta tule mieleen Pinball Dreamisin ajoilta! Pausetettaessa tulee hauska animaationpätkä, jossa pelaaja muutaman kirosanan turvin pitää palloa toisella kädellä nostetun flipperin kohdalla nalkissa ja taiteilee toisella kädellä teippirullasta pätkän teippiä jolla teippaa flipperinapin kiinni.

[kuva]

Screenshot lievää hirnumista aiheuttaneesta pause-animaatiosta.

Mutta missä normaalit simulaattorit kalpenevat oikealle simulaattoreille vikaantumisen suhteen, hoitaa Super Realistic 3D Pinball homman tyylikkäästi kotiin! 'Repair'-menusta voi nimittäin säätää esimerkiksi kytkimien vikaantumisasteen.

[kuva]

'Repair'-valikko, josta peliä voi korjata... tai vikaannuttaa.

Mikäpä olisikaan lähempänä aitoa flipperiä kuin reistaava kone! Tämän lisäksi valikosta voi valita satunnaisen vian tapahtuvaksi seuraavan pelin aikana tuoden lisäjännitystä peliin. Vian voi myös korjata samaisesta valikosta. Erikoisena pidän 'change batteries'-vaihtoehtoa, joka pitää muistaa valita ainakin kerran kahdessa vuodessa, muuten voi käydä niin että pelin tulostaulukot nollaantuvat ilman varoitusta!

[kuva]

Pelin valikoista löytyy muun muassa korjausvälineeksi jakoavain...

[kuva]

...ja hienosäätövasara.

Tiettyä hilpeyttä herätti myös 'spiritual problems', joka aiheuttaa koneeseen todellisia henkimaailman ongelmia!

Kaikenkaikkiaan voin sanoa, että Super Realistic 3D Pinball on erittäin hyvä peli. Grafiikka on kaunista ja erikoiset lisäykset tuovat täysin todentuntuista peli-iloa moniksi vuosiksi eteenpäin. Peli sopii kaiken ikäisille ja todentuntuiset vikaantumiset jaksavat kiinnostaa myös vaativampaakin flipperiaddiktia. Suosittelen lämpimästi kaikille!

Todentuntuisin flipperikokemus koskaan!

Aivan. Yli 60 vuotta varsinaisen flipperin keksimisen jälkeen saat edelleen kaikkein realistisimman kokemuksen oikealla koneella. Yksikään tietokoneflipperi, olkoot miten nykypäivän grafiikoilla varustettu, ei tule lähellekään sitä tunnetta, kun näet aidon hopeapallon poukkoilemassa kentällä. Flipperi on pelinä elämys. Kuten et voi autopelissä kokea oikealla urheiluautolla ajon tunnelmaa, et voi myöskää kokea flipperiä täysin missään ohjelmassa.

Flipperi on vaativa laji, eikä kotona oleva flipperi pysy vuodesta toiseen pelikunnossa ilman huoltoa, toisin kuin Pinball fantasies. Toisaalta se oikea kone antaa sen mitä mikään muu ei voi antaa:

Todellista hopeapallon taikaa.

↵ Takaisin pelaajalle-osioon

Viimeksi päivitetty 2010-12-02 10:47, v6.