Hopeakuula Open 2012

Yksi todella odotettu päivä oli viimein kohdalla, Hopeakuula ry:n järjestämät ensimmäiset omat kilpailut. Olemme toki pitäneet tätä ennen pienempiä kekkereitä, yksityisten porukoiden pikkukisoja ja toki pelasimmehan leikkimielisesti avajaisissakin kolme kuukautta sitten, mutta nyt oli kohdalla ihan oikea täysimittainen kisa.

Kisan valmistelut ja suunnittelu aloitettiin jo muutamaa viikkoa aikaisemmin, mutta jotenkin aika vaan kului aivan huomaamatta. Oma tarkoitukseni oli käydä läpi omat koneet huolellisesti keskiviikko-perjantai välillä, mutta keskiviikon ja torstain iltamyöhään kestänyt muu ohjelma jätti minulle vain perjantain säätöaikaa. Toki olin jo aiemmissa flipperitorstaissa kuulostellut koneiden kuntoa, eikä mitään kauhean kriittistä ollut edes tiedossa; Dreddissä vaivasi taas pallokouru vaikka sitä oli jo huolella aiemmin paikkailtukin, Twilight Zonessa pätki pallokourun metallinpaljastin tyypilliseen tapaansa ja muista koneista oli muutama satunnainen feature-valaistuksen lamppu palanut.

Otimme Pilvin kanssa ehostusoperaation, aloin itse työstää Dreddiä ja Pilvi pesi ja lamputti Jackbotin, Fish Talesin, Doctor Whon ja Twilight Zonen. Dreddin viaksi paljastui lopulta pallokourun montut (joista sain viimein kuvat pallokourua käsittelevään artikkeliin). Twilight Zonen metallinpaljastin oli murtanut liitoksensa itse metallinpaljastimen kortin liittimeltä ja tuli kuntoon pienellä kolvauksella. Pelasin kaikkia pelejä muutaman kierroksen vielä, enkä nähnyt enempää ongelmia. Reset-ongelmasta kärsinyt Fish Taleskin tuli viimeksi jo kuntoon, kun vaihdoin sillat ja niiden yhteydessä olevat elkot.

Kisapäivä alkoi roudauksella, Tensikka oli tehnyt peliliikkeen ja käynyt ostamassa oikuttelevan Roller Coaster Tycoonin tilalle Terminator 2:n, josta löytyi yhden solenoidiketjun virransyötön ongelma sananmukaisesti minuutteja ennen kisan alkua! Hätätilassa toki tilalle olisi voinut hakea vaikka Revenge From Marsin tai Road Shown.

Jännitti ihan helvetisti kisan alussa. Kestäisikö kaikki kisan ajan? Miten näinkin suuren kisan vetäminen onnistuisi? Toivotinkin mielummin hyvää koneiden kestoa kuin pelionnea! :)

Karsinnan line-up oli: Jackbot, Fish Tales, Tommy, Flash, Stern Playboy, Terminator 2.

Tarkoitukseni oli vetää oma kisasuoritus heti alussa ja päästä sitten tarkkailemaan koneiden kuntoa ja selvittämään mahdollisia ongelmatapauksia. Sen verran kuitenkin joutui olemaan liikkeellä tai jonossa, että viimeisen oman suorituksen sai vedettyä vasta reilu viisi tuntia karsinnan alettua. Kahden pelin pelaaminen per kone oli erittäin hyvä asia, mm. Fish Talesissa onnistuin mokaamaan ensimmäisen pelin aivan totaalisesti, mutta toinen oli sitten ihan karsinnan kärkipäässä. Flashissa ensimmäinen peli meni aivan penkin alle, mutta toisella yrityksellä alkoi kulkea. Kolmannella pallolla minulla oli 3x kerroin tapissa olevalle bonukselle, kun pallo juuttui yläkentälle. Pyysin tuomariapua irrottamaan pallon mutta kone boottasi täysin mysteerisyystä kolikkoluukkua avattaessa. Lopputuloksena olevat pisteet eivät riittäneet mihinkään ja suoritus oli 5. huonoin koko kisassa ja oma pohjanoteeraukseni.

Pari yllätystäkin tuli; Terminator 2:ssa eka peli oli aivan surkeaa räpällystä, toisella oli kaksi mahdollisuutta super jackpottiin ja missasin molemmat, jääden noin 40 miljoonaan. Silti veto oli 8. paras koko karsinnassa. Playboy meni myös heikosti, mutta sijoitus silti puolen välin yläpuolella. Lopputulokseni oli karsinnan 5.

Karsinnassa sain ilmoituksen, että Jackbot boottasi kerran start-napin painalluksesta. Pistin koneen tarkkailuun, mutta ongelma ei toistunut enää. Toki väkimäärän aiheuttama lämpö pistää kuumana käyvät tasasuuntaussillat vieläkin kovemmalle, mutta mitä mittailin koneita aiemmin, oli kaikkialla CPU-boardille päätyvä käyttöjännite ihan ok. Jackbotissa on kuitenkin alkuperäiset sillat, joten täytyy kai laittaa korjauslistalle. Omien koneideni osalta ei karsinnassa ollut ihmeempää ja olin melko huojentunut. Jackbot tipautettiin kuitenkin karsinnan jälkeen pois ja sen tilalle tulivat Doctor Who ja Judge Dredd.

Pudotuspeleissä pelattiin neljän pelaajan pelejä kolme kappaletta per porukka. Oma ryhmäni oli: Toukkari, Liusvaara, Haverinen ja minä. Pelasimme Judge Dreddillä, Doctor Wholla ja Tommyllä, joista menin Liusvaaran kanssa jatkoon ottaen itse kaksi 2. sijaa ja yhden voiton.

Konehuoliakin oli; sain ilmoituksen että FT oli tehnyt todella mystisen sekoamisen, kun se oli tiltattu multiballin alussa. Kävin testaamassa konetta useita kertoja, mutta en äkkiseltään nähnyt mitään vikaa. 2. karsintakierroksen ensimäinen kone oli Dredd, johon oli tullut krediittipiste, aiheena pallokourun 3. opto. Dreddissä ne pallokouruhuolet eivät näköjään hellitä, vaikka kortilla ei ole enää montaakaan alkuperäistä osaa!

Yhteisellä päätöksellä muutimme 2. kierroksen kohdalla ryhmäjaottelua niin, etteivät samat naamat pelaa kaiken aikaa toisiaan vastaan. Niinpä seuraava ryhmä olikin: Mäkinen, Kahola, Salonen ja minä. Tällä kierroksella Pilvi veti aivan uskomattoman vedon Flashissa päätyen melkein puoleen miljoonaan. Olin todella yllättynyt Pilvin hyvästä etenemisestä kisassa! Vielä yllättyneempi olin, kun tästä ryhmästä tippuivat Kahola ja Mäkinen ja jatkoimme Pilvin kanssa 3. kierrokselle, joten sijat 1-4 olivat enää jäljellä.

3. kierroksella olivat minua ja Pilviä vastassa Ojamies ja Liusvaara. Kierroksen lopussa Liusvaara oli paras ja jäimme Ojamiehen kanssa tie-breakaamaan sijat 2. ja 3.

Tie-break oli kovaa vääntöä. Koneena oli Doctor Who, joka ensimmäisellä kierroksella teki aivan mystisen bootin; kone boottasi minipelikentän keskitargetin osumasta. Olisin ymmärtänyt bootin jos joku solenoidi olisi vetänyt samaan aikaan, mutta kone boottasi siis pelkästä standup-targetin osumasta. Jatkoimme samalla koneella kuitenkin ja vääntö jatkui tiukkana, Ojamies veti lopulta jackpotit hyvällä kertomella, eikä noin 350M vetoni pelkästään sonic boomia toistamalla riittänyt enää. Näin siis Liusvaara ja Ojamies finaaliin ja minä Pilvin kanssa pronssiotteluun.

Pelasimme Pilvin kanssa kaksi kolmesta-tyylillä. Voitin aloituskoneen, Fish Talesin ja myös seuraavana olleen Tommyn, joten omista kisoista tuli saldoksi pronssi.

Finaalipelissä Ojamies otti lopulta voiton Tommyllä, joka kisapelissä meni Wizardiin asti! Siinäpä sitten jaettiin voittajalle pullo kuplivaa ja siivellinen pokaali käteen!

Pirusti tuli taas korjattavaa ja debugattavaa koneiden tekniseltä puolelta, mutta kisat vedetiin onnellisesti loppuun, joten ei voi valittaa. Toivon mukaan toimme Kouvostoliiton viimein flipperipiireissä Suomen kartalle!

- Tulokset

Ainiin ja bingoa pelattiin noin reilun 1800 leikki-euron edestä!

↵ Takaisin pelaajalle-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-07-01 18:31, v11.