Heinola Pinball Open 2012

Jossen viimevuotinen kisa, Kuopio Pinball Open jäi erityisesti monelle mieleen sosiaalisuutensa puolesta. Monissa muissa kisoissa porukka saapuu paikalle, pelaa suorituksensa, vaihtaa pari sanaa pelivuoroa odotellessa ja lähtee sitten kotiin. Kuopiossa oli hyvät puitteet jäädä yöksi ja siinä tuli illan mittaan tutustuttua kanssaharrastajiin tarkemmin. Odotin tänä vuonna suurella mielenkiinnolla lisää samaa lajia.

Kisan yksityiskohdat olivat auki aivan viime metreille asti. Auki olivat optiot käydä karsinnat Nastolassa ja lopputapahtuma Heinolassa, tai vetää koko veto pelkästään Heinolassa pienemmällä konekannalla. Ensimmäinen optio kuitenkin vaikutti enemmän logistiselta painajaiselta, joten järjestäjät päätyivät yhden paikan kisaan. Varsinainen kisapäivä oli lauantai, mutta saavuin itse useamman muun harrastajan kanssa jo perjantaina. Tutkittiin siinä porukalla muutama vielä auki ollut ongelma koneissa ja sitten heräsi idea siitä, että koneita voisi olla enemmänkin. Päädyimme lopulta lähtemään käymään Nastolassa ja toimme sieltä Sternin Lord of the Ringsin ja World Cup Soccerin.

Loppuilta meni siinä jutellessa, koneita pelaillessa ja tiloja ihmetellen.

Lauantain kisapäivä alkoi melko verkkaiesti, mutta pääsin viimein edes jonkinasteiseen pelikuntoon jo 12 mennessä. Kisaformaatissa pelattavana oli 5 konetta, joissa oli tarkoitus saada mahdollisimman suuri pistemäärä yksinpelinä. Yhteensä pelejä sai pelata 9, kuitenkin maksimissaan 3 yritystä yhdellä koneella. Pelasin lämmittelypelinä Ronia vastaan LOTRissa hyvän erän, molemmat pääsivät Destroy the ringiin asti ja kummallakin se jäi kesken uskomattoman huonon säkän takia.

Pelasin ensin kaikki 5 konetta läpi ja jäin tarkkailemaan mikä vaatisi parannusta. Addams Family meni ihmeen hyvin, olin edellisenä päivänä saanut aika heikkoja pelejä, mutta karsintapelissä sain niitattua tupla-jackpotin ja 79M tulos sai jäädä lopulliseksi. Batman oli vähän kysymysmerkki, en tuntenut konetta erityisen hyvin enkä osannut oikein arvioida menikö oma karsintatulos edes puolivälin tienoolle. World cup soccer oli aivan katastrofi, koko pelitaktiikan pointti oli saada multiball käyntiin, mutta ei onnistunut ja tulos jäi noin 220M tienoolle. Ironman oli ihmeen pomppuisa yksilö, eikö siinä tuntunut kulkevan muillakaan pelit, itselle ensimmäinen veto oli noin 7.5M. Transformers oli myös pelinä hieman yllätys, sillä toisin kuin aiempi Limited edition-versio jota olin pelannut, tämä oli kentälle tarkoitettu versio ja hieman karumpi kenttä, mutta siinä oli jonkun verran parempi flow.

Porukkaa alkoi tippua paikalle hiljalleen ja kävin välillä katsomassa sijoituksiani karsinnassa. Ironman, Transformers ja World cup soccer olivat sillä hetkellä heikoiten pärjäävät, joten aloitin Transformersilla. Olin edellisenä päivänä päässyt 47M asti, joten en ollut erityisen tyytyväinen kun 3:lla yrityksellä en päässyt 13M yli. World Cup Soccer meni vielä heikommin, sain 220M tuloksen lopulta 238M asti, mutta koneen mailat olivat nyt huomattavasti heikommat kuin päivän alussa - ramppilyönnit ja siten lockitukset eivät onnistuneet ollenkaan. Viimeiseksi yritin Ironmania, joka lähtikin kulkemaan aluksi ihan ok, sain viimeisellä pallolla Jerichon käyntiin, mutta sain pallon alas ensimmäisellä lyönnillä. Lopputulos oli 16M ja olin kohtuu tyytyväinen siihen. Illan mittaan karsintasijoitus kuitenkin valui ja lopullinen sijoitus oli 10. Kisaformaatissa 16 ensimmäistä pääsivät A-lohkon jatkoon ja loput B-lohkoon. Koko tapahtuman kärkisija oli vielä ihan toteutettavissa.

Neljännesfinaalissa ensimmäisenä pelinä tuli TAFG. Lopputulos oli aivan onneton, sillä jäin noin 10M tulokseen muiden ollessa 30M paremmalla puolella. Tämä on juuri miksi suhtaudun TAFiin aina varauksella - minun tuurillani ball saveriton kone syöttää ne kolme palloa, joita saa kaikkia lyödä pari kertaa tai sitten ei ollenkaan. 0 pistettä TAFG:stä. Seuraavana oli Batman, jossa pääsin viimein toteuttamaan itseäni ja voitin kyseisen erän, pääasiassa hyvin vahvalla ensimmäisellä 45M pallolla. Loput kaksi olivatkin melko heikkoja. Viimeisenä pelinä ryhmässä oli RFM. Peli ei vaan kulkenut ollenkaan, enkä päässyt edes ensimmäiseen bonus wave multiballiin. 0 pistettä ja kisa päättyi siihen. Pettymys suoritukseen oli valtava. Lopullinen sijoitus oli jaettu 11. sija Pilvin kanssa. Samalla katkesi koko kesän jatkunut mitaliputki.

Loppuilta meni porukan kanssa juopotellen, saunoen, uiden ja kävimme tekemässä myös paheellisten flipperimiesten visiitin paikalliseen yöelämään. Kaikenkaikkiaan tapahtuma lunasti hyvin sosiaalisen puolen odotukset. Ensi vuonna tapahtuma on sitten Nastolassa, ilmeisesti Nastola Pinball Open nimellä.

- Tulokset

↵ Takaisin pelaajalle-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-07-29 19:57, v5.