Kilpailutoiminnasta
Flipperi on kautta historiansa haastanut pelaajia moninpeliin - valtaosa valmistetuista koneista on vähintään kahden pelaajan pelattavissa, osa jopa kuuden. Ei siis tule yllätyksenä, että flipperi on vetänyt ympärilleen järjestäytynyttä kilpailutoimintaa.Järjestäytymisestä hyvä esimerkki ovat monissa maissa pyörivät flipperiliigat. Liigatoiminta Suomessa alkoi 2010. Liiga koostuu ennalta sovitusta määrästä osakilpailuita, joista jaetaan liigapisteitä menestyksen mukaan. Viimeisen osakilpailun jälkeen liigapisteet ratkaisevat kauden järjestyksen ja palkintosijat.
Liigojen lisäksi järjestetään yksittäisiä tapahtumia, jotka ovat tyypillisesti yhden tai kahden päivän tapahtumia. Pienemmissä yksittäisissä tapahtumissa voittaminen tuo tyypillisesti vain kunniaa ja mainetta, mutta suuremmat kilpailut noteerataan IFPA:n (International Flipper Pinball Association) maakohtaisen koordinaattorin toimesta ja pelaajat saavat WPPR-pisteitä (World Pinball Player Rankings).
IFPA rankkaa pelaajat WPPR-pisteiden perusteella ja kertoo pelaajan suorituksesta kansainvälisellä tasolla. IFPA laskee pelaajan 15 parasta suoritusta 3 vuoden ajalta, joten kärkeen ei pääse ainoastaan osallistumalla suureen määrään tapahtumia - tarvitaan myös kilpailumenestystä. IFPA:n WPPR-pisteytyksestä esimerkkinä oma pelaajakorttini.
Kilpailun kulku - karsinta
Tyypillisesti flipperikilpailuun kuuluu kaksi osaa: karsinta ja jatkopelit. Karsinnan toteutuksia on muutamaa eri tyyppiä, yleisimmin joko pisteisiin tai kahden pelaajan välisiin peleihin pohjautuva.Pisteisiin pohjautuvassa karsinnassa jokainen pelaaja pelaa yhden pelin jokaisella karsintakoneella. Tulokset otetaan ylös ja pelaajat saavat karsintapisteitä sijoituksensa mukaan kyseisellä koneella. Kun kaikki karsintakoneet on pelattu, valitaan tietty määrä parhaiten karsineita jatkopeleihin, alle jatkopelirajan jääneet kilpailijat saavat karsintajärjestyksensä mukaisen sijoituksen ja kilpailu on heidän osaltaan ohi.
Kahden pelaajan välisiin peleihin pohjautuvassa mallissa taas jokainen karsinnan pelaaja pelaa toista pelaajaa vastaan kaksinpelin. Pelin voittaja saa yhden karsintapisteen. Kun kaikki ovat pelanneet kerran toisiaan vastaan, pääsevät eniten karsintapisteitä saaneet jatkoon.
Jatkopelit
Suuremmissa turnauksissa jatkopelit pelataan yleensä pudotuspelikaaviolla. Parhaiten karsinnassa menestyneet saattavat päästä hyppäämään yhden tai kaksi porrasta ohi, muut joutuvat taistelemaan itsensä pohjalta eteenpäin. Portaassa tippuneet pelaajat pelaavat yleensä ns. pudonneiden pelin, jossa selviää lopullinen sijoitus.Jatkopelissä pelataan normaalisti kahdesta voitosta per porras, joten maksimissaan jatkoon pääsemiseen vaaditaan kolme peliä.
Kun pelaajia on pudotettu tarpeeksi, päästään tilanteeseen jossa on neljä pelaajaa jäljellä. Joissain kilpailuformaateissa pelataan semifinaalit, joista pelaajat valikoituvat kulta- ja pronssipeliin. Toisissa taas kaikki neljä pelaajaa pääsevät finaaliin, joka pelataan yhdellä koneella neljän pelaajan pelinä ja pelaajien sijoitus siinä ratkaisee mitalisijat.