Kuopio Pinball Open 2011

Pinball.fi:n kesäkisa ei suinkaan ollut ainoa uutuus tänä vuonna, mutta tällä kertaa suunta oli kuitenkin etelän sijasta pohjoiseen, tarkemmin ottaen Kuopion suuntaan. En itse ollut aiemmin Kuopiossa käynytkään, joten tuli sekin hoidettua sitten samalla reissulla!

Kisaformaatti erosi jonkin verran parin viikon takaisesta, sillä karsinta ja pudotuspelit tapahtuivat eri paikoissa. Karsinnat järjestettiin Jossen kerhohuoneella, jossa oli kymmenen konetta, pudotuspelit ja finaalit taas Jossen kotona kuuden koneen voimin.

Tyypillisen kahden yrityksen sijaan jokainen sai koittaa vain kerran, joka ainakin minulle on erittäin epäsuotuisa tapa karsia. Totun itse sen verran hitaasti jonkin koneen yksilöön, että tarvin yleensä pari peliä ihan löytääkseni kaikki "yläflipperi ei ihan jaksa lyödä ramppiin, josta seurauksena pallo ulkona"-ominaisuudet.

Kisakoneista minua erityisen pahoin kohtelivat kaltoin The Addams Family, jossa pelasin yhden jonkinasteisen pallon ja kaksi ihan täyttä sutta, kiitos sen faktan ettei koneessa ole ball saveria ollenkaan. Myös Star Wars Episode 1 meni oikein mainittavan huonosti. Takanani pelasi joku World Cup Socceria ja kesken pelin astui kovapohjaisella kengällä kantapäälleni, tuntui sen verran ilkeältä että pääsi yksi pallo karkuun ja sitä seurannut oli yhden lyönnin ihme.

World Cup Soccer ja The Shadow menivät ihan ok ja tuottivat todennäköisesti ne pisteet, joilla mentiin jatkoon. NBA Fastbreak toi myös pisteitä, joskaan en siinä päässyt tavoiteltuun tulokseen. Tales of the Arabian Nights ja Star Trek: The Next Generation olivat kanssa pisteettömiä sähläyksiä.

Theatre of Magic oli ehkä eniten harmittanut, minulla oli ihan hyvä peli meneillään, ensimmäsen pallon jälkeen olin yli 200 miljoonassa. Sitten toisella pallolla oikean puolen piilomonttu päätti hajota ja sotki pelin ihan täysin. Kone jouduttiin korjaamaan ja jatkoin viimeksi nähdystä pistemäärästä sitten yhden pallon, mutta se ei enää mennyt kovin kaksisesti. Jäi vaivaamaan miten paljon voitin tai hävisin loppujenlopuksi tuon hajoamisen takia. No, tämä on oikeaa flipperiä eikä Pinball Fantasiesia ja välillä käy näin.

Olin aavistuksen yllättynyt karsinnan pistejärjestelmästä, jossa vain 8 parasta pelaajaa koneella saivat pisteitä. Pääsin kuitenkin jatkoon 9. sijalla, kun 12 parasta jatkoivat pudotuspeleihin.

Pudotuspeleissä tuli ensimmäisenä vastaan vaihteeksi Roni. Tämä on jo melko hupaisaa, sillä olemme lähes joka kisassa vastakkain, ja usein hyvin tasaväkisesti.

Aloitimme Medieval Madnesilla, jonka voitto meni Ronille. En osannu varoa tämän yksilön erittäin vahvoja slingshotteja ja sain sitten kärsiä nahoissani "puolelta toiselle kunnes ulos"-sarjan muutamaan otteeseen. Seuraavaksi tuli Iron Man, johon olen jo hiljalleen alkanut kehittää jonkinasteista kisataktiikkaa. Iron Man on melko hyvä kisakone, sillä pallojen välissä nollautuvan sääntösettinsä puolesta en peliä pidä kauhean mielenkiintoisena yksin pelattavana, vaikka se äänimaailmansa ja agressiivisen pelityylinsä puolesta onkin aika uskollinen teemalleen. Tämä yksilö oli hyvin loivassa kulmassa ja onnistuin kolmessa eri multiballissa vieden voiton tästä koneesta.

Viimeiseksi ja ratkaisevaksi koneeksi Ronin kanssa jäi Cirqus Voltaire, jota oikeastaan molemmat toivoimme. Ensimmäinen pallo oli osaltani heikko esitys, joskin Ronia CV rankais enemmän ja antoi parin lyönnin ihmeen. Toisen pallon jälkeen olimme melko tasoissa, kunnes oma viimeinen palloni oli todella heikko, ja Roni voitti mennen jatkoon. Ensi kerralla, Roni, ensi kerralla! :)

Kun olin pääpelistä ulkona, oli sitten hyvä kohta korkata ensimmäinen lonkero ja vaihtaa kuulumisia muiden kanssa. Tämä kisa oli omalta osaltani siitä loistava, että pitkämatkalaisena pystyimme jäämään yöksi. Yleensä olen kuskina, joten sosialisointipuoli on jäänyt ainoana kokista hörppivänä vähän heikommaksi, mutta nyt ei ollut sitä ongelmaa. Juttua ja vapaamuotoista peliä riitti pitkälle aamuun. Niin, ja tuli se häviäjien pelikin pelattua ja oma sijoitukseni oli lopulta 11.

Kuopio Pinball Open oli tervetullut tapahtuma muuten Helsinki-Tampere -keskeiseen flipperiharrastukseen. Ajomatka oli lyhyempi kuin Tampereelle, mutta alhaisten rajoitusten puolesta kesti paljon pidempään kuin Tampereen reissu. Josse kertoili aikeistaan lähteä joksikin aikaa ulkomaille, mikä tietysti näin hyvän tapahtuman jälkeen hieman harmittaa, kun ei voi suoraan merkitä tätä 2012 kalenteriin.

Seuraavaksi onkin sitten kuukauden päästä taas Flipperiliigaa Kangasalan suunnalla.

- Tulokset

Video


Yleiskuvaa tapahtumasta karsinnassa.

↵ Takaisin pelaajalle-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-05-27 11:44, v8.