Flipperiliigan 2011 kauden viides osakilpailu

Oli vuorossa kauden viides osakilpailu, tällä kertaa Peltosen Antin uudella pelihallilla. Pidin uudesta pelitilasta enemmän, kuin entisestä, Huone 105:sesta, pääasiassa koska tila oli melko yhtenäinen ja koneet olivat kolmella seinustalla suuren J-kirjaimen muodossa siinä missä Huone 105:ssä koneet olivat levittäytyneet useampiin pienempiin huoneisiin. Myös istumapaikoille ja luksusmaiselle sohvalle täytyy nostaa hattua. Ruoka- ja juomapuoli olivat kunnossa kuten ennenkin.

Olin tässä kisassa melko pitkälle selkä seinää vasten jos kauden lopussa toivoisi saavansa jonkinasteisen pystingin. 2 osakilpailua olen jäänyt pisteettä, joten nyt oli pakko yrittää saada edes joitain pisteitä, tietysti äärimmäisenä tavoitteena osakilpailun voitosta jaettavat 15 pistettä.

Itse karsinta meni aivan nappiin, itseasiassa samalla tavalla kuin 2010 puolella ensimmäinen liigaan osallistumiseni. Voitin 12 peliä 15 pelatusta. Muutamia mieleenpainuvia oli Nip-It-peli ollihd:tä vastaan. Ei ainakaan huumoria puuttunut kun kiusasimme Balligaattoria kyseisellä koneella. Toinen tiukka oli Jarkkoa vastaan Monster Bashissa. Jarkolla peli meni jokseenkin putkeen 3 palloa peräkkäin, itsellä 2 ensimmäistä palloa aivan metsään. Oli viimeisen pallon paniikin aika. Otin paniikkiratkaisuksi yrittää kaikki mahdolliset multiballit läpi ja heti ensimmäisellä sain aikaan lentopallon, joka päättyi jumiin bumpperin päälle. No, peli piti keskeyttää että pallo saatiin ongittua takaisin ja sitten jatkui. Hävisin pelin lopulta noin 40M tuloksella Jarkon 52M tulokselle, mutta loppukiri oli kuitenkin hyvä ottaen huomioon, että 2 ensimmäistä palloa päättyivät noin 2M tulokseen yhteensä!

B-ryhmän pelatessa testailin itse vapaasti pelattavia koneita ja jututin muutamia uusia tulokkaita. Kiva, että muutama vähän tuoreempikin naama on saatu innostumaan pelaamisesta ja tietysti aina kiva kuulla palautetta tämänkin sivuston tyytyväisiltä kävijöiltä :)

Sitten alkoivat pudotuspelit. Ensimmäinen pelini oli Partapataa vastaan Fish Talesilla. Kone hajosi Partapadan ensimmäisellä pallolla, joten jouduimme arpomaan uudestaan. Uudeksi koneeksi tuli EM-kone Wild Life, joka antoi minulle aivan uskomattoman huonon alun. Kaksi ensimmäistä palloa osuivat yhteen targettiin ja siitä suoraan alas niin keskeltä, ettei ollut mitään jakoa mihinkään pelastukseen. Viimeistä palloa sentään sain lyödä pari kertaa, mutta se oli siinä.

Edellä oleva havainnollistettuna sarjakuvan keinoin:
[kuva]

Seuraavana oli Paragon, jossa sentään sain pelata, mutta hävisin senkin. Pudotuspeli oli siltä osin selvä. Harvoin on tullut näin suurta kontrastieroa karsinnan ja pudotuspelien välillä. Kauden 2. osakilpailu oli lähinnä helvetillinen pettymys karsinnan osalta, mutta tippuminen tällä tavalla kaiken sen karsinnan pelaamisen psyykkauksen jälkeen veti maton aivan täysin alta. 5-8 sijojen peli oli täysin ilman tunnetta ja näin huonoin mahdollinen lopputulos tuolla karsintatuloksella - 8. sija ja 5 pistettä olivat todellisuutta tässä kilpailussa.

Pahin - pisteettä jääminen, ei toteutunut. 4. sijanikaan liigan tilanteessa ei muuttunut tällä kertaa ja voittoonkin on minun lisäkseni viidellä muulla mahdollisuus. Ensi kisassa täytyisi kuitenkin päästä kuitenkin pronssiotteluun asti, että koko liigan pokaalisija olisi tavoiteltavissa. Katsotaan viiden viikon päästä mitä käy.

↵ Takaisin Flipperiliiga-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-05-27 11:53, v8.