Flipperiliigan 2011 kauden päätösosakilpailu

Uhhuijaah, tiukka vuosi pelaamista on takana, eikä viimeisin kilpailu todellakaan jäänyt vähäisimmäksi. Lähdin kisaan tietäen, että minulla on mahdollisuus tuoda yksi pokaalikuulista kotiin, mutta en odottanutkaan, että tie sinne ei ollut mitenkään helppo. Se oli kuitenkin odotettua haastavampi.

Meinasin nostaa kädet pystyyn jo karsinnassa. Olin itse 14:30 ryhmässä ja muiden Kouvolalaisten kanssa 12 eteenpäin jo paikalla. Pidin pelivirettä yllä pelaamalla lämmittelykoneita ja siitä lähtikin sitten täysi raivo päälle! Raivo kuitenkin lannistui, kun onnistuin mokaamaan muutamia ihan naurettavan helppoja paikkoja ja karsinnan lopussa olin tilanteessa, jossa oli pakko voittaa viimeinen peli, että pääsisi edes tie breakilla jatkopelien alkuun.

Vedin melko vahvan pelin siihen loppuun ja pääsin tie breakiin molempia Valkosia vastaan. Kolmen hengen tie breakista kaksi pääsi jatkoon, voitin kyseisen pelin Theatre of Magicilla. Vedin alkuun heti todella hyvin lähteneen vedon, jota muut ottivat sitten kaksi palloa kiinni, oma kakkospallo oli huono esitys, mutta viimeisellä runnoin tie breakin ensimmäiseksi.

Ensimmäinen pudotuspelin taso meni raivolla, koneina tulivat Avatar ja Indy 500, vastustajana Marble. Voitin molemmat koneet ja pääsin siitä neljännesfinaaliin Turusta vastaan.

Ensimmäinen kone Turusta vastaan oli Theatre of Magic. Siinä peli kulki vaihteeksi kunnolla ja otin selvän voiton. Toisena koneena oli Avatar, josta minulla oli jo suuret odotukset. Peli ei kuitenkaan vaan kulkenut, olin etukäteen hahmotellut Link-Amp suit multiball kombon, mutta en saanut Ampsuittia päälle, kun magneetti heitti viimeisen pallon komeasti ulos. Näin tuli tappio ja siirryttiin kolmanteen koneeseen, joka oli Tales of the Arabian nights. Ensimmäisen 2 pallon jälkeen näytti, että oli tulossa turpaan ja kovaa. Minulla oli 3. pallon alussa 500k pistettä, Turusella 10M. Onnistuin jumauttamaan pallon parin sekunnin pelaamisen jälkeen jonnekin pelikentän alle ja kone jouduttiin korkkaamaan. Kun kone oli kunnossa, oli viimeisen pallon paniikin aika, ja vedin viimeisellä pallolla 12M pistettä lisää. Turunen taas sai noin pari miljoonaa viimeisellä pallollaan, mutta meni noin 2000 pisteellä ohi! Todettakoon kuitenkin, että minä sain jokusen sata tuhatta pistettä vahingossa, kun kone avattiin ja captive ballit osuivat yläasentoihinsa. Silti, tilanne oli ihan järjettömän tiukka.

Pelin jälkeen oli lievä epävarmuuden tunne. Menetinkö nyt viimein pokaalisijan? Oli vuorossa sijojen 5-8 peli, jossa minulle oli erittäin tärkeää saada mahdollisimman paljon pisteitä, sillä 3. ja 4. sijat koko liigassa selviäisivät tällä pelillä minun ja Iijalaisen välillä.

Nelinpeli oli melko nopeatempoinen veto Tronilla. Tulin lopulta siinä toiseksi, saaden sijoituksen 6 tässä osakilpailussa ja sen verran liigapisteitä, että nousin 2 pisteellä Iijalaisen ohi, päätyen lopulta koko liigassa pronssille.

Saavutin loppujenlopuksi kauden tavoitteeni viime vuonna viimeisessä osakilpailussa pokaaleja katsellessa - toin niistä nyt tänä vuonna yhden kotiin! Myös pelipaitani tulee samaan päivityksen palkintosijan johdosta - tämä tullaan näkemään ensi kauden avausosakilpailussa!

Vuoden 2011 lopputulos siis oli:
1. Janne Toukkari
2. Jussi Kahola
3. Ari Sovijärvi

↵ Takaisin Flipperiliiga-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-05-27 11:53, v9.