Flipperiliigan 2012 kauden avausosakilpailu

Viime vuoden lopun hyvistä tunnelmista oli hyvä ponnistaa seuraavalle kaudelle. Viime vuoden tavoitteenani oli päästä kotiin kauden lopuksi yksi koko liigan voittopokaaleista mukana. Se tavoite tuli saavutetuksi. Tänä vuonna tavoitteenani on voittaa yksittäinen kilpailu. Tämä koskee tosin muitakin pelejä kuin vain flipperiliigan, mutta flipperiliigan osakilpailun voitto tietysti edesauttaa seuraavan ison pokaalin kotiin saamista loppuvuonna!

Olin itse B-karsintaryhmässä, mutta paikalla jo kello 12 lähtien, sillä toinen puoliskoni oli karsimassa A-ryhmässä. Pelihuoneen puolella oli jo heti kättelyssä turhan lämmin, joten jäin pelailemaan olohuoneessa ollutta Sternin 24:sta, jota suureksi yllätyksekseni ei ollut otettu liigakoneeksi. Ensimmäinen pelimme jo koneella paljasti syyn - palloajat olivat aivan järkyttävän pitkiä. Pelasimme muutaman pelin porukassa, mutta oman vuoronsa odottelu alkoi olla niin tuskallista, että en jaksanut ainakaan itse pelata enempää kaksin tai kolminpelejä. Pelailin yksin siinä sitten yhtä peliä, joka kesti lähemmäs tuntia. Siinä kohtia kun oma ryhmäni alkoi karsia, jouduin jättämään pelin kesken, enkä enää ko. konetta jaksanut pelata sen koomin.

Omaan suoritukseen mahtui hyvinkin poikkeavia suorituksia tällä kertaa. Itselle paras tunne tulee aina tiukasta matsista, oli se voitettu tai häviö. Tästä esimerkkinä Janne Toukkaria vastaan pelattu erä Volleyssä, jossa kumpikin pyöräytti pelin numerokiekot ympäri, mutta minä vein lopulta voiton. Muita hyviä vääntöjä oli oli Anni Toukkaria vastaan pelattu peli CSI:ssä, jota pelasin ihan kylmiltään ensimmäisen kerran, tiukassa takaa-ajoasemassa koko pelin, häviten lopulta, ja Mikko Hautakangasta vastaan pelattu El Dorado-erä, jossa voitin niukasti. Jarkko Kuoppamäkeä vastaan pelasin El Doradossa taas oli lähinnä surkuhupaisa, ensimmäisellä pallolla tiputin jokaikisen drop targetin, paitsi yhden ylhäältä. Ensimmäisellä pallolla siis tiukka tulos taulussa ja 4 palloa jäljellä. Ja sitten ne neljä palloa kuluivat siihen, kun yritin ja yritin tiputtaa sitä viimeistä ja lopulta vielä hävisin! Argh!

Muutama ihan kunnon löylytyksenkin sain, Timo Valkonen pieksi minut Cactus Canyonissa tiukalla vedolla ja ensimmäinen Transformers-pelikin päättyi tappioon. Timo onnistui pelissä jättämään muutaman todella komean jumipallon, joille jouduimme nauramaan siinä pelatessa. Yhden Bad Guy-drop targetin päälle jäänyt pallo ei lähtenyt irti edes ball searchissa, kone näpytti targetin alas ja ylös liian nopeasti, että pallo olisi tippunut siitä. Toinen ihan uusi ilmiö oli takakentällä olevan pään jalustaan kiinni jääminen, sekä vähintään 4 kappaletta kaivoksen reunaan kiinnijäämisiä!

Mitäänsanomattomimpia suorituksia tuli mm. Avatarissa, jossa vedin oman pelihistorian ehkä surkeimman kisapelin. Tulos oli 1.6M tienoolla, joka käytännössä oli skillshot joka pallolla ja pari satunnaista bumpperin lyöntiä. Pallo tuli peliin joka kerta pirun agressiivisesti ja kerran muuten onnistunut pelastus päättyi tilttiin. Vastustajalla ei mennyt sen paremmin, mutta se muutama bumpperin lyönti ja pari targettiosumaa veivät silti edelle. Muutama muukin heikko peli tuli vedettyä ja hävittyä ne pari tärkeää pistettä, joiden kanssa olisin ollut jatkossa.

Todella karu herätys tippua jo karsinnassa kaudelta, jolle oli hyvinkin suuria odotuksia. Toisaalta, vain 4 kauden peleistä lasketaan lopullisiin pisteisiin, joten minulla on varaa vielä yhteen pisteettömään osakilpailuun ennen haittaa kokonaiskisassa.

Olin melko lyöty loppupäivän, mutta näin unien jälkeen ajatellen kisassa oli pirun monta hyvää suoritusta. Flipperi on pieneksi osakseen kuitenkin tuuripeliäkin ja muutama huonotuurinen veto veivät jatkon tällä kertaa.

Uusista koneista Transformers oli tietysti mielenkiintoisin, mutta en päässyt ainakaan vielä erityisemmin peliin sisälle. Pelin softa vaikutti useista kohdin bugiselle ja pelin ylikirkas LED-valaistus sai hukkaamaan pallon useassa kohdassa. Kommentoin peliä enemmän jossain kohtia, kun saan pelata kenttäkäyttöön tarkoitettua "pro"-versiota.

Mielenkiintoisia huomioita kisasta oli Suicyco, joka voitti ensimmäistä kertaa osakilpailun, Roni joka sijoittui todella tiukan väännön jälkeen toiseksi ja toinen puoliskoni Pilvi, joka oli tie-breakissa päästäkseen 2. kierrokselle. Ennustan Pilvin pääsyä jatkoon jo tänä vuonna.

Seuraavan kerran sitten Helsingissä ensi kuun puolella!

↵ Takaisin Flipperiliiga-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-05-27 11:53, v8.