Flipperiliigan 2012 kauden kolmas kilpailu

Monesti flipperikilpailun rankin kohta ovat aivan viimeiset kilpailut pitkässä päivässä. Tällä kertaa kuitenkin rankin kohta taisi tulla ennen koko kilpailupaikalle saapumistakaan! Olimme varanneet hyvin aikaa tietäen Helsingin keskustan ajoittain heikon paikoitustilanteen. Valitettavasti en kuitenkaan osannu ennakoida alueella ollutta toista tapahtumaa, jonka vuoksi parkkipaikat olivat entistäkin tiukemmassa. Pyörimme alueella lähes 40 minuuttia, kunnes viimein löytyi aivan järkyttävän kallis parkkipaikka. Pitkä mukulakivellä ajo, paahtava aurinko ja kuuma auto olivat saaneet aikaan sellaisen päänsäryn, että olin vakavissani jo menossa ilmoittamaan, että taidamme lähteä kotimatkalle saman tien. Onneksi Tonza taivaan lahjana oli ottanut mukaan purkin särkylääkkeitä ja niillä alettiin taistella olotilaa vastaan!

K15-pelihalli oli kaikenkaikkiaan upea näky. Olimme käyneet jo aiemmin kun paikka oli vasta aluillaan, mutta nyt se oli vasta päässyt siivilleen. Upeita kisakoneita oli vieri vieressä ja tila käytävillä monen ahtaan paikan näkemisen jälkeen todella tervetullut asia. Noteerasin myös oivat oleskelutilat - jotain jota olemme myös omassa pelihallissamme pyrkineet kehittämään.

Aloitin pelaamisen vielä jonkin verran päänsäryn vaivatessa, mutta peli kulki suorastaan ällistyttävän hyvin olosuhteisiin nähden. Otin useassa pelissä ihan kunnon taisteluvoiton tilanteessa, jossa pelin johdossa olija vaihtui joka pallolla. Muutama failien taistokin tuli, hyvänä esimerkkinä Lord of the Rings, joka päättyi minun voitokseni surkuhupaisalla 4M tuloksella. Muutamia suuria yllätyksiäkin tuli - niistä suurin ehdottomasti Black Rose. Tiedän pelin, oletin jopa olevani ihan mukana sen kuvioissa. Sain kyseisellä koneella kaksi kolmesta häviöstäni - molemmilla kerroilla vastustajaa vastaan, joka ei joko ollut pelannut koskaan, tai joka oli pelannut hyvin vähän. Hauskoja tiukkoja pelejäkin osui, kuten Antti Peltoselle häviämäni matsi Scared Stiffissä - lopputulos taisi olla alle 100000 pisteestä kiinni.

8 voittoa 11 pelistä vei minut jatkoon ryhmäni 2. parhaana, ykkössijan vei tuttu taistelutoveri Roni Valkonen ihan ansaitusti 9 voitolla. Jatkopelit alkoivat tie-breakilla. Minä, Timo Valkonen ja Jussi Rantala olimme kaikki tasapisteissä ja pelasimme siitä, ketkä kaksi aloittavat jatkopelin alimmalta portaalta ja kuka pääsee suoraan yhden portaan ylemmäs. Peli pelattiin Draculalla, jossa pelini kulki pääasiallisesti yhtä onnettomasti kuin Black Rosessa. Jussi sananmukaisesti ojensi minulle ja Timolle hanurimme.

Pudotuspeleissä lähden liikkelle uudella raivolla ja raivasin itseni neljännesfinaaliin. Siellä sain vastaan Jussi Kaholan, joka kovana pelaajana tietysti sai minut hetken empimään, mutta pelattuamme yhden failien taiston minun voitokseni Medieval Madnessilla aloin hahmottaa, että minulla olisi ehkä mahdollisuuksia sittenkin. Mutta sitten tuli Star Trek TNG. En ymmärrä mitä ajattelin kyseisessä pelissä, kun olen Haitaritehtaalla ehtinyt testata erinomaisesti toimivan taktiikan koneeseen. Peli päättyi todella nöyryyttävään pistesaldoon ja menimme kolmanteen koneeseen, Theatre of Magiciin. Typerä taktiikkavalinta Star Trekissä oli kaiken aikaa mielessä ja lähdin jahtaamaan omaa TOM-taktiikkaani, onnistuen varsin hyvin ensimmäisellä pallolla. Ensimmäisen pallon 600M pistemäärä vaati Jussilta pienen timeoutin ja TOMin sääntöjen kertaamisen koskien sneak lockia heti multiballin jälkeen, mutta pääsimme viimein jatkoon. Ehdin ylittää miljardin ja sain neljännesfinaalissa toisen voittoni.

Semifinaalissa minua vastaan tuli erittäin kovan nousun tehnyt Josse Mielonen. Aloitimme Scared Stiffillä, joka omalta osaltani oli ihan hirveää rämpimistä kaksi ensimmäistä palloa. Josse pääsi karkuun, mutta aloin suunnitella taktista vetoa Double troublen ja Crate multiballin voimalla. Paukut eivät kuitenkaan riittäneet ja Josse vei voiton. Seuraavana oli Sternin Family Guy. En ollut aikaisemmin pelannut kyseistä konetta ja olin hieman epävarma mitä oli luvassa. Peli alkoi kuitenkin kohtuullisen hyvin ja pistin koneeseen 2. palloon mennessä yli 35M pistettä. Kolmas pallo ei ollut mitenkään ihmeellinen, mutta voitto heltisi ja tavoitteeni päästä kokeilemaan kultapaikasta oli taas lähempänä. Viimeinen kone Jossea vastaan oli Sternin Simpsons pinball party. Se oli aivan pohjanoteeraus minulta ja finaalipelipaikka lipesi käsistä. Ei sillä, nostan hattua Jossen tiukalle suoritukselle.

Pronssipeli oli kuitenkin vielä käsillä ja siihen oli päätynyt perheensisäisen kilpailun voittanut Timo Valkonen. Ensimmäinen peli oli World Cup Soccer, joka oli meni feilien taistoksi heti kättelyssä. Ratkaisu oli oikeasti skillshottien varassa ja meni lopulta minun voitokseni. Seuraavaksi tuli Scared Stiff, joka rankaisi meitä molempia melko armottomasti. Sain sen verran peliäni kasaan, että aloin saamaan multiballeja käyntiin ja pelin jälkeen pronssi tästä kisasta oli varmistunut.

Huono olokin hellitti sopivasti kun pelit oli viimein pelattu. Pelailimme siinä vielä muutaman pelin ihan huvikseen, mutta mehut oli aika pitkälle rutistettu tältä päivältä. Kahdeksan tunnin seisominen alkoi tuntua jaloissa, kuten myös paikan lämmin sisäilma. Lähdimme kotia kohti ihan hyvissä tunnelmissa - jotain mitä en välttämättä saapuessa olisi uskonut!

↵ Takaisin Flipperiliiga-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-05-28 23:48, v6.