Flipperiliigan 2012 kauden päätösosakilpailu

Vuosi 2012 on omalta osalta ollut paras ikinä. Pokaalisijoja liigan ulkopuolelta tuli neljä, joista kaksi kultaista, rikkoen viimein ikuisen hopean kiroukseni. Liiga sen sijaan on ollut melko tuloksetonta koko kauden osalta. Parhaaksi vedoksi jäi alkupäässä tullut 3. sija K15 hallilla.

Näin ottaen viimeiseen kilpailuun Nedin luokse lähdettiin pääasiassa ihan pelailu- ja fiilistelymielessä. Omissa tavoitteissa liigan osalta on enää osakilpailun voittaminen. Liikkeelle lähdettiin Hopeakuulan porukalla tila-autolla. Puolessa välissä matkaa pysähdyimme huoltamolle kahville ja ihastelimme paikan suurta LED-lämpömittaria. Tensikka siinä heitti huumorilla, että "harhauttakaa myyjää niin otetaan talteen". Myyjä sattui kuulemaan tämän, ja tuijotti meitä intensiivisesti koko kahvitaukomme ajan!

Osa porukastamme oli ensimmäisessä ja loput toisessa karsintaryhmässä. Itse olin toisessa, joten pääsin lämmittelemään rauhassa. Lämmittelypelinä pelailin White Wateria JAXin kanssa. Pääsin mm. näyttämään 5X playfieldillä jackpotit ja muuta hyvin onnistuneesti ajoitettua. Peli itseasiassa päättyi yhtä lockia vajaa vacation jackpottiin.

Karsintakierros oli vähän niin ja näin. Sen verran oli lämmin, että kärkikahinoihin meni, OMO vei 7 voitolla kärjen ja itse jäin 6 voitolla tie-breikkaamaan MPI:n kanssa, joka päättyi minun voitokseni, karsinnan 2 sija siis lopputuloksena. Pääsin heti karsinnassa kokeilemaan Sternin uusinta tuotosta, Xmeniä. Peli oli ihan puhtaasti "lue sääntökortti, koita arvalla ominaisuuksia läpi". Onneksi multiballin käyntiin saaminen riitti vastustajan päihittämiseen tällä kertaa.

Jatkopeliä odotellessa oli tarjoilujen vuoro. Paikalle oli tällä kertaa hankittu tarjoilu. Saannissa oli uuniperunoita eri täytteillä. Olivat todella mainiota settiä kesken pelipäivän, kun normaalisti oli jo ehtinyt tottua niihin hätäisesti lämmitettyihin mikropizzoihin.

Ennen pudotuspelejä tuli mielenkiintoinen tilanne vastaan uuden 3-ryhmäisen liigaformaatin takia karsintojen kakkoset pelaavat toisiaan vastaan siitä, kuka menee suoraan 2. kierrokselle pudotuspeleissä. Paikalle oli kolme pelaajaehdokasta: minä, TIM ja uutena pelaajana JUK. Peli pelattiin Theatre of Magicilla, jossa oli omasta näkökulmasta pirun outo, vähänpomppuinen mailatuntuma. Valutin yhden pallon keskeltä ihan vaan kun en saanutkaan odotettua pomppua aikaan. JUK voitti kierroksen joten minä ja TIM lähdimme pudotuspeleihin 4. portaalta.

Pudotuspeleissä tuli vaihteeksi vastaan RONi. Aloitimme Spirit of '76:lla, joka oli tiukkaa väntöä mennen RONille kuitenkin. Seuraavaksi High hand. High hand taitaa olla niitä harvoja EM-koneita, joihin minulla on jo valmis pelitaktiikka ja se toimi tällä kertaa oikein hyvin. Ratkaisevaksi koneeksi päätimme yhteistuumin valita ensimmäisen DMD-koneen mikä saadaan arvottua. Parilla yrityksellä tuli Spiderman, mikä sopi oikein hyvin. Itsellä oli todella heikko aloitus, kahden ensimmäisen pallon jälkeen vain pari miljoonaa, missä RONi oli jo yli 40 miljoonassa. RONi meni 3. pallolla yli 50 miljoonan rajan, joten jouduin pistämään pelinaaman päälle. Jahtasin tulosta aivan hampaat irvessä, vetäen viimeisellä pallolla 34M. Se ei riittänyt jatkoon, mutta tuli pirun hyvä mieli viimeisen pallon ihmeestä!

Pudotuspelejä odotellessa pelasimme White Wateria neljän pelaajan porukalla. Lähti jälleen ihmeen hyvin ja niin myös TENillä, jonka kanssa vedimme molemmat 700+M tulokset ja molemmat listolle.

Karsinnasta pudonneina pelasimme sijojen 9-12 pelin. Pelissä olivat minä, AEP, LAH ja MPI, koneena Sternin Batman. Minulla ja LAH:lla lähti mopo rakettimoottoreilla kiertoradalle ja molemmat menivät yli 70M, itse voitin koko pelin muutaman miljoonan etumatkalla. Liigan viimeisen osakilpailun tulokseksi jäi sitten 9. sija ja 4 liigapistettä. Koko liigassa jäin myös 9. sijalle, mikä oli kyllä pettymys viimevuoden pronssipokaalin jälkeen.

Loppuillasta tuli vedettyä vielä useita ihan käsittämättömiä pelejä kun pelailin useampaakin haastajaa vastaan vapaita pelejä. Harmi ettei vaan peli lähtenyt näin hyvin silloin kun oli selkä seinää vasten :)

Silti, kokonaistilanteena illasta jäi hyvä fiilis päälle ja odotan mielenkiinnolla seuraavaa kautta. 2013 tuo mukanaan ainakin minun osaltani live-kommentoinnin uuden @apzpins Twitter-tilini kautta. Samalla nämä kisakohtaiset kommenttini alkavat löytyä julkisesti Google+ -tilini alta.

Seuraavaan kauteen!

↵ Takaisin Flipperiliiga-osioon

Viimeksi päivitetty 2013-01-06 19:24, v7.