Orivesi Pinball Open 2012

Kävimme jo aiemmin tämän vuoden huhtikuussa tutustumassa Pelihelvetin Tonzan paikkaan Oriveden flipperikisojen merkeissä. Nyt oli vuorossa Orivesi Pinball Open. Itse lähtö kisoihin oli todella hiuskarvan varassa omalta kohdaltani, menneen viikon liigakisaa edeltäneet kaksi viikkoa painoivat edelleen, eikä rankka työviikko perjantain pitkän työreissun kanssa ainakaan auttaneet tilannetta. Aamusella kellon soidessa mietin, kestääkö hereillä edes pelipaikalle asti.

Ajelimme Pilvin kanssa maisemareittiä Vääksyn ja Padasjoen kautta perille. Tiesin ettei ilman dopingia olisi mitään jakoa, joten heitin alas litran Madcroc-kolaa ja iskin kiinni karsintaan. Karsinnan alkupää tuntui melko epätoivoiselta, pelasin selkeästi enemmän reagoiden kuin tähtäillen, mutta muutaman ensimmäisen pelin jälkeen paniikki alkoi hellittää ja karsinnan lopussa minulla oli 13 voittoa 15 pelistä, joka oli karsinnan paras suoritus. Pilvi oli karsinnan 4. paras.

Karsinnasta joitain highlightejä oli mm. uskomattoman kauniissa kunnossa ollut Maverick, jossa peli kulki ihan pirun hyvin. Toinen hilpeä kohta oli tietysti Turtles, joka meni skillshottimiskisaksi ja päätyi päivän toiseksi häviöksi.

Semifinaalit olivat todelliset perheidensisäiset väännöt - minä pelasin Pilviä vastaan ja Janne Annia vastaan finaalipaikasta. Pilviä vastaan tuli pelattua ensimmäisenä Stargåtea. Kyseinen kone on Gottliebin Sys3 parhaimmistoa ja haastavat pelit tuli tälläkin kertaa. Oma ensimmäinen pallo meni täysin metsään päätyen skillshotista tulleen multiballin multidrainiin. Pilvi veti siihen sitten pohjalle yli 100M samalla tempulla. Kävin läpi lopulta moodeja kuroakseni välimatkan kiinni ja onnistuinkin. Seuraavana oli Williams Fire! jossa Pilvi pääsi 2. pallolla reilusti karkuun, mutta sain kurottua etumatkan kiinni viimeisellä ja menin ohi. Ei tullut semifinaalikierroksen voitto helposti, mutta loppujenlopuksi minä menin 2-0 ja Anni 2-1 finaaliin.

Finaalissa aloitimme koko päivän minua vainonneella Williamsin Fire!:llä. Fire! on armoton perkele jo valmiiksi ja todella haastava peli väsyneessä tilassa. Peli päätyi lopulta minun voittooni, multiball jäi keskiramppilyönnin päähän. Tässä kohtia aloin hahmottaa, että elämän toinen turnausvoitto oli oikeasti mahdollisesti yhden koneen päässä. Tämä peli oli DE:n Back to the future. Peliä käynnistettäessä kävi pieni kämmi ja päädyimme sopimuksella pelaamaan kaksi yhden pelaajan peliä. Kone kohteli minua kaltoin ja lopputulos oli reilut 900k. Annia kone ei kohdellut yhtään armollisemmin ja pelin päättyessä 450k tulokseen oli tästä tapahtumasta kultainen pokaali totta!

Pilvi pelasi pronssipelin Jannea vastaan, mutta Janne vei lopulta pokaalin 2-0.

Sen verran tiukalle meni voimien kanssa, että voiton varmistuttua meinasi ensin lähteä jalat alta ja heti perään energiajuomat meinasivat tulla ylös. Kiitokset Tonzalle siitä, ettei tarvinut esiintyä karaokessa! :) Ja Mirvalle erinomaisesta mustikkapiirakasta!

- Tulokset

↵ Takaisin pelaajalle-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-11-04 01:17, v11.