Sörkka Pinball Open 2004

Tätä tapahtumaa olikin sitten odoteltu, Suomen ensimmäistä harrastajavoimin tapahtuvaa flipperikisaa. Itse saavun paikalle Tuukan kanssa hieman ennen tapahtuman varsinaista alkua. Viritin itse läppärin ja videotykin eteiseen, jotka myöhemmin toimivat flipperiaiheisten esitysten AV-laitteistona.

Parastahan tapahtumassa tietysti oli tavata vaihteeksi niin foorumilta tuttuja vanhoja naamoja, kuin muutamia uusiakin tuttavuuksia, joiden kanssa on toki tullut juteltua jo pitkään, mutta ei ole koskaan tullut tavattua livenä.

Mutta eipä siinä sitten muuta, kuin ilmoittauduttiin kisaan ja jäätiin odottelemaan tapahtuman virallista alkua - hetkeä jolloin kisakoneisiin sai käydä kiinni. Kisavarustuksena oli järjestyksessä Road show, Banzai run, White water, Black knight, Solar ride ja Hot tip. Tämä kokonaisuus oli itse asiassa aika hyvä läpileikkaus pelin historiasta, lähtien elektromekaanisista ja päätyen moderneimpiin solid state-koneisiin. Pikaisesti tilannetta katsastaessani arvioin, että tulisin olemaan vahvoilla Road showssa ja White waterissa, joista toisen omistan ja toinen kuuluu flippereiden TOP-5:een. Black knightia olin pelannut edellisinä päivinä Tuukan peliluolalla, loppuja olin pelannut jokusen erän täällä paikan päällä edellisillä käynneillä.

Kisakoneiden lisäksi tapahtumassa oli myös toinen kilpailu, jonka ideana oli koittaa saavuttaa high score merkityissä koneissa, ja päivän paras keräisi tavarapalkinnon. Koitin muutaman erän Safe Crackeria, mutta siinä olivat tällä kertaa muut parempia.

Sampo piti sitten lyhyehkön puheen kisan säännöistä ja sitten ei muuta kuin Let's play video game ... err.. PINBALL!

Virallinen kisa alkoi ja pelikaveriksi osui flipperit.netin foorumilta Jarkko. Piestiin siinä suun lisäksi myös flipperiä ja koitettiin sitten pari ensimmäistä kisakonetta läpi. Karsintakierroksen idea oli pelata jokaista konetta kerran harjoittelematta, jonka jälkeen pisteet merkittiin ylös, pelaajat järjestettiin paremmuusjärjestykseen ja heille jaettiin pisteet sijoituspaikan mukaan. Kun kaikki kuusi konetta oli käyty läpi, katsottiin loppupisteiden perusteella ketkä neljä pääsisivät finaaliin.

No, siinä tuli sitten pelattua koko satsi läpi. Ei kyllä omia ennätyksiä rikottu missään, mutta eipä mennyt ihan penkin alle kuin yksi kone. Solar ridellä kun tuntui olevan jotain minua vastaan.

Karsintakierroksen lopputulos oli tämä:

 1. Mika Koillinen M_K 102
 2. Ari Sovijärvi APZ 94
 3. Ari Paananen ARI 90
 4. Ari Koivunen A_K 84
 5. Janne Kananen JKK 83
 6. Jarkko Kuoppamäki JAR 78
 7. Roni Valkonen RON 76
 8. Vesa Tyry VT 74
 9. Timo Valkonen TIM 68
 10. Ismo Laaksonen IPI 68
 11. Maddmaxx ALA 65
 12. Kimmo Kari KKA 64
 13. Tero Malinen TJM 63
 14. Kim Forsström KEF 63
 15. Kai Harju KAI 62
 16. Kirsti Sääjärvi KSJ 61
 17. Tomi Laaksonen TOM 58
 18. Kimmo Latva-Käyrä KLK 56
 19. Otso Karhu OZO 48
 20. Toni Kärkkäinen TKK 13
 21. Aki Kärkkäinen AMK 1

Pelisuorituksen jälkeen oli hyvä siirtyä tauolle. Ja mitäkö tehdään, kun flipperikisoissa ollaan tauolla? No pelataan tietysti lisää flipperiä! Lopulta oli aika aloittaa finaali, jossa pelikoneena oli Fireball. Peliä pelattiin nelinpelinä ja tälläkertaa lopputuloksena oli lopullinen ranking-sijoitus. Nyt jos meininki oli ollut rento ja puhelias ennen, tuli halliin yllättäen kuolemanhiljaista.

Kylläpä muuten pelaaminen muuttui, kun yllättäen kaikki seurasivat tarkasti pallon liikkumista kentällä. Ensimmäinen kierros oli melko tasaista vielä, mutta toisella kierroksella alkoi yksi hiljalleen kerätä selvää johtopaikkaa. Pelin saldo oli kaksi multiballia ja yksi tilt :-) Finaalin lopputulos oli:

 1. Ari Koivunen A_K 559,710
 2. Ari Sovijärvi APZ 299,280
 3. Mika Koillinen M_K 257,660
 4. Ari Paananen ARI 199,170

Eipä siinä voinut, kuin onnitella parasta ;-) Ja finaalia seurasi tietysti palkintojenjako. Voittaja sai flipperin. Ei tosin oikeaa vaan Spiderman leluflipperin. Ja muille tietysti löytyi myös kaikenlaista mielenkiintoista kamaa lahjaksi, kuten T-paitoja, aurinkolaseja, kaikkea flipperiin soveltuvaa kamaa ja muuta. Itse sain myös työkalusarjan.

Mutta, lystiä oli tapahtumassa ja hieno meno kaikenkaikkiaan. Kiitokset järjestäjille sekä osallistujille! Ensi vuoteen...

↵ Takaisin Sörkka Pinball Open-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-05-27 11:47, v10.