Pinball.fi kesäkisa 2011

Flipperiliigan alkusyksyyn asti kestävä tauko jätti sopivasti aikaa muille tapahtumille. Pinball.fi:n kesäkisa sopi hyvin täyttämään kesän hiljaiseloa :) Saavuimme tapahtumaan täydellä porukalla koiraa myöten päivähoitoaikataulujen mentyä hieman ristiin. Onneksi Marblelle ei pieni 55kg karvapallomme ollut ongelma, sillä muutoin olisimme joutuneet jättämään kisat väliin.

Muutama liigasta tuttu vakionaama puuttui porukasta, muuten naamat olivat pääosin tuttuja. Itse taas olin pitkästä aikaa hyvin hereillä ja osallistumassa kisaan ihan vakavalla naamalla. Karsinnat menivätkin ihan siedettävästi, roikuin kärkisijalla ihan viimeisiin minuutteihin asti, kunnes Johan ja Janne menivät lopulta ohi.

Koneina oli käytössä The Lord of the Rings, Attack from Mars, Whirlwind, Jurassic Park ja Fish Tales. LOTR oli minulle täysin vieras kone pelinä, pelasin ensimmäistä kertaa elämässäni toimivaa yksilöä ja karsintatulokseni 21M oli aika surkea räpellys pääasiassa sokkona moodeja läpi testaillen. AFM ei sujunut ollenkaan karsinnassa, 2.2B ei ollut päivän huonoin, mutta ei kyllä paraskaan. Tämä yksilö oli ihan käsittämättömän pomppuisa ja antoi helposti mailojen ja outlanejen yli hyppiviä palloja. En valinnut itse AFM:ää kertaakaan vapaaehtoisesti pelikoneeksi, mutta voitin järjestelmällisesti kaikki haasteet ko. koneella. Mikkoa vastaan tosin pelasin yhden pelin, jonka teemaksi olisi sopinut hyvin "nöyryyttävimmät drainit". Huonoilu päättyi onneksi lopulta minun edukseni.

Whirlwind oli oikeastaan kone, josta minulla oli kaikkein parhaimmat nostalgiat. Ne tulivat kuitenkin ammuttua alas aika äkkiä, sillä kone oli arvaamaton ja vaikea. Pisteet koneessa ovat multiballissa, jonka aikaansaamiseksi taas täytyi tehdä kolme vaarallista lockitusta pyörivien levyjen yli. Lisäksi oikea ylämaila oli sen verran heikko, että jackpotin keräily rampista vaati aivan täydellisen lyönnin; jotain mitä en toivo kauhean helposti kilpailutilanteeseen kun on jännäkakka housussa. Lopputulokseksi jäi nöyryyttävä 1.9M ja pistin koneen välittömästi ei-listalle liian riskialttiina pudotuspeleihin. Huomasin, että moni muukin päätyi ilmeisesti samaan, sillä Whirlwind seisoi melko pitkälle yksinään loppukisan ajan.

En ole mitenkään piilotellut rakkauttani Fish Talesiin, joskin kone oli hyvin eri tuntuinen pelata kuin omani. Karsinnassa pistin 127M, joka oli päivän 2. paras suoritus kyseisellä koneella. Pienen alkujännityksen jälkeen kone kuitenkin oli hyvin hallittavissa eikä pelaaminen ollut samanlaista rämpimistä, kuin Sörkka pinball openissa, jossa sain taottua tolppia kolmen pallon ajan. Kone oli pudotuspeleissä varattu aina kun olisin ottanut sen, joten pääsin pelaamaan sitä vain kerran, ihan käsittämättömän tiukan pelin Mikkoa vastaan. Mikko meni ohi lopulta alle miljoonalla kun tulokset olivat siinä 70M tietämissä. Vedin 20 osuman video moodin, mutta missasin big scoren siinä - jotain jota en pitänyt juuri kesken video moodia oleellisena, mutta joka suunnattomasti harmitti kun lopputulos oli esillä! Lisäksi Mikon viimeisellä pallolla oli tilanne, jossa pelin ratkeaminen oli bonuksista kiinni ja Mikolla oli 2 varoitusta alla. Oli melkein kohta, jossa tahallinen drain olisi saattanut olla optio bonusten pelastamiseksi. FT kuitenkin tiputti minut finaalipelistä, tosin aivan luvattoman pienellä piste-erolla.

Päivän yllättäjäpeli omalta kohdalta oli kuitenkin jäljelle jäävä kisakone - Jurassic park. Olen joskus 90-luvulla pelannut konetta enemmänkin, mutta minulla ei ollut mitenkään erityisen suunniteltua strategiaa smart missilen käyttöön. Kyseinen ominaisuus on nappi pelin pallonlaukaisijan kahvassa. Nappia painamalla saa kaikki kentällä juuri sillä hetkellä olevat asiat kuitattua, mutta sen voi tehdä vain kerran pelin aikana.

Pohdin edellisenä iltana läpi erilaisia pelitilanteita ja päädyin kolmeen eri variaatioon: hyvällä pelillä otan multiballista jackpotin, taon chaosin multiballin aikana ja yritän sitten superjackpotteja smart missilellä. Tämä ei ole koskaan toiminut yksinpelissä eikä se toiminut nytkään. Keskivertopelillä oli ideana käynnistää multiball, ottaa yksi jackpot ja napata chaos smart missilellä. Tein tämän onnistuneesti kaksi kertaa ja arvioisin voittaneeni kummatkin pelit tämän tempun kanssa. Vedin vielä kerran paniikissa 2. pallon ollessa menossa outlaneen smart missilellä myös tavallisen jackpotin, joka myöskin toi voiton. Varasuunnitelma oli käynnistää multiball smart missilellä viimeisellä pallolla jos tilanne vaikuttaisi täysin lohduttomalta. Ei onneksi tapahtunut kertaakaan.

Päivän peleistä Jurassic Park oli kuitenkin eniten minulle mieleen, eikä pelkästään kolmen voitokkaan pelin takia :) Whirlwind oli suurin pettymys, tosin en henkilökohtaisesti pidä keskikentällä olevista magneeteista tai pyörivistä kiekoista ollenkaan, pallo on tarpeeksi villi ilmankin :) AFM:ssä päivän paras tulos tuli pronssiottelun voittopelissä, noin 7.7B pelin päättyessä kesken Attack mars-moodin. LOTR oli vähän niin ja näin - pääsin pelaamaan sitä tasan kerran, enkä valinnut sitä vapaaehtoisesti pudotuspelikoneeksi kun en tuntenut sitä. Olisin mielelläni pelannut pari testikierrosta jos olisi ollut aikaa vapaaseen pelailuun.

Varsinaisen tapahtuman jälkeen pidettiin vielä classics turnaus, joissa koneina olivat Target alpha, Paragon ja Surf champ, lisäksi vapaasti pelattavana Stratoflight. Kaikki ihan tuttuja koneita, mutta vain Surf champissa peli lähti oikeasti kulkemaan. Paragonissa tuli todennäköisesti oma antiennätys.

Päivän lopuksi kävin kuitenkin pokkaamassa elämäni ensimmäisen ihan konkreettisen pokaalin. On palkintosijoja tullut ennenkin, mutta en koskaan ole saanut ihan kunnon pystiä. Nyt on semmoinenkin tuolla hyllyn laidalla! Palkintosijoista puheen ollen, sijojen 2 ja 3 kirous on edelleen päällä. En ole vieläkään koskaan voittanut elämässäni ainuttakaan pelitapahtumaa. Kakkossijoja on useampi, kolmosia enemmän. En ole koskaan myöskään hävinnyt pronssiottelua.

Koiruuskin nautti elämästään kisoissa. Se sai nauttia monen silittäjän ja rapsuttelijan huomiosta ja vietti lokoisaa aikaa kisapaikalla!

Mutta tämmöistä tällä kertaa, kisailu jatkuu toivon mukaan Kuopio pinball openissa parin viikon päästä. Kiitokset Marblelle ja tukiporukalle kisoista!

Kisojen lopulliset tulokset ovat näytillä täällä.

↵ Takaisin pelaajalle-osioon

Viimeksi päivitetty 2012-05-27 11:43, v7.